![]() |
| | |||||||
Kültür, Sanat katogorisi Genel Kultur forumu içinde "... Adam Yerine Konulmak ..., sadece ...." başlıklı konu görüntüleniyor, "Orta halli bir işadamı var. Özelliği, çalıştırdığı işçilerin hemen hepsini bizzat mülakat yaparak işe alması. -Bugüne kadar binlerce insanla muhatap oldum, diyor. İş isteyen herkese sorarmış: -Daha önceki işinden niye ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jan 2008 Nerden: izmirliyim Yaş: 32
Cinsiyet: Rep Gücü: 7 Rep: 685 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ... Adam Yerine Konulmak ..., sadece .... Orta halli bir işadamı var. Özelliği, çalıştırdığı işçilerin hemen hepsini bizzat mülakat yaparak işe alması. -Bugüne kadar binlerce insanla muhatap oldum, diyor. İş isteyen herkese sorarmış: -Daha önceki işinden niye ayrıldın? -Şunu gördüm, diyor. İnsanlar için ücret ikinci, üçüncü planda kalıyor. Dertlerini çok rahat ifade edemeseler de adam yerine konulmak istiyorlar. Adam yerine konulmadıkları için işlerinden ayrılıyorlar. Peki adam yerine konulmak ne demek? Gerçi bugünlerde çok kimsenin böyle bir talepte bulunacak mecali yok ama normal zamanlarda nasıl davranılırsa insanları adam yerine koymuş oluruz? Bir dostum anlatmıştı. 20 yıl önce yurt dışında bir bankada sıraya girmiş. Birkaç günlük tatil öncesi olduğu için kuyruk uzunmuş. Bugünkü gibi bilgisayarlar, otomatlar yokmuş. Kuyrukta elinde kumbara ile bekleyen bir çocuk da varmış. Çocuğa sıra gelince veznedar diğer insanlara davrandığı gibi davranmış. -Buyurun bayım, demiş, emriniz? Çocuk kumbarasının sayılıp hesabına geçirilmesini istemiş. Veznedar kuruşları tek tek sayarken kimse homurdanmamış. Sayımdan sonra küçük müşterisine, 'Efendim şu kadar paranız var, hesabınıza geçiyorum' demiş. O yaşta bu muameleyi gören çocuk büyüdüğü zaman eline fırsat geçince ezilen her Türk gibi, 'Eeee, şimdi sıra bize geldi..' diyerek nereye ne sokacağının, nereden ne koparacağının derdine düşmez. |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007 Nerden: Artvin -İstanbul/Pendik Yaş: 34
Cinsiyet: Rep Gücü: 119 Rep: 11742 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ... Adam Yerine Konulmak ..., sadece .... Eğitimin her yerde olması gerektiğini nalatan nefis bir yazı.Adam yerine konulmamanın çocuk yaşta açtığı yara büyüyünce aileyi endişelendiriyor.Tek aile olsa herkes nasibini alıyor.Ezilmişliğin faturası ağır oluyor.Emeğinize sağlık |
| | |
| | #3 | |
| Altın Üye (nisan 2008) Altın Üye (temmuz 2008) ![]() Üyelik tarihi: Jun 2007 Nerden: izmir Yaş: 32
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet: Rep Gücü: 303 Rep: 30015 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ... Adam Yerine Konulmak ..., sadece .... Alıntı:
__________________ | |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |