![]() |
| | |||||||
EĞLENCE katogorisi ilginç konular forumu içinde "Türban Takmayan Eşine Boşanma Davası Açtı" başlıklı konu görüntüleniyor, "ANTALYA'da ilaç mümessili 30 yaşındaki Birol Fırat ile bir hastanede sağlık teknikeri olan 3 aylık eşi 27 yaşındaki İlknur Deniz Fırat'ın karşılıklı açtıkları boşanma davasında ilginç iddialar ortaya atıldı. Birol ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007 Nerden: Samsun
Cinsiyet: Rep Gücü: 430 Rep: 42684 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Türban Takmayan Eşine Boşanma Davası Açtı ANTALYA'da ilaç mümessili 30 yaşındaki Birol Fırat ile bir hastanede sağlık teknikeri olan 3 aylık eşi 27 yaşındaki İlknur Deniz Fırat'ın karşılıklı açtıkları boşanma davasında ilginç iddialar ortaya atıldı. Birol Fırat, İlknur Deniz Fırat'ın kadınlık görevlerini yerine getirmediğini, aylarca hasta yatan annesinin yanına bile gitmediğini, yatağını ayırdığını ileri sürdü. İlknur Deniz Fırat ise mahkemeye avukatı aracılığıyla sunduğu cevap dilekçesinde eşinin türban takması için kendisine baskı yaptığını iddia etti. ![]() Antalya'da görücü usulüyle tanışıp 5 ay nişanlı kalan Birol Fırat ile İlknur Deniz, geçen yıl 16 Ağustos'ta evlendi. 29 Kasım'da kavga eden çift, karşılıklı boşanma davası açtı. Birol Fırat, İlknur Deniz Fırat'ın kadınlık görevlerini yerine getirmediğini, aylarca hasta yatan annesinin yanına bile gitmediğini, yatağını ayırdığını ileri sürdü. İlknur Deniz Fırat ise mahkemeye avukatı aracılığıyla sunduğu cevap dilekçesinde inanç özgürlüğüne kısıtlama getirilmek istendiğini savundu. Deniz Fırat, eşiyle ilgili ilk şoku balayında yaşadığını söyledi. Otel yönetiminin odalarına ‘jest olsun’ diye gönderdiği şampanyayı, eşinin garsonu azarlayarak geri gönderdiğini anlatan Deniz Fırat, şu iddialarda bulundu: “Görücü usulü tanıştık ve 5 aylık nişanlılık döneminin ardından evlendik. Evliliğin 3'üncü gününden itibaren türban takmam konusunda baskı yapmaya başladı. ‘Sen ne zaman örtüneceksin, sen ne zaman namaz kılacaksın?’ diye sürekli baskı yaptı. Dini toplantılara götürmek istedi. Evden ayrıldığım gün olan 29 Kasım 2007 tarihinde de dini toplantıya gitmeyeceğimi söylediğim için tartışmaya başladık. Eşim, benim örtünmemem yüzünden insanların yüzüne bakamadığını belirterek, ‘Sen ne zaman değişeceksin? Hayat tarzıma ne zaman uyum sağlayacaksın? İnsanların yüzüne bakamıyorum’ dedi. Ben de kendisine ‘Sen benim örtünmek istemediğimi bilmiyor musun? Allah inancım benim içimde. Şeklen bunu kimseye göstermek zorunda değilim. Evde dini toplantılar düzenlemek ve o toplantılara katılmak istemiyorum’ diye cevap verdim. Bu tartışma sırasında bana tokat atınca evden ayrılarak annemlere geldim.” TAZMİNAT VE NAFAKA İSTİYOR Genç kadının avukatı Murat Bilgin de savunma dilekçesinde, ‘Müvekkilim üniversite mezunudur. Kendisini yaşam tarzı normal, başı açık ve Allah ile olan inancını içinde yaşıyan birisi olarak tanımlıyor. Çok nadir sosyal ortamlarda içki içen birisidir. Birol Fırat eşinin 5 aylık nişanlılık döneminde tüm bunları bilmesine rağmen, evliliğinin 