FORUM SUPERMEYDAN  

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Ekonomi, iş, kariyer

Sendikalar......

YAŞAM katogorisi Ekonomi, iş, kariyer forumu içinde "Sendikalar......" başlıklı konu görüntüleniyor, "Ülkemizdeki sendikaların yeterlilik seviyesini merak ediyorum. Bazı sendika yetkililerin son model arabalarla ve konforlu yaşamlarını gördükçe yeterlilik ve sömürülük konusunda tereddüte düşüyorum. Çok katı kuralları beraberinde barındıran bir tekstil şirketinde ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15-03-2008, 04:15 PM   #1
Uye

hakan2034 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Atalarının Dindarlığıyla Kurtulacağını Sananlar Babalarının Yemesiyle Doyacağını Zannedenler Gibidir

hakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyor
Sendikalar......

Ülkemizdeki sendikaların yeterlilik seviyesini merak ediyorum.
Bazı sendika yetkililerin son model arabalarla ve konforlu yaşamlarını gördükçe yeterlilik ve sömürülük konusunda tereddüte düşüyorum.

Çok katı kuralları beraberinde barındıran bir tekstil şirketinde cereyan eden bir hadiseyi istifadenize sunmak istiyorum.

Artık çalışanlar bunalmıştı, yapılan haksızlıklar karşısında.
Çalıştıkları işyerinde sendikal faaliyet yapmaya karar verdiler.
Sendika için istenen çoğunluğa ulaştılar. Amaçları "çıkarılırsak en azından tazminatımızı kurtarırız" düşüncesiydi.
İşte ne olduysa sendikanın patronlarla görüşmesinden sonra oldu.
Sendika patronla anlaşarak kendisini fesh etmişti...
Olanlar ondan sonra oldu.
Patron hukuki boşluktan da yararlanarak özellikle bu hareketi başlatanlara kan kusturdu.
4 ile 17 yıl arasında fabrikaya hizmet vermiş olan kişilere bu hareketi başlattıkları için bir şekilde "istifa ediyorum" çıkış kağıdını imzalatarak işlerine son verdiler. Sonuç olarak pirince giderken evdeki bulgurdan oldular. Ne kıdem, ne ihbar ve nede işsizlik kağıdı alabildiler.

Ülkemizdeki sendikalar işçilerin, ezilmişlerin, emekçilerin haklarını savunmak için mi varlar, yoksa kendi haklarını savunmak için mi ?

Sendikalı olan işyerlerindeki işçilerden her bir işçi için bir yevmiye kesiliyor,sendika için.
Bu milyonlarca işçi için düşünüldüğünde korkunç rakam çıkıyor ortaya, bu paralar sendika yöneticilerine mi, yoksa durumunda hiçbir değişiklik olmayan işçiye mi, emekçiye mi yarıyor ?

Son olarak ülkemizde işçi kesimi ciddi bir şekilde sömürülmekte ve hortumlanmaktadır.
Hortumlanan bu işçiye bir darbe de sendika mı vuruyor ?

İş kanunu dışına çıkamayan sendika ne işe yarıyor ?
hakan2034 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Sponsored Links
Alt 15-03-2008, 04:30 PM   #2
1. şiir yarışması birincisi

RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ötelerden habersiz nizama lanet olsun ...

RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor
Cevap: Sendikalar......

Bir örnek üzerinden genelleme yapmayı çok da doğru bulmuyorum.Hakların savunuculuğunu gerçekten de çok iyi yapan, ya da çalışnalarına gerçekten hakettiğini veren işyerleri de var.Ben de tekstil sektöründeyim.Şu 7-8 aydır gerçekten de tekstil piyasası çok kötü bir durumda.Buna rağmen çalışanlarımızın maaşlarını ve diğer ödemeleri hiç geciktirmedik.Yinede böyle bir paylaşımda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

İşçiye her zaman hakkını zamanında ve eksiksiz teslim etmek gerekir.İnanıyorum ki biz tekstil piyasasının durgun olduğu şu durumda bile çalışanlarımızın duaları ile ayakta durmaktayız.

Saygılar...

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:33 AM .

vBulletin 3.7.2 © Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir, yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız 'supermeydan@gmail.com' email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.

Aktifbir  Sinop  

eXTReMe Tracker

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0 RC8