![]() |
| | |||||||
YAŞAM katogorisi Ekonomi, iş, kariyer forumu içinde "Niçin ÇİN" başlıklı konu görüntüleniyor, "Yükselen dev… Geleceğin süper gücü… Amerika’yı ürküten güç… Hangi ülke için deniliyor? Bütün bu sıfatlar Çin için kullanılıyor. Çünkü ekonomisiyle, gelişmesiyle, açılımlarıyla, dünyada hayret ve hatta hayranlıkla izleniyor. Bu “devin ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Cinsiyet: Rep Gücü: 125 Rep: 12218 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Niçin ÇİN Yükselen dev… Geleceğin süper gücü… Amerika’yı ürküten güç… Hangi ülke için deniliyor? Bütün bu sıfatlar Çin için kullanılıyor. Çünkü ekonomisiyle, gelişmesiyle, açılımlarıyla, dünyada hayret ve hatta hayranlıkla izleniyor. Bu “devin sırrı” pek çok şekilde açıklanıyor. Ancak Çin mucizesinin arkasında, üzerinde pek de konuşulmayan bir başka gerçek daha yatıyor… O da Çin’i yönetenlerin kimliği incelendiğinde ortaya çıkıyor… Bilindiği gibi Çin bir Politbüro tarafından yönetiliyor. Politbüro’nun çekirdek kadrosu, Devlet Başkanı ve Başbakan dahil 9 kişiden kurulu. Işte bu 9 kişiden 8’i, siyasetçi oldukları gibi aynı zamanda birer mühendis. Yani Çin’i mühendisler yönetiyor… İşte, protokol sıralamasına göre çekirdek Politbüro: 1. Hu Jintao- Devlet Başkanı: “Hidrolelektik mühendisi.” 2. Wu Bangguou- Ulusal Halk Kongresi Başkanı: “Radyo-Elektonik Mühendisliği” elektron bölümü mezunu." 3. Wen Jiabao- Başbakan: “Jeomekanik mühendisi.” 4. Jia Qinling- Çin Halk Siyasal Danışmanlık Konferansı Başkanı: “Elektrikli motorlar ve uygulamalı dizayn ve üretim mühendisliği.” 5. Li Changchun- Çin Komünist Partisi Propaganda Şefi: “Harbin Teknoloji Enstitüsü elektik mühendisliği.” 6. Zi Jinping- Komünist Parti Komitesi’nin Politbüro Temsilcisi: “Kimya mühendisi.” 7. Li Keqiang- Resmi görevi yok: “Hukuk ve Ekonomi profesörü.” 8. He Guoqiang- Merkez Komisyon Disiplin Denetim Şefi: “Kimya mühendisi.” 9. Zhao Yongkang- Siyasi İşler Komitesi Başkanı: Beijing Petrol Enstitüsü’nün “Petrol Kaynakları Jeofiziği Gözetim ve İnceleme Mühendisliği bölümü mezunu." Her biri geleceği şekillendiren alanlarda meslek sahibi. Çünkü artık zaman değişti. Eskiden bir ülkeyi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak, bir güç haline getirmek için liderlerin iyi birer siyasetçi olmaları yeterli olabiliyordu. Günümüzde ise, geleceği görebilme yeteneğini kazandıran bir mesleği yoksa, o liderin işi daha zor demektir. İşte bir örnek: Çok iyi lisan biliyorsunuz ama bir mesleğiniz yok. Bu durumda, günümüzde o lisanın da pek bir anlamı kalmıyor. Dahası, koca bir imparatorluk kurup asırlar boyunca dünyanın süper gücü olan Osmanlı padişahlarına da bakmak lazım. Elbette imparatorluk yönetmek için yetiştiriliyorlardı ama yetmiyordu. Her biri, birer meslek sahibi de oluyordu… “Tahttan olursam, işsiz kalmayayım, ekmek paramı çıkarayım” diye değil. Dünyayı daha iyi algılayabilmek, vizyon kazanmak için. Osmanlı padişahları arasında marangozluk öğrenen, kuyumculuk ustası olan hatta nalbantlığı tüm incelikleriyle bilen, demirci olup da silah yapabilen bile vardı. Bugün bunlar anlamsız gelebilir ama Fatih Sultan Mehmet fen bilimlerinde bir uzman olmasaydı, gariban Macar döküm ustası Urban’ın “Ben dünyanın en büyük topunu yapabilirim” dediğinde, anlattıklarını anlamaz ve o günlerde “dünyanın en büyük top”larına da sahip olamazdı. Günümüze dönersek… Artık gelişmiş dünya, IT Industry (Information and Technology) peşinde. Yani Enformasyon ve Teknoloji Sanayi. Artık gelişmiş dünya “ne kadar IT, o kadar güç” olacağını biliniyor. Yönetenlerin ise ne IT mesleği, ne IT kavramı yoksa, bilek gücüyle, başkasının yaptığını alıp kullanmakla, kopyalamakla daha çoook çalışmamız gerekecek, çok… Ya bir gün “Sizin IT’niz ne durumda” diye sorulsa… Kaynak:Hürriyet bizim milletvekillerimizin bakanlarımızın kaç tanesi mühendis kendi alanlarında ne icat etmişler. alınan başka bilgilere göre her milletvekili mühendisin bir icadı var çinde , Doktora değil bu sadece kağıtta yazılıp ta doktora yapmak değil güncel haytta kullanılan ama daha önce olmayan bir icatları olmak zorunda . yoksa yetki verilmiyor. çinde akıla değer verildiğinin bir kanıtı. yoksa bu kadar değişik ürünün çıkmasının mantığı yok. |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008 Nerden: umut dolu bir yerlerden
Cinsiyet: Rep Gücü: 53 Rep: 5247 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Niçin ÇİN O kadar gerçeklerle dolu bir yazı ki... Teşekkürler .. Bizim ülkemizde yönetici olabilmek için mühendis olmaya gerek yok ,iki ayet okuyup halkın inancını sömürdünmüydü.. olay biter..