3'üncü gününden itibaren kıyafetinin kapalı olması dışında türban takması konusunda baskı yapmaya başlamıştır. Aile bireyleri ve arkadaşlarının huzurunda İlknur Deniz Fırat'a ağır hakaretler etmeye başlamıştır’ sözlerine yer verdi. İlknur Deniz Fırat, kocasından, 10 bin YTL maddi ve 10 bin YTL manevi olmak üzere 20 bin YTL tazminat ve 500 YTL yoksulluk nafakası istedi. Birol Fırat, eşinin tesettür konusundaki iddialarını kabul etmedi. Boşanma davası, 3'üncü Aile Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde görülecek. kaynak
__________________ Sözlerini Tutmaya Alışkanlık Edenler Değerleri ile Yükselirler |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet: Rep Gücü: 353 Rep: 34956 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban Takmayan Eşine Boşanma Davası Açtı Şimdi bizim bazı "din bilginleri" çıkar "yok kardeşim yalan bunlar,dinde baskı olmaz" naraları atarlar... Bunlar mahkemeye intikal etmiş yaşanımlar ya basına ve mahkemeye yansımamış olaylar ne olacak...Yazık kadınlara....Özellikle susanlara... Emeğine sağlık "gülüm"(bu arada çok güzel bir isim seçmişsin düşünsene ne hoştur biri ne "gülüm" demek) |
| | |
| | #3 |
| Yeni Uye ![]() | Cevap: Türban Takmayan Eşine Boşanma Davası Açtı Yanlış anlaşılmasın.Kartele karşı özel bir sevgim(!) var. Haberlerini okudukça sveinçten (!)çıldırırım. Zira onlar hep yapıcı,örnek olaylarla gündemde kalmak isterler ,ki sosyal barışa katkıları olsun(!) Bu boşanma davası da eminim öyle bir zihniyete hizmet gereğidir. Nasıl olur da buradan Dine karşı bir tepki çıkarırız,onu düşünmüşlerdir. Zira onlar din görünce,kırmızı gören boğalar gibi evcilleşirler(!),uysallaşırlar. Olayların tarafları onlar için her zaman önemli değildir.onlar neticeye bakarlar.Nemalarını hesap ederler.Patronun kıyağını düşünürler.İslami kimliği ön planda olanlarla ise özel ilgileri vardır.Çamur atmayı da pek severler. Şu boşanma meselesinde şaşılacak ne var ki? İki kişi boşanıyor,boşanma aşamasında. Birinin dediğini diğeri inkar ediyor. Hiç böyle çetrefilli konuları boşanmaya sebep kılanların normal davrandığını düşünür müsünüz?Ben düşünmem. Söyledikleri de kendilerini bağlar. Bunu dine maletmenin mantığı var mı? Bu zatın yaptığını dinin onayladığını/onaylamadığını uzmnlar bilir. Ben şahsım adına baştan yanlışlık yapıldığını düşünüyorum. Evlilik 3-5 günlük değil,bir ömür paylaşmak demek. Ondan ötürü başta herşeyi net bir şekilde ortaya koymak,dürüst olmak lazım. Olmazsa işte böyle ülkeye rezil olurlar.
__________________ Hayat Bir Çatışma Vetiresi,Mavera ve Hicran.. |
| | |
| | #4 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 430 Rep: 42684 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban Takmayan Eşine Boşanma Davası Açtı Alıntı:
__________________ Sözlerini Tutmaya Alışkanlık Edenler Değerleri ile Yükselirler | |
| | |
| | #5 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Türban Takmayan Eşine Boşanma Davası Açtı Haberin veriliş tarzına bakarmısınız. "İlginç iddialar ortaya atıldı" Acaba cidden doğrumu yoksa yine baıklama mı atlıyoruz olaylara?
