FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları Samsun Özel Armada Kız Öğrenci Yurdu key ödemeleri Tex reklam Alanı Tex reklam Alanı

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GENEL & GÜNCEL > Bilim Teknik > Fizik

AUTOALARM CİHAZI(batan gemi)

Bilim Teknik katogorisi Fizik forumu içinde "AUTOALARM CİHAZI(batan gemi)" başlıklı konu görüntüleniyor, "AUTO ALARM cihazı otomatik dinleme yapan sessiz bir cihazdır,özel anteni vardır arasıra testleri yapılır ve jurnale işlenir,, bu cihaz 500 khz frekansında çalışan mors alfabesi alan bir radyo cihazıdır, gönderme ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12-03-2008, 11:43 AM   #1
SUPER MODERATOR

orkuorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
going means,going far. Going far means Returning

orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor
AUTOALARM CİHAZI(batan gemi)

AUTO ALARM cihazı otomatik dinleme yapan sessiz bir cihazdır,özel anteni vardır
arasıra testleri yapılır ve jurnale işlenir,,

bu cihaz 500 khz frekansında çalışan mors alfabesi alan bir radyo cihazıdır, gönderme yapamaz, sadece dinler,, o 3 tane 3 saniye uzunlugundaki 1 saniye boşluktaki alınca otomatik açılan bir cihazdır.

AUTOKEY cihazı 12 çizgi yayar demiştik ya işte bu cihaz 3 tane çizgiyi yakalamasa bile diğer 3 çizgide kendi kendine açılan bir mekanizmaya sahiptir. Geminin zillerini çaldıran mekanizmaya sahiptir, alarma geçirir.
batan bir gemi veya çok kötü birşeyler var demektir telsiz zabiti, Radyo istasyonuna gelir ve zili susturur. dinlemeye koyulur. bir kağıt ve kalemle bekler, yazılan tüm yazıları kaptana iletir ,ve Kayıt jurnaline işler

eğer böyle bir sinyali alıp ta kayıt jurnaline işlememe durumunuz yoktur, deniz hukukuna aykırı hareket edersiniz. Önünüzde bir gemi batıyor ve siz Haberim yok bilmiyordum duymadım diyemezssiniz.

Ancak yangın vardı ve ben petrol yüklüydüm gemimi riske atmamak için kurtarmaya gitmedim deme haklarınız vardır. bunun kararını verebilecek tek otorite kaptandır,
Gemi kaptanları o kadar büyük yetkiye sahiptir ki, Konsolosların,elçiliklerin olmadığı yerlerde Türkiyeyi temsil eden Bir bakandan daha büyük anlaşmalara memleket çıkarları için imza atabilirler,Devlet oraya bir temsilci koymaz ise oraya o ülkenin en yetkili makamı bakabilir.
evlendirme yetkileri bile vardır. ama Bir kabahat ve suç varsa Hep Bu otoritenin üstüne gidilir. uzak ülkelerde Türk bayrağının sallandığı her gemi Türk toprağı sayılır

senolmutlu@2008
orkuorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Sponsored Links

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:39 AM .