FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GENEL & GÜNCEL > Bilim Teknik > Teknoloji

Çarpışma önleyen 'Arı Gözü'

Bilim Teknik katogorisi Teknoloji forumu içinde "Çarpışma önleyen 'Arı Gözü'" başlıklı konu görüntüleniyor, "Çarpışma önleyen 'Arı Gözü' Japon otomobil üreticisi Nissan, arılardan esinlenerek ilginç bir buluşa imza attı. Japon otomobil üreticisi Nissan, arıların uçarken diğer böceklerle çarpışmasını engelleyen 300 derece görüş açısına sahip, ..."

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 02-10-2008, 04:09 AM   #1
Super Aktif
 
SAHARAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İnsan, ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir. Gerçeğin mayasını gözler göremez.
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Nerden: Okyanus
Mesajlar: 2.946
Cinsiyet:
Rep Gücü: 390 Rep: 38755
SAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyor
stat Çarpışma önleyen 'Arı Gözü'

Çarpışma önleyen 'Arı Gözü'


Japon otomobil üreticisi Nissan, arılardan esinlenerek ilginç bir buluşa imza attı.

Japon otomobil üreticisi Nissan, arıların uçarken diğer böceklerle çarpışmasını engelleyen 300 derece görüş açısına sahip, son derece karmaşık bir yapısı olan gözlerinden esinlenerek, çarpışmaya karşı geliştirdiği yeni bir teknolojiyi tanıttı.

Tokyo'da düzenlenen Ceatec elektronik fuarında, bir metre yüksekliğinde bir tür robot biçimindeki otomobilde tanıtılan prototip "BR23C", 180 derece açıda ve iki metre ötedeki tüm engelleri tespit edebilen bir sensörle donatıldı.

Sistemde veriler bir mikroişlemciye geçilir geçilmez anında çarpışmayı önleyici bir manevra yapılması sağlanıyor. Araç önüne aniden biri çıkarsa, tekerleklerin yönü çevriliyor.

Tokyo Üniversitesi ile işbirliği yaparak geliştirdiği, şimdilik bir oyuncağa benzeyen bu prototipi yakında üreteceği otomobillerde kullanmayı hedefleyen Nissan'ın bu projesinden sorumlu mühendisi Toshiyuki Ando, "Araç bir engeli tespit ettikten sonra saniyenin çok kısa bir bölümünde, çarpışmadan kaçacak kadar veya daha fazla açıda tekerleklerinin yönünü çeviriyor. Sistem, yaban arılarının diğer yaban arılarına ve böceklere çarpmamak için kullandıklarına benziyor. Her şey bir bakışta olup bitiveriyor. Bunun eski sistemlere göre tek farkı, çarpışmadan kaçınılacak manevranın tamamen içgüdüsel yapılması, bu olmadan robot engelden kaçmak için yeterince hızlı hareket edemez" diye konuştu.


kaynak
__________________
Kusurlarını, yüzüne karşı söyleyen insandan çekinme!Çekineceğin insan,kusurlarına rağmen seni yüzüne karşı metheden insandır.
SAHARAY isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Herşey Yarı Fiyatına..
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Richat Yapısı ya da Dünya'nın Gözü blueice ilginç konular 1 25-05-2008 12:06 AM
kelebeklerin 17 bin gözü var niles.k Biyoloji 1 17-05-2008 04:18 PM
İnsanın gözü kaç megapixel acaba orkuorkun Genel Kultur 2 23-01-2008 12:26 AM
Çarpışma testlerinden beş yıldız aldı ErDaLL Otomobil 0 02-01-2008 03:09 AM
Avrupa Uzay Ajansı'nın gözü Türk uydusu 'Rasat'ta ghostman Haberler 0 22-12-2006 09:17 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:41 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO