![]() |
| | |||||||
EĞLENCE katogorisi Nostalji forumu içinde "izmarit" başlıklı konu görüntüleniyor, "Izamarit , KACAN BALIK BUYUK OLUR ,KACAMAYAN IZGARA 1-2 -3-4 pufffff, 1234 puff Sig suya daldi, biri sordu sizin cocuk denizci olacak galibaa? Atladi evet ben denizci olucam. Babasinin hosuna ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Cinsiyet: Rep Gücü: 168 Rep: 16569 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | izmarit ![]() Izamarit , KACAN BALIK BUYUK OLUR ,KACAMAYAN IZGARA 1-2 -3-4 pufffff, 1234 puff Sig suya daldi, biri sordu sizin cocuk denizci olacak galibaa? Atladi evet ben denizci olucam. Babasinin hosuna gitmisti bu laf. Cocuk denizden cikmiyor, halbuki doctor tavsiyesi ile kumsalda belini sicak kuma bastirmak icin getirmislerdi (altina kacirdigi icin) 3-4 yasinda denizden cikmyor velet. -kopruden gecerken hep balik tutanlara bakiyordu, baba bizde balik tutalim ama yok o aslinda istiyordu ama hazirliksiz yakalanmisti, gol ile denizen birlestigi yerdi. Abla bir gun kopuklerin arasindan eliyle refleksle balik tutu. Sonra tekrar saldi.unutmadi Ustanin bir motorsikleti vardi, sirf balik tutmak icin evladini da biriki goturmustu Cok ta severdi balik tutmayi. Cocukta sevmisti denizi babasina bir soru sordu: baba ! bu tuvaletin kanali nereye akiyor Denize, denize mi , evet denize oyleyse tuvalete olta atsak. Balik cikmaz mi ,(akila bak akila) olmaz oglum Bir gun Turkiyeye gocmustu herseyi birakip. Ne balik takimi nede olta. GALATA koprusunden her gecisinde ic geciriyordu. Ama calismak zorunda cunku ulke degistirmisti. Herseye sifirdan baslamak zorundayken butun hobilerinden uzak durup kendi dukani ile ugrasmak zorundaydi. Komsu esnaf almanyaya gidip gelirken galata koprusunde gecerken o evlat ta gormustu balik tutanlari. Evladini kirmadi almanyaya giden adama 40 mark para Verdi. SHAKESPIRE marka en ucuzundan bir balik kamisi ve oltasi. Nasil atiacagini usta bile bilmiyordu. Ve arkadasimla ilk defa sarayburnuna gittim Ben kim izmarit baligi kim. Taktirdik oltaciya olta, baskalarina bakiyorum onlar gibi salip cekiyorum. Halbuki onlar Capari istavrit pesinde bense yemli olta. Tesaduf bu ya 2 tane Iri izmarit cektim 2 saatte Balik tutmanin heyecanini babama gostermeliydim, hemen otobuse atladim. Baba balik var . Usta o gun saat 17:00 de kapadi dukani HAYDI BALIK TUTMAYA GIDIYORUZ Otobusle tekrar geri donmek agir gelmedi bana. Tekrar yem satin aldik Sarayburnunda o gun usta tecrubesiyle 3-4 kg balik tutu . O gunden sonra 15 yil Istanbul sarayburnunun Mudavimi olduk, haftada 2 gun, o gitmese bile ben gidiyordum, Pazar aksami aksam hep balik yedik, Hic bos donmedik. Sarayburnunda Seref amca (oltaci abimiz ) Sami amca(oltaci abimiz) bize hep igne takti , yem satti. Biz de bilirdik igne takmasini ama para kazansin diye. Bir an hayata atildim Denizcilik hayatimda gemide ne buyuk baliklar tutmustum, babami atesleyen hep ben oldum. Ama terk eden yari yolda birakan gene ben. Ben gidince hic birdaha gitmemisti Olumcul hastaliginin son yillarina yakin gittik balik tutmaya. Cok bosluk verince ne baligin mevsimi usulunu unuttuk. 2-3 tane balik dustu kovaya. Dedim ki ustaya : BE SENIN BALIKCILIGIN OLMUS,Evlenmistim gelin yeni gittik evde kadinlara rezil olmayalim diye (dillerine dusmemek icin) balikcidan istavrit satin aldik . eve gittti anneme soylendi bu cocuk dedi bana senin balikciligin olmus, annem baliklarin satin alma oldugunu anladi da, gelin hala biz yakaladik saniyor, simdi beni gaza getirecek birini ariyorum senolmutlu@2008 supermeydan |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| SİTE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Nerden: istanbul Yaş: 26
