![]() |
| | |||||||
EĞLENCE katogorisi Nostalji forumu içinde "Aşık Mahzuni Şerif-Çeşmi siyahım" başlıklı konu görüntüleniyor, "Türkünün Adi: Çeşm-i Siyah (Işte Gidiyorum) Türkünün Yöresi: Afşin Türkünün Kaynağı & Mahlası: Aşık Mahzuni Şerif RapidShare: 1-Click Webhosting..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SİTE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Nerden: istanbul Yaş: 26
Blog Mesajları: 6
Cinsiyet: Rep Gücü: 368 Rep: 35829 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Aşık Mahzuni Şerif-Çeşmi siyahım Türkünün Adi: Çeşm-i Siyah (Işte Gidiyorum) Türkünün Yöresi: Afşin Türkünün Kaynağı & Mahlası: Aşık Mahzuni Şerif RapidShare: 1-Click Webhosting
__________________ Her Hakkım Saklıdır® |l|lllll|lll||ll||lll| 569076912008 SÜPERMEYDAN DİĞER KONULARIM İÇİN TIKLAYIN www.aktifbir.com |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 75 Rep: 7287 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Aşık Mahzuni Şerif-Çeşmi siyahım Büyük ülkemizde (bir arkadaşım konuşmalarında samimi ses tonu ile "koca yurdum benim " der. Kaç ozanımız var ki, onlarında kıymeti ölmeden bilinmez. Teşekkürler emeğinize; İşte güzel sunumunuzun sözlerini de ben ekleyerek zevkimi tamamlayayım istedim. Çeşm-i Siyah (İşte Gidiyorum) İşte gidiyorum çeşm-i siyahım Önümüzde dağlar sıralansa da Sermayem derdimdir servetim ahım Karardıkça bahtım karalansa da Haydi dolaşalım yüce dağlarda Dost beni bıraktı ah ile zarda Ötmek istiyorum viran bağlarda Ayağıma cennet kiralansa da Bağladım canımı zülfün teline Sen beni bıraktın elin diline (gurbet eline) Güldün Mahzuni'nin garip haline Mervan'ın elinden parelense de Aşık Mahzuni Şerif Mervan: Bolluk, bereket demektir ve arapça kökenli bir kelimedir. |
| | |
| | #3 |
| Aktif Uye ![]() | bu türküyü dinleyipte efkarlanmayan varmı *.... |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |