![]() |
| | |||||||
EĞLENCE katogorisi ilginç konular forumu içinde "Askıda Kahve" başlıklı konu görüntüleniyor, "İtalya'da Venedik'in kenar mahallelerinin birinde ,bir cafe-barda espressolarımızı içiyorduk.İçeri giren müşterilerden biri barmene"due coffe,uno sospeso"8iki kahve biri askıda)dei iki kahve parası verdi bir kahve içip gitti.Barmende duvar üzerinde aslılı duran ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007 Nerden: Artvin -İstanbul/Pendik
Cinsiyet: Rep Gücü: 26 Rep: 2466 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Askıda Kahve İtalya'da Venedik'in kenar mahallelerinin birinde ,bir cafe-barda espressolarımızı içiyorduk.İçeri giren müşterilerden biri barmene"due coffe,uno sospeso"8iki kahve biri askıda)dei iki kahve parası verdi bir kahve içip gitti.Barmende duvar üzerinde aslılı duran çiviye bir küçük kağıt astı.Biraz sonra içeriye 2 kişi girdi.Onlarda "trio coffe,uno sospeso"(3 kahve biri askıda)dediler.3 kahve parası verdiler iki kahve içip gittiler.Barmen askıya yine bir küçük kağıt astı.Bunun gün boyu böyle sürdüğü anlaşılıyordu. Bir süre sonra cafe ye üstü başı biraz eski püskü belli ki yoksul biri girdi ve barmene "uno coffe sospeso" (askıdan bir kahve )dedi.Barmen hemen bir kahve hazırladı ve yeni müşterisinin önüne koyduYoksul kişi kahvesini içtikten sonra para ödemeden çıktı gitti.Barmen ise duvardaki askıya taktığı kağıtlardan birini kopardıParçalayıp çöp kutusuna attı.Bu gözlememiz sonunda gözlerimizi yaşartan fakat kesinlikle örnek olması gereken bir "İtalyan toplumsal"terbiyesi öğrendik.Yardım ederken insanların gereksinimlerini belirlerken, yanlızca yaşamsal gereksenimlerle sınırlı kalmak zorunda değiliz.Bir Venedikli için yaşamsal olmasada kahve günlük yaşamda önemli bir yer tutmaktadır. Kahve içebilecek kadar parası olmayan kişilere yardım edebilecek düzeydeki kişiler kendileri bir kahve parası daha ödüyorlar.Yardım ettiği kişiyi görmedikleri için bu kişilerde daha mutlu oluyorlar,kimden geldiğini bilmedikleri bu ikramı kabul eden kişiler ise huzurlu oluyor.Yardım eden ile alan arasında bu cafe-bardaki garson gibi köprü görevi yapan kişininde güler yüzlü ve sevgi dolu olması gerekiyor.İçeri giren yoksul kişinin "bana askıda kahve varmı"diye sormasına gerek bırakmamak için askıda kahve olduğunu belirten kağıt parçaları görüne bilen bir yere asmak ise bu olgunun çok zarif bir bölümü. Biz Türkler bu askıya bişey asamazmıyız.Fırında ,markette yada bakkalda "ASKIDA EKMEK"kulağa hoş gelmiyormu.Askıda ekmek uygulamasını ISPARTA'da üç fırın tarafından yapıldığını biliyormusunuz. Alıntı |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| FORUM MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: Sinop Yaş: 31
Cinsiyet: Rep Gücü: 58 Rep: 5674 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Askıda Kahve Bizim Türkiye'de aç olan çocuk fırından ekmek çaldığı zaman ceza evinden banka hortumlayanlardan, Türkiye'yi soyanlardan önce çıkamıyor... |
| | |
| | #3 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Cinsiyet: Rep Gücü: 125 Rep: 12218 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Askıda Kahve hep kotu dedigimiz,hristiyan toplulugu avrupa birligi ulkelerinde, demek ki bazi seyler varmis. Hep tek gozle bakmamaliyiz arkadaslar. Benim mahallemde Camii yardimlasma dernegi benzeri bir yer kurulmustu simdi var midir bilmem.cunku uzagim. bir yer kiraladilar. ama sadece camii cevresinden gelenlerin haberi vardi bu isten. normal camii ye gitmeyen fakir faydalanma olasiligi yok. fakirlere haber vericekler onlarda alicak esyalari sistem bu, fikir olarak ta iyi bir yardim dusuncesi Mahallemde tircilar coktur, Tirlari ile gidip geldikleri icin hem gelirleri fena degildir hemde kamyonlari ile gidip gelirken bazen esya filan getirebilir. Yol ustunde Avrupa kiliselerinin ozel bolumu vardir. Bu bolumlerde Hic insanin inancina bakilmaksizin Elbise-ayakkabi-giyim esyasi toplanir dagitilir ve herkes girebilir. Tirci abi ile tesadufen gorustuk, dedi biraz malzeme biraktim dernege.iyi yaptin, nerden getirdin , falanca ulkeden gecerken aldim. TIRcilar gurbet insanidir bizim gibi denizcilere benzerler.birbirimizin dilinden anlariz. Biraz dalga gectim. sen kesin seamens klupteki Papaz efendilerin aldigi yardimlari vermissindir. ![]() ben kafadan attim ama tuttu SUS SUS ! dedi kimse bilmiyor, Beh dedim abi Papaz efendiden hediye oldugunu soyleseydin. Tertemiz kullanilmamis mallar. Her iki taraf ta hayir icin dagitiyor.bizimkiler bilse okunmustur diye giymezler, cin mali inancsizlarin mali olsa giyiyolar ama. insanlar tek gozlukle bakmasa daha iyi olacak, biz ulkeler gorerek daha uzaklara bakmasini ogreniyoruz. sadece okumakla olmuyor ,gormek te lazim Konu orkuorkun tarafından (11-05-2008 Saat 11:43 AM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | |