FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Kültür, Sanat > Genel Kultur

güne sol ayakla başlamak uğursuzlukmu?

Kültür, Sanat katogorisi Genel Kultur forumu içinde "güne sol ayakla başlamak uğursuzlukmu?" başlıklı konu görüntüleniyor, "Güne sol ayakla başlamak niçin uğursuzluk getirir? Eski Yunan’da kahinlere Kral Pelias’a tek ayağı sandaletli, öteki ayağı çıplak bir adamdan sakınmasını, bu adamın ölümüne neden olacağını söylerler. Bütün halk ayakkabısının ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17-01-2008, 02:08 PM   #1
Yeni Uye
SUPERMEYDAN
 
Üyelik tarihi: Nov 2007
Nerden: Eskişehir
Mesajlar: 75
Cinsiyet:
Rep Gücü: 16 Rep: 1414
gökhan26 ün'ün ötesinde bir şöhretgökhan26 ün'ün ötesinde bir şöhretgökhan26 ün'ün ötesinde bir şöhretgökhan26 ün'ün ötesinde bir şöhretgökhan26 ün'ün ötesinde bir şöhretgökhan26 ün'ün ötesinde bir şöhretgökhan26 ün'ün ötesinde bir şöhretgökhan26 ün'ün ötesinde bir şöhretgökhan26 ün'ün ötesinde bir şöhretgökhan26 ün'ün ötesinde bir şöhret
güne sol ayakla başlamak uğursuzlukmu?

Güne sol ayakla başlamak niçin uğursuzluk getirir?


Eski Yunan’da kahinlere Kral Pelias’a tek ayağı sandaletli, öteki ayağı çıplak bir adamdan sakınmasını, bu adamın ölümüne neden olacağını söylerler. Bütün halk ayakkabısının tekini kaybedeceği ve kahinlerin haber verdiği kişi sanılacağı için tedirgindir. Tek sandaletli Jason ortaya çıktığında da kehanet gerçekleşir. Jason kralı öldürür.
İnanış bu devirlerde, önce, sol ayakta ayakkabı olmamasının getireceği uğursuzluk olarak başlar. Sonra sol ayakla güne başlamanın, evin dışına ilk adımın sol ayakla atılmasının hatta yataktan sol taraftan kalkılmasının uğursuzluğu şeklinde gelişir. Daha sonraları bu inanış bütün dini inanışların içinde bir şekilde yer alır.
Sol ayakla atılan adımın kişinin sadece kendisine değil karşısındakine de uğursuzluk ve ölüm getirebileceğine de inanılır. Bu nedenle savaşlarda düşmanı korkutmak için hücuma sol adımla başlamak adet olur. Günümüzde de hala bütün ordular yürüyüşlerine sol adımla başlarlar. Ancak bunun gerçek sebebi eski Yunan’daki batıl inanış değil insanların çoğunun sağ ellerini kullanmalarıdır.
Savaşlarda kılıç ve kalkan kullanılan devirlerde askerler, kalkanlarını sol ellerinde taşırlarken kılıçlarını sağ ellerinde sallayarak hücuma kalkıyorları. Önce sol ayaklarını ileri atıp, kalkanlarını önlerine çekip, kendilerini emniyete aldıktan sonra kılıçlarını kullanıyorlardı. Bu şekilde sol ayağın biraz ilerde olduğu duruş askerlerin kılıç kullanırken en dengeli bir şekilde durabildikleri pozisyondu.
Sonraları ateşli silahlarla yapılan savaşlarda, komut üzerine sol ayağı bir adım öne atıp, sağ ayak üzerine çöküp, sol dirseği sol dize destek yaparak tüfeği ateşlemek, askerlerde ileriye atılacak ilk adımın sol ayak olması alışkanlığını sürdürdü.
Günümüzde de marş eşliğinde yapılan yürüyüşlerde, dikkat ederseniz, bandodaki yürüyüş ritmini tutan davulun her vuruşunun, sol ayak ileri atılıp yere vurduğu ana denk geldiğini görürsünüz.
gökhan26 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 17-01-2008, 02:52 PM   #2
SUPER MODERATOR
 
güney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hak verilmez alınır!!!
 
Üyelik tarihi: Aug 2007
Nerden: adana-ankara
Mesajlar: 2.617
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet:
Rep Gücü: 353 Rep: 34956
güney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyor
Cevap: güne sol ayakla başlamak uğursuzlukmu?

Çok ilginç hep duyardım ama ayrıntısını bilmiyordum...güzel bir yazı...elinize sağlık
güney isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 20-09-2008, 11:44 AM   #3
1. şiir yarışması birincisi
Altın Üye (Ağustos 2008)
 
RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Yaş: 24
Mesajlar: 2.672
Blog Mesajları: 22
Cinsiyet:
Rep Gücü: 556 Rep: 55320
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor
Cevap: güne sol ayakla başlamak uğursuzlukmu?

Güzel bir paylaşım,emeğinize sağlık...
__________________
Kalem eğri dilli,mürekkep siyah yüzlü,kağıt ikiyüzlü !
Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım?
RABİA isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 20-09-2008, 11:52 AM   #4
FORUM MODERATOR
 
Eftelya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Martı kanadındaki düşler gözyaşlarımın sebebidir..
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Nerden: ıstanbul yedıtepe
Yaş: 35
Mesajlar: 1.254
Blog Mesajları: 27
Cinsiyet:
Rep Gücü: 371 Rep: 36980
Eftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyor
Cevap: güne sol ayakla başlamak uğursuzlukmu?

konuyla pek alakası yok ama solakların zekı olduğunu söylerler yanı sadece bır duyum:)
büyük oğlum solaktı küçükken ben nedense hep zorladım sağ elını kullanması için..şimdi her ikisini de aynı oranda kullanabılıyor.
Eftelya isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 20-09-2008, 01:20 PM   #5
SUPER MODERATOR
 
orkuorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
going means,going far. Going far means Returning
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Yaş: 39
Mesajlar: 1.819
Cinsiyet:
Rep Gücü: 276 Rep: 27309
orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor
Cevap: güne sol ayakla başlamak uğursuzlukmu?

Islam dininde sag el daha hayirli sayilir. Uzakdoguda malaysia, indonesia ve filipinlerin bir kisminda bir insan bir eve sag ayak ile girmek zorundadir. Sol ayak ile giren ugursuz sayilir.
bir malzeme sag elle alinir. sol elle tokalasma yoktur.
Uyaninca sagdan kalkmak hayirlidir.

Uzakdogu dinlerinde , sag el toksturulur ve el Kalbe goturulur. selamini aldim kalbime gomdum. ama bu Hindistan kulturunde 2 el birlestirip karsiki kisinin eli ile degdirilip kalbe goturulur.

Simdi dikkat edin.

Sol el ile kalbinizi ele yakin ama kalbinize solla dokunmak el uzunlugu nedeni ile zordur.
ama sag el selami alip kalbe goturmesi daha kolaydir.
--

Ne yazik ki ,Islam deyince arslan kesilen arkadaslar farkinda olmadan bircok forumda hristiyan sembollerini kullaniyorlar. avatarlarinda , dikkat etsinler. Ya cok bilmekten yada bilmemekten sasiriliyor.





bu orjinalde hindu gelenegi olup kiliselerde kullanilir.


hindu geleneginde bu el isareti alnina dogru goturulur .alindaki kirmizi noktaya yaklasir


bu islamdir

bakin, Turklukten son kalan icgudusel hareketimiz


bunu orhan gencebay ve agir sanatcilar yapar. onlari yucelten bu icgudusel harekettir.sarkilar agirbaslilik bir yana.
Alevii lerde ve bircok millette bu hareket vardir. Bu kalbe goturme harketidir. Araplarda yoktur.
orkuorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Sol Ayakla gune Başlamak EMRE islam (Müslümanlık) 0 09-06-2007 12:17 PM
Güne Zinde Başlamak İçin yapmanız gerekenler sibel Sağlık 0 12-05-2007 01:41 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:49 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO