FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GENEL & GÜNCEL > Bilim Teknik > Fizik

Elektrige hukmetmek

Bilim Teknik katogorisi Fizik forumu içinde "Elektrige hukmetmek" başlıklı konu görüntüleniyor, "220voltlu sebeke gerilimi , evlerimizde kullandigimiz elektrikten bahsediyorum hepimiz hukmedebiliriz , muhendis olmaniza gerek yok, enerji bakani olmaniza da. elektrikten korkariz ,cunku soyle yada boyle carpilmisizdir, kalbimizi bir sekilde titretmistir, ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07-06-2008, 04:13 PM   #1
SUPER MODERATOR

orkuorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
going means,going far. Going far means Returning

orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor
Elektrige hukmetmek

220voltlu sebeke gerilimi , evlerimizde kullandigimiz elektrikten bahsediyorum

hepimiz hukmedebiliriz , muhendis olmaniza gerek yok, enerji bakani olmaniza da.

elektrikten korkariz ,cunku soyle yada boyle carpilmisizdir, kalbimizi bir sekilde titretmistir, belki bazimiz olumden donmustur.

Biliyorum elektrikle dost olmaz, ama prensiplerini bilirseniz carpmaz sizi en buyuk prensibini ogreticem size.

eger tahta bir sandalye , tahata bir merdiven metallere degmemek sarti, lastik ve islak olmayan bir zeminde, kalin islak olmayan lastik ayakkabilar ustunde,kaucuk zemin ustunde , tahta bir masa ustunde

sebeke geriliminin tek ucunu dokunursaniz carpilmazssiniz, hatta arkadasiniza kontrol kalemi ile size dokunmasini soyleyin. kontrol kalemi yanacaktir kafanizda .

sakin ola arkadasiniza elektrikli tokat atmayin,

eger ayaginiz topraga degerse carpilirsiniz ,, elektrikcilerin cogu bu prensibi bilir bu yuzden carpilmazlar.

sadece toprak ve canli uca birden dokunulmaz,
ben de bunu babamdan ogrenmistim
,o gune kadar hep carpilmistim. ve bir dost olduk. ama hala guvenmem ona
orkuorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:13 PM .