__________________ Örümcek beyinlere hiç tahammülüm yoktur.!!!! |
| | |
| | #3 | |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Niçin ÇİN Alıntı:
k.mutluluk ölüyorum senin olaylara yaklaşımlarına hazır cevaplarına canım benim ...Allah yolunu açık etsin herşey gönlünce olsun inşallah.... | |
| | |
| | #4 | |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 7 Rep: 579 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Niçin ÇİN Alıntı:
İşte hakkında kapatılma davası açılan Ak Parti tarafından oluşturulan 60.Hükümeti meydana getiren bakanların eğitim durumu: Recep Tayyip Erdoğan - Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi Cemil Çiçek - Hukuk Fakültesi Mezunu - Avukat Ertuğrul Günay - Hukuk Fakültesi Mezunu - Avukat - CHP'den genel başkan adayı oldu, ihraç edildi. Hayati Yazıcı - Hukuk Fakültesi Mezunu - Hakim Prof.Dr.Nazım Ekren - Profesör Doktor - Uygulamalı iktisat ve bankacılık uzmanı Murat Başesgioğlu - Hukuk Fakültesi Mezunu - Avukat Mehmet Şimşek - Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü - Ekonomist Prof.Dr.Mehmet Aydın - İlahiyat Fakültesi - Öğretim Üyeliği yaptı Prof. Dr. Mustafa Sait Yazıcıoğlu - İlahiyat Fakültesi - Diyanet İşleri Eski Başkanı Kürşat Tüzmen - ODTÜ İşletme Bölümü mezunu - Ekonomist Aynı zamanda milli yüzücü ve profesyonel dalgıç Nimet Çubukçu - Hukuk Fakültesi mezunu - Avukat Prof.Dr.Beşir Atalay - Hukuk Fakültesi mezunu - Rektörlük de yaptı Ali Babacan - ODTÜ'den 4.00 üzerinden 4.00 ortalama ile birincilikle mezun oldu. - Endüstri Mühendisi Vecdi Gönül - Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu - Kocaeli Valiliği, Emniyet Genel Müdürlüğü, Merkez Valiliği, Ankara Valiliği, Yüksek Öğretim Kurulu kurucu üyeliği, İzmir Valiliği, Sayıştay Başkanlığı görevlerinde bulundu Faruk Çelik- Yıldız Üniversitesi mezunu - Öğretmen Mehmet Ali Şahin - Hukuk Fakültesi mezunu - Avukat Prof.Dr.Recep Akdağ - Tıp Fakültesi mezunu - Prof.Dr. - Öğretim Üyesi Kemal Unakıtan - İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu - Hesap uzmanı Faruk Nafız Özak - İnşaat Yüksek Mühendisi - Trabzonspor Başkanlığı görevini de yaptı. Hüseyin Çelik - Edebiyat Fakültesi mezunu - Türk kültürü, siyasi tarihi ve edebiyatı üzerinde yayımlanmış 11 kitabı var. Zafer Çağlayan - Makine Mühendisi - Ankara Sanayi Odası eski başkanı Dr Mehmet Hilmi Güler - Metalürji Mühendisi - Öğretim görevlisi Mehdi Eker - Veterinerlik Fakültesi Binali Yıldırım - İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi mezunu - İDO eski genel müdürü Prof.Dr.Veysel Eroğlu - İnşaat Mühendisi - İSKİ ve DSİ eski Genel Müdürü | |
| | |
| | #5 | |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008 Nerden: umut dolu bir yerlerden
Cinsiyet: Rep Gücü: 53 Rep: 5247 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Niçin ÇİN Alıntı:
ÜNİVERSİTE BİTİRMEK YANISIRA HAZMEDEBİLMEKTE GEREKİR.. Her üniversiteli vatana hizmet etmiyor malesef.. ''TAKÍYE AVCISI BÍR YEM KOYDU OLTASINA, MÍLLETÍ AVLADI ÍSLAM DEDÍ ADINA, ÍYÍ KÖTÜ NE VARSA YAPAN KENDÍSÍ ÍKEN, TUTARDA SUÇU YÜKLER KENDÍNDEN BA$KASINA. ''
__________________ Örümcek beyinlere hiç tahammülüm yoktur.!!!! | |
| | |
| | #6 | |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 7 Rep: 579 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Niçin ÇİN Alıntı:
| |
| | |
| | |