FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları Samsun Özel Armada Kız Öğrenci Yurdu key ödemeleri Tex reklam Alanı Tex reklam Alanı

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GENEL & GÜNCEL > Bilim Teknik > Biyoloji

Biyoloji sorusu yardım...

Bilim Teknik katogorisi Biyoloji forumu içinde "Biyoloji sorusu yardım..." başlıklı konu görüntüleniyor, "Arkadaşlar söyle bir biyoloji sorusu var; Fotosentez yapan prokaryotlarda fotosentez nerede gerçekleşir? A. Hücre zarında B. Tonoplastta C. Sitoplazmada D. Mitokondride E. Ribozomda Ben emin olarak Sitoplazma dedim ama cevap ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16-03-2008, 02:35 AM   #1
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

Lebbeyk is on a distinguished road
Unknown Biyoloji sorusu yardım...

Arkadaşlar söyle bir biyoloji sorusu var;

Fotosentez yapan prokaryotlarda fotosentez nerede gerçekleşir?

A. Hücre zarında
B. Tonoplastta
C. Sitoplazmada
D. Mitokondride
E. Ribozomda

Ben emin olarak Sitoplazma dedim ama cevap anahtarında Hücre Zarı yazıyor. Hücre zarı nasıl olabilir düşünüyorum ama bir türlü işin içinden çıkamadım. Prokaryotlarda Kloroplastlar sitoplazmada bulunuyorlar ama acaba diyorum ki hücre zarında ışığı daha kolay absorbe edebilmek için bulunabilirler mi? Ya da cevap anahtarı yanlış... Yardım edin lütfen.
Lebbeyk isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Sponsored Links
Alt 16-03-2008, 09:42 AM   #2
SUPER MODERATOR
Altın Üye (mayıs 2008)

güney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hak verilmez alınır!!!

güney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyor
Cevap: Biyoloji sorusu yardım...

Prokaryot hücreler gelişmiş olmadıklarından dolayı hücre organelleri bulunmaz. bu yüzden fotesentezi stoplazma da klorofil pigment inde gerçekleştirirler..Bu yüzden yanıt c şıkkıdır...
güney isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alt 01-04-2008, 11:14 PM   #3
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

conofco is on a distinguished road
Cevap: Biyoloji sorusu yardım...

cevap anahtarı problemli kardeş o öyle olmamalı. doğru şık c hücre stoplazmasıdır
conofco isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:55 AM .