Blog Mesajları: 6
Cinsiyet: Rep Gücü: 419 Rep: 40928 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ah orkuorkun niye buralara balık resmi eklersiniz hiç dayanamıyorum balığa Bu arada güzel anınız için çok teşekkürler bence devam edin balık tutmaya o güzel günleri yad etmek için
__________________ |
| | |
| | #3 |
| 1. şiir yarışması birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Blog Mesajları: 4
Cinsiyet: Rep Gücü: 296 Rep: 29490 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: izmarit Çok yaşayan değil,çok gezen bilir derler yaa... Herşey hakkında o kadar güzel ve faideli bilgiler öğrenmişsiniz ki, takdir etmekten geri duramıyorum. Kumsalda belini sıcak kuma batırmak....bunu ilk defa duydum ve öğrenmiş oldum. Bu güzel anı paylaşımı için de teşekkürler,emeğinize sağlık...
__________________ Bİr vicdan ayaklanmasına doğru genişlerse kalbin/ şiir gibi yürürse ince ve narin… Anla ki herkes değilsin! |
| | |
| | #4 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Cinsiyet: Rep Gücü: 168 Rep: 16569 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: izmarit rabia, birgun cocugunuz, olabilir cocukta eger enurezis, altina kacirma problemi olabir, bu her insanda olasilik vardir, Eski Pedagoglarin size onerecegi sey """cocugun belini sicak kuma yatirma tedavisidir""" turkiyede bu tedaviyi size ultraviyole veya infra isinlar ile zorla korkunc para alacak sekilde yapacaklardir. para vermek yada vermemek sizin elinizde, ama kapitalist sitemde bu bilgiyi size vermeyeceklerdir. yada bilgiyi para ile satacaklardir. Belini sicak kuma yatirinca bebek-cocukluk yasindaki cocugun psiko motor-sistemi isi tedavisi ile ic organlari daha hizli gelismesine sebep oluyor. Toprak-kum basli basina bir tedavidir. o yildan sonra enurezis problemim kalmamisti. pedagog hatirliyorum rontgen ile cok iyi kontrol etmisti. bu da bir zamanlar komunist sistemin dogal tedavi yontemi. ama biliyorlardi. aileme de benim yuzumden denizi olan yere gonderdiler, her yil tatil izini verilir bir dag veya deniz kenarinda isyeri ile anlasmali ucretsiz -aciik bufe tatil yaptirirlardi. aslinda bu hikayeyi okuyan anneler ve anne adaylari enurezis tedavisini de ogrenmis oldu. hikaye niyetim de bilgi vermekti, okuyan herkese tesekkur ederim |
| | |
| | #5 |
| 1. şiir yarışması birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Blog Mesajları: 4
Cinsiyet: Rep Gücü: 296 Rep: 29490 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: izmarit Çok teşekkürler,bu faydalı bilgiler için...
__________________ Bİr vicdan ayaklanmasına doğru genişlerse kalbin/ şiir gibi yürürse ince ve narin… Anla ki herkes değilsin! |
| | |
| | #6 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007 Nerden: Samsun
Cinsiyet: Rep Gücü: 264 Rep: 26062 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: izmarit karadenizliyim ama balığı pek sevmiyorum:) teşekkürler orkunorkun bilgilendirmeler için.
__________________ Sözlerini Tutmaya Alışkanlık Edenler Değerleri ile Yükselirler |
| | |
| | |