__________________ “Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?” |
| | |
| | #6 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 114 Rep: 11187 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban Takmayan Eşine Boşanma Davası Açtı evet dinde baskı olmaz fakat belli bir dini temsil ediyorsanız bu dinin kurallarına uymanız gereklidir derim nasıl ki oruç tutmayan birisine oruç tutmadığı için bir güne bir gün borç olur.. fakat oruç tutmaya niyetlenipte bozan kişiye bir güne 61 gün borç olur buda islamın şerefindendir biz müslümanlar verdiğimiz sözden dönmeyiz... kimse hakkındada bilip bilmeden konuşmayız.. bir söz verdiysen sözünü tutacaksın ... ben müslümanım diyorsan kurallarına uyacaksın.... ne ala bir memleketde yaşıyoruz... bu süper meydanı mahkeme meydanına benzetenler bile var kendi akılarınca bu haber yeterince açık bir delildir diyenler var kime neyi ispat edmeye çalışıyorsa değerli arkadaşım .. kıyafetler dinimize yön vermez dinimiz kıyafetlerimize yön verir ....hani bilmeniz açısından diyorum....bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır... sevgili vede değerli arkadaşlarım gülüm ve güney .... hani diyorsunuz ki ...çağ dışı insanlarımız varbir de susan kadınlarımıza yazık gerçekten yazık keşke herkes sizin gibi olsa dimi yani aslında en iyi biziz de diye bilirsiniz... gerçi farkında olmadan söylediğinizden de eminim sevgiyle kalın bence yazılanlar ikinizinde güzelliği....... iyi forumlar. |
| | |
| | #7 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007 Yaş: 37
Cinsiyet: Rep Gücü: 78 Rep: 7665 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban Takmayan Eşine Boşanma Davası Açtı Haberin güvenirlik derecesi şaibeli... Boşanma sebebi acaba tam ve doğru olarak nedir ? Bunu bilmiyoruz. Gazetenin yazdıklarını doğru (!) kabul edersek, Burada bir "uygulama" yanlışlığından sözedebiliriz. Her insan kendisine "eş" seçerken dini inanç veya inançsızlık boyutunuda dikkate alması gerekir. Bunlar dikkate alındığı halde bazı anlaşmazlıklar oluyor ise, "çözüm" konusunda gerekirse bir aile psikoloji danışmanından yardım almak gerekir. Önümüze çıkan her sorunu kendi bilgimiz çerçevesinde çözmeye kalkarsak sonuç beklediğimiz gibi olmayabilir. Evet... İslam'da eşlerin birbirlerine karşı baskı yapmalarına izin verilmemiştir. Bilgisizlik ön plana çıkarsa böyle üzücü hadiselere tanık oluruz. Bazı aile sorunları tereyağdan kıl çeker gibi halledilir. Bahsi geçen haber de bunlardan birisi... |
| | |
| | #8 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 430 Rep: 42684 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban Takmayan Eşine Boşanma Davası Açtı Alıntı:
__________________ Sözlerini Tutmaya Alışkanlık Edenler Değerleri ile Yükselirler | |
| | |
| | #9 | |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 114 Rep: 11187 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban Takmayan Eşine Boşanma Davası Açtı Alıntı:
evet aslında sorgulanması gereken bir olay tabi adli kurumlar gibi değilde arkadaşca sorgulanmalıdır derim nasıl ki hani siz sanki birilerine bir şeyler ispat etmek istercesine yazmışsınızya(çağ dışı insanlarımız var) benim sorguladığım bu bizler her hangi bir haber karşısında hemen suçlama pozizyonu alırsak ne kadar neyi paylaşa bilirizki ....... ben diyorumki kıyafetlerimiz dinimize yön veremez ... dinimiz kıyafetlerimize yön verebilir... bir müslüman inandığı gibi yaşayamaz ise yaşadığı gibi inanmaya başlar.... habere gelirsek bir boşanma davası ....davalı ve davacı arasında her türlü iddaa söylene bilir kimin doğru söylediği bilinmez... ben derim ki biriyle evlendiysem şayet onuda seviyorsam onun bazı isteklerini yapmaktan zevk almalıyım...çünki sevdiğim biri için birşeyler yapabiliyorum demektir .... sizce insan sevdiği için bir şeyler yapmalı değilmidir... evlenmek paylaşmak ..... paylaşmak sevmek ...... sevmek kabul etmek ise.. insan sevdiğinin bazı emir veya yasaklarını yapmak zorundadır deriiiiimmm iyi forumlar | |
| | |
| | #10 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Türban Takmayan Eşine Boşanma Davası Açtı Haberin aslı :):):) Çok yeni evliler ve şiddetli geçimsizlik dolayısı ile ayrılıyorlar. Lütfen arkadaşlar basının yalan haberlerine artık daha fazla dikkat edelim.
__________________ “Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?” |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |