FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Kültür, Sanat > Genel Kultur

Jandarma Bandosu

Kültür, Sanat katogorisi Genel Kultur forumu içinde "Jandarma Bandosu" başlıklı konu görüntüleniyor, "JANDARMA BANDOSU TARİHÇE Ülkemizde çok sesli müziğin başlangıcı, Padişah II.Mahmut’un 1826 yılında orduya Avrupa’da olduğu gibi askeri bandolar gerektiği yargısına vararak Mızıka-i Hümayun’u kurdurması ile başlamıştır. Batı örneğine uygun bandoların ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28-11-2007, 04:30 PM   #1
SUPER MODERATOR
 
doğangüneş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Olması gerekenler yanımda..Olması gerekipte yanımda olmayanlar kimin umurunda..
 
Üyelik tarihi: Apr 2007
Nerden: istanbul
Yaş: 26
Mesajlar: 8.996
Blog Mesajları: 7
Cinsiyet:
Rep Gücü: 519
doğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyor
Jandarma Bandosu

JANDARMA BANDOSU
TARİHÇE



Ülkemizde çok sesli müziğin başlangıcı, Padişah II.Mahmut’un 1826 yılında orduya Avrupa’da olduğu gibi askeri bandolar gerektiği yargısına vararak Mızıka-i Hümayun’u kurdurması ile başlamıştır.

Batı örneğine uygun bandoların kurulması için Osmanlı İmparatorluğu Mızıkaları Genel Eğitmeni ünvanıyla 17 Eylül 1827 günü İtalyan Guiseppe DONİZETTİ (Paşa) İstanbul’a getirilmiştir. Saraya ait davet ve törenlerde görev alan Mızıka-i Hümayun bünyesinde, diğer ordu bandolarının da icracı personelini yetiştirmek üzere 23 Kasım 1831 tarihinde Askeri Mızıka Okulu açılmıştır.

Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu’nun tarihsel gelişimi, Osmanlı İmparatorluğu’na dayanmaktadır. 1906 yılında Deniz Kuvvetlerindeki Ertuğrul Mızıkası Şefliğine getirilen Paul LANGE’in haftanın belirli günlerinde İstanbul/Yıldız’da mevcut olan Jandarma Bandosunu çalıştırdığı anlaşılmaktadır.
Cumhuriyetin ilanından sonra Yavuz ve Ertuğrul Mızıkaları 1928’de birleştirilerek Deniz Mızıkası oluşturulmuş ve Deniz Kuvvetlerine bir bando kazandırılmıştır. 1930’dan sonra personel fazlalığı sebebiyle bazı elemanlar (özellikle bando şefleri) yeni kurulmakta ve kurulmuş olan Kara ve Jandarma Bandolarına atanmıştır. Bunun sonucunda Bahriye Mızıkasından Yüzbaşı Mustafa ÇAYIROĞLU Ankara’da Jandarma Umum Kumandanlığı Bandosu’nu kurmak üzere, 17 Ekim 1932 tarihinde Jandarma teşkilatına atanmıştır. Ankara’nın Ulus semtinde bandoyu kurarak, çalışmalarına başlamıştır. Bando daha sonra Akköprü Jandarma Karakolu’na taşınmış ve burada bir müddet faaliyet gösterdikten sonra Maltepe’ye nakledilerek, uzun yıllar faaliyet gösterdikten sonra Anıttepe Kışlası’nda konuşlandırılmıştır. 1967 yılından itibaren de Güvercinlik Orgeneral Eşref BİTLİS Kışlasında çalışmalarını sürdürmektedir.

GÜNÜMÜZDE JANDARMA BANDOSU

Şef Biyografisi


Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu Şefi Jandarma Bando Albay Suat YILMAZ 1961 yılında Eskişehir’de doğdu. 1975 yılında Askeri Mızıka Hazırlama ve Sınıf Okulunda başladığı müzik eğitimine Ankara Devlet Konservatuarında Prof. Muzaffer ARIKAN ve Doç.İstemihan TAVİLOĞLU’ndan armoni, Prof.Nimet KARATEKİN’den piyano, Doç.Mehmet ERTEN’den trompet ve Doç.Sebahattin KALENDER’ den aldığı orkestra şefliği dersleri ile devam etti. 1982 yılında Konservatuardan mezun olduktan sonra Jandarma Genel Komutanlığı Bandosunda Komutan Yardımcılığı ve çeşitli kıt’alarda bölük komutanlığı yaptı.

1992 yılında Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu’nda Komutan Yardımcısı, 1993 yılında Bando Komutanı olarak atanan Suat YILMAZ 1994 yılında Hollanda’nın Roterdam şehrinde açılan Uluslararası Orkestra Şefliği Kursu’na davet edildi. Burada oda müziği yönetiminde Jacques Van STEEN, Fanfar Orkestrası yönetiminde Arie Van BEEK ve Armoni Orkestrası yönetiminde Şef PIJER gibi değerli orkestra şefleriyle çalışarak kursu başarıyla bitirmiştir. Suat YILMAZ Gazi Üniversitesi Müzik Eğitim Fakültesinde Yüksek Lisans yapmıştır.

Personel Kaynakları


1932 yılında Mustafa ÇAYIROĞLU’ nun 8 erle kurmuş olduğu Jandarma Umum Kumandanlığı Bandosu icracıları 1939 yılına kadar çeşitli birimlerden faydalanarak çalışmalarını sürdürmüştür. 1939’ da açılan Mızıka Gedikli Erbaş Hazırlama Ortaokulu’ ndan icracı eleman alınmaya başlanmıştır. Bu okuldan gelen icracıların personel ihtiyacına cevap verememesi nedeni ile 1957-1964 yılları arasında teskere bırakılan erlerden ve Hava Kuvvetleri Bandosu kurslarında yetişen elemanlardan icracı alınmıştır. 1964 yılından itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri Mızıka Astsubay Hazırlama ve Sınıf Okulu’ ndan Jandarma Bandolarının icracı personeli karşılanmaktadır. Okulun ismi 2003 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri Bando Okullar Komutanlığı olarak değiştirilerek eğitim süresi 5 yıla çıkarılıp meslek yüksek okulu haline getirilmiştir. 2005-2006 eğitim öğretim yılından itibaren hazırlama kısmı 4 yıla, yüksek okulu kısmı 2 yıla çıkartılmış olup, eğitim süresi 6 yıl olmuştur.

Türk Silahlı Kuvvetleri Bando Okullar Komutanlığı, aynı zamanda Silahlı Kuvvetler' in Bando Şefi kaynağını da oluşturmaktadır. Hazırlama Okulu' nu başarıyla bitiren ve özel koşullar taşıyan öğrenciler, sınav sistemiyle Devlet Konservatuarı' nda 4 yıl öğrenim görerek Jandarma Bandolarına şef olarak yetiştirilmektedirler.
Jandarma Genel Komutanlığının 2003 yılı itibariyle sözleşmeli bayan astsubay alımlarına müteakip, şartlara uyan sözleşmeli personel Bandomuzda istihdam edilmektedir.

Faaliyetler

Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu, Genelkurmay Başkanlığı adına, Garnizon Komutanlığı’nın planladığı karşılama, uğurlama, bayrak, cenaze, diploma, devir-teslim törenleri ve açılış-kapanış törenleri görevlerini yerine getirmektedir. Ayrıca milli bayramlar için hazırlanan törenlerde de görev almaktadır.
Bandonun görevlere en iyi şekilde hazırlanması, icracıların teknik, ferdi ve grup çalışmalarından ve eserlerin toplu olarak seslendirilmesiyle gerçekleştirilmektedir.

Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu halen devlet törenlerinin yanı sıra yurtiçi turne ve konserlerine katılmaktadır.

Yurtdışı Konserleri


1968 yılında Almanya’nın Kiel, 1997 yılında Çek Cumhuriyeti’nin Kromerize ve 1998-2000 yıllarında Polonya’nın Krakow şehirlerinde düzenlenen Askeri Bandolar Festivalleri’ne davet edilerek konserler vermiştir. Türkiye’nin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yurt dışındaki tanıtımına önemli katkılarda bulunmuştur.

8 - 12 Haziran 2000 tarihleri arasında Polonya'nın Krakow ve Katovice kentlerinde kentlerinde düzenlenen festivale İngiltere, Belçika, Yunanistan, İspanya, Romanya, Ukrayna, Macaristan, Almanya, Rusya ve Polonya'dan toplam 21 bando katılmıştır. Jandarma Bandosu bu festivalde disiplin, tonalite ve koreografik hareketlerdeki bütünlüğüyle "FESTİVAL YILDIZI" seçilmiştir.

16 Ağustos - 2 Eylül 2002 tarihleri arasında Hollanda'nın ev sahipliğinde FIEP üyesi ülkeleri olan Fransa, İtalya, Portekiz, Hollanda, Fas ve Türkiye Bandolarından oluşturulan FIEP Bandosu, Breda 2002 Askeri Bandolar Festivali'nde gösteriler sunmuştur.

Koreografi

Senfonik Bando düzeyindeki Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu, Türk müziğini koreografik hareketlerle süsleyerek, yurtiçi ve yurtdışında icra edilen görevlerde büyük ilgi görmektedir.
__________________

Her Hakkım Saklıdır®
|l|lllll|lll||ll||lll|
569076912008
SÜPERMEYDAN

DİĞER KONULARIM İÇİN TIKLAYIN
http://www.supermeydan.net/forum/image.php?type=sigpic&userid=59583&dateline=121882  6917


doğangüneş isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Jandarma Karakolları için İdeal bi program sevilkar is ofis programları 0 27-12-2007 04:10 PM
Jandarma Genel Komutanliğının Personel Yapısı doğangüneş Genel Kultur 0 28-11-2007 04:33 PM
Jandarma / TARİHÇE doğangüneş Genel Kultur 0 28-11-2007 04:29 PM
Jandarma Polis Karakol Programı Bay X is ofis programları 0 03-09-2007 08:27 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:36 AM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO