| Eğitim-Sen’den Dünya Bankası’na siyah çelenk Dünya Bankası Türkiye Direktörü Zachau’nun Türkiye’de öğretmen maaşlarının yüksek olduğu yönündeki sözlerini protesto eden Eğitim-Sen’liler direktörlük önüne siyah çelenk bıraktı. Eğitim-Sen bugün de YÖK Başkanlığı önünde eylem yapacak.
HABER MERKEZİ Eğitim-Sen üyeleri, Dünya Bankası Direktörü Ulrich Zachau’nun “Türkiye’de öğretmen maaşlarının OECD üyesi ülkelere göre yüksek olduğu” yönündeki açıklamalarını protesto etmek amacıyla Dünya Bankası Türkiye Direktörlüğü önüne siyah çelenk bıraktı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, burada yaptığı açıklamada, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Zachau’nun açıklamalarının, öğretmenlerin daha da sefalete mahkum edildiği bir döneme denk geldiğini söyledi.
Açıklamanın ne istatistiklerle ne de gerçeklikle uyuştuğunu belirten Dinçer, Türkiye’de eğitim emekçilerinin, diğer OECD üyesi ülkelerdeki eğitim emekçilerine göre daha fazla çalıştığını, daha çok öğrencinin sorumluluğunu üstlendiğini, daha düşük ücret aldığını ve geçimini sağlamak için daha fazla yıprandığını ifade etti. Türkiye’de öğretmenlere yoksulluk sınırının yarısından daha az ücret ödendiğini ve diğer eğitim emekçilerinin açlık sınırında yaşamaya mahkum edildiğini bildiren Dinçer, “Türkiye'nin gerçek sorununun Dünya Bankası ve IMF gibi uluslararası finans çevrelerinin çıkarlarını yansıtan kuruluşların dayatmalarında aranması, bize göre daha mantıklı bir yaklaşımdır. Zira, Türkiye’nin sorunu öğretmenler değil, Dünya Bankası ve IMF’dir” dedi. Açıklamanın ardından Eğitim-Sen üyeleri, Dünya Bankası Türkiye Direktörlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.
Bugün saat 12.30’da YÖK’ün önünde
Eğitim-Sen bugün de YÖK Başkanlığı önünde bir basın açıklaması yapacak. Parasız ve nitelikli bir yüksek öğretim taleplerinin “türban” tartışmalarıyla örtülmesinin önüne geçmek isteyen eğitim ve bilim emekçileri bugün saat 12.30’da YÖK Başkanlığı önünde toplanarak kitlesel bir basın açıklaması yapacak. Eylem için saat 12.00’de Sıhhiye Köprüsü’nden öğrenciler ve eğitim/bilim emekçileri için ücretsiz otobüs kaldırılacak. |