FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Kültür, Sanat > Genel Kultur

zamanı verimli kullanmanın yolları

Kültür, Sanat katogorisi Genel Kultur forumu içinde "zamanı verimli kullanmanın yolları" başlıklı konu görüntüleniyor, "İnsanların zamanın sadece 60'ına hükmedebildikleri ve kişinin kontrolü dışında gelişen olayların zamanın yüzde 40'ını aldığı ortaya çıktı. www.ailem.com.tr web sitesinde yer alan habere göre, zamanını iyi bir şekilde yönetmek isteyen ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-05-2007, 01:32 AM   #1
SUPER MODERATOR

doğangüneş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Olması gerekenler yanımda..Olması gerekipte yanımda olmayanlar kimin umurunda..

Blog Mesajları: 7
doğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyor
zamanı verimli kullanmanın yolları

İnsanların zamanın sadece 60'ına hükmedebildikleri ve kişinin kontrolü dışında gelişen olayların zamanın yüzde 40'ını aldığı ortaya çıktı.

www.ailem.com.tr web sitesinde yer alan habere göre, zamanını iyi bir şekilde yönetmek isteyen kişinin, 'Ben ne olmak istiyorum? Hangi alanlar ilgimi çekiyor' 'Hangi işlerden zevk alıyorum?' 'Nasıl motive olurum?' gibi soruları kendisine sorması gerekiyor.

Uzmanlara göre, zamanı verimli kullanmanın yolları ise şöyle:

"Zamanın nerelere harcandığı belirlenmelidir. Bir ay süreyle her gün, her yarım saatte bir, yapılmış olan tüm işleri kaydedin. Bu sıkıcı ancak önemli etkinlik, zamanınızın nasıl harcandığı konusunda önemli ipuçları verecek ve bir sonraki aşamaya sizi hazırlayacaktır. Kontrolünüz altındaki yüzde 60'lık zaman dilimini planlayın. Planlamayı mümkünse yıllık, aylık, haftalık ve günlük olarak, ama mutlaka yazılı olarak yapın. Böylece, kafanızdaki zaman planı unutulmaz, zihninizin meşguliyeti azaltılır, konsantrasyonunuz artar, tamamlanmayan işler unutulmaz, faaliyet arşiviniz olur. İşlerinizi önem derecesine göre sıralayın. Tek bir işe yoğunlaşın ve işi bir kerede bitirin. 10 yıl, 1 yıl sonra kendinizi, işinizi, evinizi, ailenizi nasıl ve hangi noktada görmek isteğinizi belirleyin. Bilmiyorum, yardım istiyorum, yanlış yaptım diyebilin. Zaman tasarrufu için ise erken kalkın, uyanır uyanmaz yataktan kalkma isteği oluşturmak için her gün kendinize eğlence ve keyif verecek bir düşünce geliştirin. Günlük giyeceklerinizi ve çantanızı akşamdan hazırlayın. Güne olumlu başlayın, pozitif düşünmeye çalışın. Sağlığınızı koruyun, varsa sağlık sorunlarınızı geciktirmeden çözün. Kendinize randevu verin, bu saatleri sadece kendinize ayırın. Kararlı olun, seri hareket edin. Hedefe ulaşmada kestirme ve alternatif yolları deneyin. Not alma alışkanlığı edinin. Önünüzde yalnızca iş olsun, ilgisiz olanları kaldırın. Yönetici iseniz ayrıntılarla uğraşmayın. İdeal çalışma ortamı oluşturun. Yazılı kayıt tutun, mutlaka ajanda kullanın. Yolda düşünün, zihinsel planlama yapın. Hızlı ve etkili okumayı öğrenin.

Zihinsel gücünüzün verimliliğini artıracak her unsura kitap, kurs yatırım yapın. Bilgilerinizi güncelleyin. Davetsiz misafirlerin sizi meşgul etmelerine izin vermeyin. Hata yapmaya hakkınız olduğunu unutmayın, ancak geçmişte yaptığınız hataları da tekrarlamayın."

alıntıdır

Konu doğangüneş tarafından (22-05-2007 Saat 01:42 AM ) değiştirilmiştir. Sebep: yanlış
doğangüneş isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links

Seçenekler
Stil