FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin 2008 öss yerleştirme sonuçları reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Ekonomi, iş, kariyer

Bankalar 19 bin eleman alacak

YAŞAM katogorisi Ekonomi, iş, kariyer forumu içinde "Bankalar 19 bin eleman alacak" başlıklı konu görüntüleniyor, "Bankalar, 2008 yılını atak yılı ilan ettiler. Bankaların önümüzdeki yıl 16 bin eleman alması öngörüldü. Katılım bankaları ise aynı dönemde 3 bin eleman alacak. Eleman alan bankalar: tekBorsa yeni yılda ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-12-2007, 06:00 PM   #1
SITE ADMİN
 
YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır
 
Üyelik tarihi: Nov 2005
Nerden: Samsun/TURKEY
Yaş: 33
Mesajlar: 5.327
Blog Mesajları: 21
Cinsiyet:
Rep Gücü: 291 Rep: 28332
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor
Bankalar 19 bin eleman alacak

Bankalar, 2008 yılını atak yılı ilan ettiler. Bankaların önümüzdeki yıl 16 bin eleman alması öngörüldü. Katılım bankaları ise aynı dönemde 3 bin eleman alacak.

Eleman alan bankalar:

tekBorsa yeni yılda bankaların istihdam politikalarını masaya yatırdı.

tekBorsa’nın yaptığı araştırmaya katılan 13 bankanın 2008 hedefi yaklaşık 16 bin yeni eleman. Katılım Bankaları’nda ise istihdam rakamı en az 3 bin olarak görünüyor

TÜM dünyayı sarsan kredi krizine rağmen Türk bankaları 2008 yılında büyüyerek yola devam edecek. Bankaların 2008 yılı şube ve personel sayılarına yönelik hedefleri de en az yüzde 20’lik büyüme planlarının olduğunu gösteriyor. Hemen her banka farklı bölgelerde şube ağını genişletmeyi planlıyor. Şube ile birlikte personel sayısında da ciddi artışların olacağı söyleniyor. Haftalık yatırım dergisi tekBorsa, bankaların 2008 yılında yapacakları işe alımları masaya yatırdı.

tekBorsa’nın haberinde Türkiye’de faaliyet gösteren ilk 10 bankanın 2008 yılı genelinde en az bin yeni eleman alacağı belirtiliyor. Toplam 13 banka önümüzdeki yıl Türkiye genelinde yaklaşık 14 bin yeni eleman alacak. Bu sayının araştırmaya yanıt vermeyen bankalar ile birlikte daha da artması bekleniyor.

ÖFK’lar da hareketli

Yine önümüzdeki yıl Özel Finans Kurumları’nda da hareketliliğin süreceği gözleniyor. tekBorsa’nın haberine göre bu kurumlarda da istihdama katkının hızlı olacağını söylemek mümkün. Yeni istihdamda ağırlıklı olarak tecrübesiz gençlere yer verilecek. İstihdam edilecek adaylardan ilk olarak üniversite mezunu olmaları bekleniyor. Daha çok şubelerin satış pozisyonlarında çalışacak kişilerin istihdam edileceği söyleniyor.

Şube Satış pozisyonları için, öncelik verilen üniversite bölümleri ise ekonomi, işletme ve buna benzer sosyal bilimlere ait bölümler olarak özetleniyor. Farklı bölümlerden adayların da değerlendirme sürecine alınacağı vurgulanıyor. Hemen her bankanın yeni alımların yüzde 30’unu tecrübeli elemanlara ayırması da bu alanda 2008’de tatlı bir rekabetin sinyallerini veriyor. Haberin ayrıntıları ve bankalarda iş bulmak isteyenlere öneriler, tekBorsa’nın bu haftaki sayısında yer alıyor.

Ziraat ve Vakıfbank İstanbul’u canlandırır

BankalarIn birçoğu yeni mezun gençleri istihdam edecek. Ancak konut kredileri, tarım kredileri ve kredi kartları pazarını daha da büyütmek isteyen bankalar sektörde tecrübeli elemana daha fazla ihtiyaç duyacak. Bu da mevcut bankacıların transferlerini hızlandıracak. Yine Ankara’dan genel müdürlüğünü İstanbul’a taşımayı planlayan Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ın da İstanbul’a gelmesi durumunda tüm personelini İstanbul’a getiremeyeceği için İstanbul’da ikamet eden yeni tecrübeli elemana ihtiyaç duyacağı söyleniyor.

Vatan
__________________
Akıllı bir adam yalnız kendi tecrübelerinden, çok akıllı bir adam başkalarının da tecrübelerinden yararlanır
YukseLL isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Cevapla

Seçenekler
Stil


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Acilen 400 bin eleman aranıyor! YukseLL Ekonomi, iş, kariyer 1 01-12-2007 09:38 PM
vergi iadesi yerine kim ne kadar alacak? YukseLL Ekonomi, iş, kariyer 1 29-11-2007 08:05 PM
Eleman alacak şirketler KopiLL Ekonomi, iş, kariyer 3 25-08-2007 12:00 PM
Cimbom, Kadıköy'den puan alacak! Bay X Haberler 0 12-07-2007 09:45 PM
Hasta memnun kalırsa hekim daha fazla maaş alacak ghostman Haberler 0 23-12-2006 09:30 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:30 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!



Search Engine Friendly URLs by vBSEO