![]() |
| | |||||||
Bilim Teknik katogorisi Biyoloji forumu içinde "Biyoloji sorusu yardım..." başlıklı konu görüntüleniyor, "Arkadaşlar söyle bir biyoloji sorusu var; Fotosentez yapan prokaryotlarda fotosentez nerede gerçekleşir? A. Hücre zarında B. Tonoplastta C. Sitoplazmada D. Mitokondride E. Ribozomda Ben emin olarak Sitoplazma dedim ama cevap ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | Arkadaşlar söyle bir biyoloji sorusu var; Fotosentez yapan prokaryotlarda fotosentez nerede gerçekleşir? A. Hücre zarında B. Tonoplastta C. Sitoplazmada D. Mitokondride E. Ribozomda Ben emin olarak Sitoplazma dedim ama cevap anahtarında Hücre Zarı yazıyor. Hücre zarı nasıl olabilir düşünüyorum ama bir türlü işin içinden çıkamadım. Prokaryotlarda Kloroplastlar sitoplazmada bulunuyorlar ama acaba diyorum ki hücre zarında ışığı daha kolay absorbe edebilmek için bulunabilirler mi? Ya da cevap anahtarı yanlış... Yardım edin lütfen. |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (mayıs 2008) ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 133 Rep: 13196 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Biyoloji sorusu yardım... Prokaryot hücreler gelişmiş olmadıklarından dolayı hücre organelleri bulunmaz. bu yüzden fotesentezi stoplazma da klorofil pigment inde gerçekleştirirler..Bu yüzden yanıt c şıkkıdır... |
| | |
| | #3 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | Cevap: Biyoloji sorusu yardım... cevap anahtarı problemli kardeş o öyle olmamalı. doğru şık c hücre stoplazmasıdır |
| | |
| | |