FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GENEL & GÜNCEL > Bilim Teknik > Teknoloji

Mucize Madde (aerojel)

Bilim Teknik katogorisi Teknoloji forumu içinde "Mucize Madde (aerojel)" başlıklı konu görüntüleniyor, "Madde, silikonun suyunun alınması ve içine karbodioksit yerleştirilmesiyle üretiliyor. Uzmanların 'donmuş duman' adını verdikleri aerojel, kurşun geçirmiyor, 1 kilogram dinamitin patlamasından etkilenmiyor ve 1300 dereceye kadar sıcaklıktan ve -120 dereceye ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21-08-2007, 11:39 AM   #1
SITE ADMİN
 
YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır
 
Üyelik tarihi: Nov 2005
Nerden: Samsun/TURKEY
Yaş: 33
Mesajlar: 5.689
Blog Mesajları: 21
Cinsiyet:
Rep Gücü: 337
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor
Mucize Madde (aerojel)

Madde, silikonun suyunun alınması ve içine karbodioksit yerleştirilmesiyle üretiliyor.



Uzmanların 'donmuş duman' adını verdikleri aerojel, kurşun geçirmiyor, 1 kilogram dinamitin patlamasından etkilenmiyor ve 1300 dereceye kadar sıcaklıktan ve -120 dereceye kadar soğuktan koruyabiliyor.

Nerelerde kullanılacak?

Aerojel, üzerinde bulunan ve büyüklüğü milimetrenin milyarda biri olan milyonlarca delik sayesinde sünger vazifesi de görüyor. NASA, Mars'a göndereceği astronotların kıyafetlerini bu maddeden yapmayı. Patlamaya dayanıklı olması nedeniyle ev yalıtımlarında ve zırhlı araçlarda kullanılması düşünülüyor. Ayrıca aerojelin tenis raketlerinden, otomobil tamponuna amortisörlerden kurşun geçirmez yeleğe kadar birçok alanda rol oynayacağı düşünülüyor. Maddenin başarısızlığa uğradığı tek ise moda sektörü oldu. Hugo Boss'un bu maddeyi kullanarak hazırladığı ceketler, 'aşırı sıcak tuttuğu'gerekçesiyle piyasadan çekildi.

Vatan
__________________
İlerlediğiniz yolda hiç zorlukla karşılaşmıyorsanız, Bilinki o yol asla sizi doğruya ulaştırmaz...
YukseLL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Eşler Arasındaki Mal Rejimi doğangüneş Hukuk 2 22-10-2007 11:38 PM
Hasta Hakları Yönetmeliği doğangüneş Hukuk 0 14-09-2007 08:41 PM
İşte yeni anayasa taslağı ErDaLL Hukuk 0 13-09-2007 05:33 PM
Avrupa insan hakları sözleşmesi doğangüneş Hukuk 0 05-09-2007 11:58 PM
Kat Mulkiyeti Kanunu YukseLL Hukuk 0 16-07-2007 09:36 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:08 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO