FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Kültür, Sanat > Genel Kultur

ÜNİVERSİTE ADAYLARI DİKKAT!

Kültür, Sanat katogorisi Genel Kultur forumu içinde "ÜNİVERSİTE ADAYLARI DİKKAT!" başlıklı konu görüntüleniyor, "Okul ve bölüm seçerken dikkat! Hangi bölüm? Doktorluk, avukatlık ve mühendislik gibi bazı meslekler spesifik bir alanda eğitim almayı gerektiriyor. Ama yeni mezun olmuş kişiler için açılan münhallerin yarısından çoğu ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-01-2008, 02:08 PM   #1
Uye

s-a-d-e - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Let the river flow..

s-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyor
Icon14 ÜNİVERSİTE ADAYLARI DİKKAT!

Okul ve bölüm seçerken dikkat!

Hangi bölüm?

Doktorluk, avukatlık ve mühendislik gibi bazı meslekler spesifik bir alanda eğitim almayı gerektiriyor. Ama yeni mezun olmuş kişiler için açılan münhallerin yarısından çoğu herhangi bir alanda eğitim almış kişilere açık olabiliyor. Okulu bitirince edineceğiniz meslek ve çalışma alanları bölüm seçerken göz önünde bulundurulması gereken en önemli etkenlerden biridir. Eğitimini alacağınız konu ilgi duyduğunuz bir alanda olursa iyi bir mezuniyet notu ile diplomanızı alma ihtimali de daha yüksek olacaktır.

Seçtiğiniz bölüm ne gerektiriyor?

Bölüm isimleri aynı olsa da her üniversitede verilen eğitim genellikle birbirinden farklı olur. Bu nedenle okul seçerken bölüm özelliklerini (course description) iyi değerlendirip içeriği ayrıntılıarıyla öğrenmek faydalı olacaktır.

Seçtiğiniz üniversitede eğitim kalitesi ne seviyededir?

Britanya’da bulunan üniversitelerde verilen eğitim kalitesi Quality Assurance Agency (QAA) isimli kuruluş tarafından denetlenmektedir.

QAA’in elde ettiği veriler seçilecek üniversitenin eğitim ve destek kalitesi hakkında bilgi almak için rehber olarak kullanılabilir.

QAA verilerine Quality Assurance Agency for Higher Education - Home Page adresinden ulaşılabilir.

İşverenler ne düşünüyor?

Bazı üniversitelerin diplomaları British Psychological Society ya da National Council for the Training of Journalists gibi mesleki kurum ve sendikalar tarafından da tanınmaktadır.

Bu tarz bir meslek edinmek isteyen öğrencilerin seçecekleri üniversitenin çalışacakları ülkedeki ilgili mesleki kurum veya sendika tarafından tanınıp tanınmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Öğrenciler mezun olduktan sonra iş buluyor mu?

Her yüksek öğretim kurumu mezunlarından okul sonrası mesleki gelişimleri hakkında bilgi toplar. Bu veriler bir üniversitenin her bölümünden mezunların hangi oranda ve hangi alanda iş bulduklarını gösterir. Bu bilgiler bölümlerden temin edilebilir.

Başka ne yapılabilir?

Resmi okul sıramalarının dışında akademik olmayan unsurlar da göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin üniversitenin yeri, sunduğu imkanlar ve hatta gece hayatı akademik faktörlerle eşit oranda önem taşımaktadır. Çünkü öğrencilerin üniversitede geçirecekleri dört yıl içinde sadece akademik olarak değil sosyal olarak da yaşam sürecekleri unutulmamalıdır. Bu nedenle öğrenci adaylarının kayıt yaptırmadan önce seçtikleri üniversiteyi ziyaret etmeleri doğru kararı vermelerinde faydalı olacaktır.

Üniversite hayatı gerçekte nasıldır?

Çoğu üniversite katalogta veya internet sitesinde çok ideal görünebilir. Ama gerçekte de ideal olup olmadığından emin olabilmek için imkan bulunduğu takdirde okulu önceden ziyaret etmek tavsiye edilir. Üniversitelerin düzenlediği ‘open days’ isimli aktivitelerde öğrenci adayları okul kampüsünde ve şehirde birkaç gün geçirerek burada yaşayacakları hakkında ön bilgi alma imkanı bulur
alıntı
s-a-d-e isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 06-01-2008, 02:52 PM   #2
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

afili86 is on a distinguished road
Cevap: ÜNİVERSİTE ADAYLARI DİKKAT!

slm bu konuda bana yardım edebilirmisin senin gibi bu konudan anlayan rehberlere ihtiyacım var
afili86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!

Seçenekler
Stil