![]() |
| | |||||||
Bilim Teknik katogorisi Teknoloji forumu içinde "Fransa'da Hızlı Tren574 Km İle Rekor Kırdı" başlıklı konu görüntüleniyor, "Fransızların hızlı treni TGV, saatte 574.7 km ile ray üzerinde vites rekoru kırdı.TGV, Haziran ayında seferlere başlayacak Paris-Strasbourg hattında yapılan vites rekoru denemesinde, ray üzerinde yaklaşık 15 dakikada saatte 574.7 ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Super Aktif ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: İSTANBUL Yaş: 24
Mesajlar: 2.646
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet: Rep Gücü: 263 Rep: 25986 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Fransa'da Hızlı Tren574 Km İle Rekor Kırdı Fransızların hızlı treni TGV, saatte 574.7 km ile ray üzerinde vites rekoru kırdı.TGV, Haziran ayında seferlere başlayacak Paris-Strasbourg hattında yapılan vites rekoru denemesinde, ray üzerinde yaklaşık 15 dakikada saatte 574.7 km hıza ulaştı. TGV böylelikle 1990 yılında gerçekleştirdiği saatte 515 km’lik vites rekorunu kırmış oldu. Rekor öncesi hedeflenen sürat saatte 540 km olarak bildirilmişti.Japon yapımı Mag Lev adlı ray üstünde giden manyetik tren 2003 yılında saatte 581km hız yapmış olmasına rağmen, ray üstünde gitmediği ve sadece prototip model olduğu gerekçesiyle gerçekleştirdiği vites rekoru geçerli sayılmıyor. Fransız TGV’yi üreten Alstom’un bu alanda en ciddi rakibi olan Alman Siemens firması da fiilen kullanımda olan Valero adlı trenle 2006 yılında 404 km hız yapmıştı. ![]() TGV’nin rekor kırdığı V150 modeli henüz piyasada bulunmamakla birlikte, 2009 yılından itibaren Fransız demiryollarında kullanılmaya başlanacağı belirtiliyor. Alstom firması yetkilileri, Arjantin, İtalya, Çin ve ABD’nin Kaliforniya eyaletinin hızlı tren için yakın gelecekte açacakları ihalelere bugün kırılan rekor sonrası favori olarak gireceğini söylüyorlar. Alstom firması dünya hızlı tren piyasasında yüzde 21’lik payla lider konumunda bulunuyor. Fransız firmasını yüzde 17’lik payla Alman Siemens, yüzde 15’lik payla Japon Hitachi, yüzde 12’lik payla da Çinli Tangshan izliyorlar.
__________________ Wenn ich Du wär, wär ich lieber ich !!! |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007
Mesajlar: 38
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 20 ![]() | Cevap: Fransa'da Hızlı Tren574 Km İle Rekor Kırdı alfa bu paylasimin için tsk ederim. bende fransa (strasbourg) 'da oturuyorum. saygilarimla |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |
Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Hızlı TTnet | YukseLL | Adsl, Network, Ağlar | 2 | 28-01-2008 12:10 PM |
| Hiper hızlı arabalar | Bay X | Otomobil | 0 | 10-11-2007 10:03 PM |
| Hızlı trende 226 kilometre hıza ulaşıldı | ErDaLL | Haberler | 0 | 07-09-2007 01:51 AM |
| Hızlı ve etkin okuma | doğangüneş | Edebiyat | 0 | 09-07-2007 04:48 PM |
| Hızlı Okuma uzerine | ZeyNeP | Eğitim Öğretim | 0 | 17-05-2007 11:30 AM |
| | |