FORUM SUPERMEYDAN  

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > EĞLENCE > ilginç konular

Konuşurken Neden "eee" Deriz

EĞLENCE katogorisi ilginç konular forumu içinde "Konuşurken Neden "eee" Deriz" başlıklı konu görüntüleniyor, "Bu soru, 'insanlar konuşurlarken niçin laflarının arasında bazı sesler çıkartırlar' ve 'ağır ağır konuşan insanlar laflarının arasında niçin -ııı-, -eee- derler' şeklinde ikiye ayrılabilir.Birinci sorunun cevabı, sırasını yani sözü karşısındakine ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14-05-2008, 03:54 PM   #1
SUPER MODERATOR

Gülüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes Kendine Yakıştığı Gibi Yaşar

Gülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyor
Konuşurken Neden "eee" Deriz

Bu soru, 'insanlar konuşurlarken niçin laflarının arasında bazı sesler çıkartırlar' ve 'ağır ağır konuşan insanlar laflarının arasında niçin -ııı-, -eee- derler' şeklinde ikiye ayrılabilir.Birinci sorunun cevabı, sırasını yani sözü karşısındakine kaptırmamak veya sözlerinin bittiği görüntüsünü vermek istememek olabilir. İnsanlar karşılıklı konuşurlarken birbirlerini dinler gibi görünürler ama o sırada kafalarında söyleyeceklerini tasarlarlar. Onları bir an önce ifade edebilmek için sabırsızlanırlar. Karşısındakinin konuşmasını kesmeyecek olgunluktaysalar bir anlık susmasından istifade ederek söze girerler.

İnsanlar seslerinin kesildiği bir anlık soluklanma sırasında karşılarındaki sözlerinin bittiğini sanmasın diye bu boşlukları 'ııı', 'eee' diye sesler çıkararak doldururlar. Böylece karşıya devam edeceklerinin mesajını verirler. Yani oturduğu koltuğu kaptırmamak için üstünden kalkmamak gibi bir şey. Bu genellikle yavaş tempoda konuşanların başvurdukları bir taktiktir ama zamanla alışkanlık haline gelir, 'ııı'sız, 'eee'siz konuşamazlar, kendileri de bundan rahatsız olmazlar.İnsanlar sözleri kesilmesin diye başka anlamsız kelime ve cümleler de kullanırlar, taktikler uygularlar. Örneğin konuşmasına 'çok ilginçtir ki' şeklinde başlayan biri anlatacaklarının çok ilginç olacağını baştan belirterek, sonuna kadar dinlemesi için karşısındakini etkilemeye çalışır. Genellikle de sözlerinden ilginç bir şey çıkmaz.

Konuşma arası boşlukların niçin 'zzz' veya 'uuu' gibi seslerle değil de 'm' ve 'eee' gibi seslerle doldurulduğu sorusunun cevabı ise fonetik biliminin sahasına giriyor, 'ııı', leee' sesleri sesli harflerden oluştukları için istenildiği kadar uzatılabilirler, dudağı, dili ve dişleri oynatmadan rahatça çıkarılabilirler. Herhangi bir kelimenin ilk harfiymiş gibi yanlış anlamaya sebep vermezler. Ağız söyleyeceği ilk kelimeye hazır şekilde en uygun konumunu muhafaza eder.Konuşma boşluklarında çıkarılan sesler kültürlere göre de farklılık gösterirler. Çoğunluk 'm', 'eee' derken İngilizce konuşanlar 'um', 'er', Çinliler ise 'zhege, zhege' diyorlar.

alıntı
Ben böyle eee diye konuşan Mesut Yılmaz'ı hatırlıyorum:
Sponsored Links
Alt 14-05-2008, 04:14 PM   #2
1. şiir yarışması birincisi

RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ötelerden habersiz nizama lanet olsun ...

RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor
Cevap: Konuşurken Neden "eee" Deriz

Böyle konuşan kişileri çok da zevk alarak dinlediğimi söyleyemem.Çünkü konuşmalarında pek de akıcılık ve anlaşılırlık yok.

Aynı şekilde yazı yazarken de imla kurallarına dikkat etmeyenler de karman çorman yazılar yazıyorlar. Dikkat etmek gerekir.

Bu arada,geçenlerde bir tv de Mesut Yılmaz'ın konuşmasını dinledim.Büyük bir gelişme var kendisinde ...1 dk boyunca hiç duraksamadan konuşabildi...
Alt 14-05-2008, 06:20 PM   #3
Uye

aliÖZDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BEN KENİMİ BEĞENMİYORUM.... BENİ BEĞENENLERİDE BEĞENMİYORUM......

Blog Mesajları: 17
aliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyor
aliÖZDEMİR - MSN üzeri Mesaj gönder

GÜL kardeşim ehl'i dikkate diken gibi batan bir durumu GÜL gibi açtı... ve bende GÜL'düm. Teşekkür ler .... Mevlam seni hep GÜL'dürsün.
aliÖZDEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alt 15-05-2008, 10:47 AM   #4
SUPER MODERATOR

Gülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyor

Alıntı:
RABİA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu arada,geçenlerde bir tv de Mesut Yılmaz'ın konuşmasını dinledim.Büyük bir gelişme var kendisinde ...1 dk boyunca hiç duraksamadan konuşabildi...
Ozaman baya bi gelime var Rabişim

Alıntı:
aliÖZDEMİR´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
GÜL kardeşim ehl'i dikkate diken gibi batan bir durumu GÜL gibi açtı... ve bende GÜL'düm. Teşekkür ler .... Mevlam seni hep GÜL'dürsün.
Teşekkür ederim Rabbim cümlemizi güldürsün
Alt 15-05-2008, 10:50 AM   #5
Aktif Uye

SAHARAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
En uzak mesafe,iki kafa arasındaki mesafedir,birbirini anlamayan.C.Y.

SAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyor

Alıntı:
RABİA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Böyle konuşan kişileri çok da zevk alarak dinlediğimi söyleyemem.Çünkü konuşmalarında pek de akıcılık ve anlaşılırlık yok.

Aynı şekilde yazı yazarken de imla kurallarına dikkat etmeyenler de karman çorman yazılar yazıyorlar. Dikkat etmek gerekir.

Mehmet Ali Birand'ı unutmayalım.:) O konuşurken bana afakanlar basıyor.:)
Alt 15-05-2008, 11:01 AM   #6
SUPER MODERATOR

Alıntı:
SAHARAY´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mehmet Ali Birand'ı unutmayalım.:) O konuşurken bana afakanlar basıyor.:)
Tamamda SAHARAY Mehmet ali Erbil yine konuşurken ağzına baktırıyo bide Mesut Yılmaz ile Müslüm Gürses'i düşünsene onlar konuşurken bana fenalık geliyor asıl

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:51 PM .

© Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir, yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız 'supermeydan@gmail.com' email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.

Aktifbir  Sinop  

eXTReMe Tracker

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0