![]() |
| | |||||||
Bilim Teknik katogorisi Matematik forumu içinde "Şekil Paradoksları" başlıklı konu görüntüleniyor, "Şekil Paradoksları Garip Bir Üçgen: Aşağıdaki iki şekli dikkatle inceleyin. Görüldüğü gibi ikinci şekil, birinci şekildeki parçaların yer değiştirmesi sonucu oluştuğuna göre neden 1 karelik fark oluştu? Bu Da Garip ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Yaş: 24
Cinsiyet: Rep Gücü: 16 Rep: 1422 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Şekil Paradoksları Şekil Paradoksları Garip Bir Üçgen: Aşağıdaki iki şekli dikkatle inceleyin. ![]() Görüldüğü gibi ikinci şekil, birinci şekildeki parçaların yer değiştirmesi sonucu oluştuğuna göre neden 1 karelik fark oluştu? Bu Da Garip İki Dörtgen: Aşağıdaki şekilleri de dikkatle inceleyiniz: ![]() Bu şekillerde de, görüldüğü gibi bir kare dört parçaya ayrılarak bir dikdörtgen elde edilmiş. Ama bir problem var! Şekiller, aynı parçalardan oluştuğu halde alanlar neden farklı acaba? alıntı. |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Yaş: 21
Cinsiyet: Rep Gücü: 49 Rep: 4871 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Şekil Paradoksları paradokslar yolunda ilerlemeye kararlısın :)bunları ben de biliodum da hiç aklıma gelmemişti paylaşmak ne ii yaptın ellerine sağlık...
__________________ living is easy with eyes closed... |
| | |
| | #3 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Yaş: 24
Cinsiyet: Rep Gücü: 16 Rep: 1422 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Şekil Paradoksları aslında ben teşekkür ederim:)siz paradokslar konusunu açtıktan sonra bu konuya daha çok ilgi duydum. |
| | |
| | #4 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Yaş: 21
Cinsiyet: Rep Gücü: 49 Rep: 4871 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Şekil Paradoksları gerçekten mi :) o zaman ben de buna çok sevindim en ufak faydam olduysa mutlu olurum :) araştırmalarda kolaylıklar o zaman daha fazla bilgi beklioruz :)
__________________ living is easy with eyes closed... |
| | |
| | |