FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > EĞLENCE > ilginç konular

Türk Yakup Arap Ali Oldu

EĞLENCE katogorisi ilginç konular forumu içinde "Türk Yakup Arap Ali Oldu" başlıklı konu görüntüleniyor, "Türk Yakup Arap Ali Oldu 4 yıl Türk geleneklerine göre Yakup bebeği büyüttü. Ancak DNA testiyle gerçek çocuklarının Suudi aileye verilen Ali olduğunu öğrendi. Türk aile, Ali'yi geri isterken Yakup, ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25-11-2007, 05:18 AM   #1
Banned
THE NOTHİNG İMPOSİBLE...
 
Üyelik tarihi: Sep 2007
Nerden: izmir/buca
Yaş: 19
Mesajlar: 1.404
Cinsiyet:
Rep Gücü: 0 Rep: 5553
Runaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyor
Runaw@y - AİM üzeri Mesaj gönder
Türk Yakup Arap Ali Oldu

Türk Yakup Arap Ali Oldu


4 yıl Türk geleneklerine göre Yakup bebeği büyüttü. Ancak DNA testiyle gerçek çocuklarının Suudi aileye verilen Ali olduğunu öğrendi. Türk aile, Ali'yi geri isterken Yakup, “Türkiye'ye ne zaman döneceğiz” diye soruyor...

Suudi Arabistan'da çalışan Yusuf Cevat ve eşi, uzun yıllar hayallerini kurdukları bebeğe 4 yıl önce sahip oldu. Nejran kentinde bebekleri dünyaya geldikten sonra bir süre daha bu ülkede yaşayan Cevat ailesi, daha sonra Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. Bebekleri Yakup'u sevinçle ailelerine gösteren çift, her defasında aynı cümle ile karşılaşıyordu: “Bu çocuk size hiç benzemiyor.”

Ailesinin de ısrarıyla Yusuf Cevat ve eşi, DNA testi yaptırdı. Sonuç ise şok ediciydi. Bebeğin DNA'sı ne annesi ne de babasıyla uyuşuyordu. 37 yaşındaki Türk baba, “Yakup'u zaten ilk gördüğümde içimden bir ses benim çocuğum olmadığını söyledi. Doktorlara birkaç kez sordum ama beni başlarından savdılar. İçlerinden biri bana 'Allahtan kork' bile dedi” diye konuştu. Çift, gerçek oğullarını bulmak için Nejran'a geri döndü.

S. Arabistan Sağlık Bakanlığı'na başvurdular ve yardım istediler. Hemen bir ekip kuruldu ve konuyla ilgili soruşturma açıldı. Hastane yetkilileri sonunda bebekleri karıştırdığını ve Cevat ailesinin oğlunun Arap bir aileye verildiğini kabul etti. Türk bebeğe Ali adını veren aile bulundu. Yakup'u çok sevdiğini, onu öz çocukları gibi büyüttüğü söyleyen Yusuf Cevat, buna rağmen öz çocuğunu istediğini belirtti.

Çocuklara zarar verebilir

Arap aileye son bir DNA testi yapılacak ve Yakup'un ailesi olduğu kanıtlanacak. Daha sonra bebekler gerçek ailelerine teslim edilecek. Bu arada, Türk anne, yeni ailesine yabancılık çekmesin diyeYakup'a Arapça öğretiyor. Türkçe konuşan Yakup ise durmadan Türkiye'ye gitmek istediği, teyzelerini özlediğini söylüyor. Arap psikiyatristlere göre bu değişim iki çocuğa da zarar verecek. Bebeklerin yabancı bir aileye verilmesiyle aynı etkiyi yaratacak bu değiş-tokuş gelecekte ikisinde de psikolojik rahatsızlıklara neden olabilir.

Çocukları karışan Çek aileler anlaşmıştı

S.Arabistan'dakİne çok benzer bir olay da geçen ay Çek Cumhuriyeti'nde yaşanmıştı. Trojanova ve Cermokova ailelerinin bebekleri hastanede karışmıştı. 10 ay boyunca kendi bebekleri diye birbirlerinin bebeklerine bakan aile, DNA testleri sonunda bebekleri değiştirmeyi kabul etti. Aileler, yılbaşına kadar şu andaki bebeklerle yaşayacak. Ama onlarla ilgili tüm kararları birlikte alacak. Bebekleri değiştikten sonra aynı kasabaya taşınacaklar ve ömür boyu çocuklarına ikişer anne ve ikişer babaları olduğu söylenecek
Runaw@y isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Cevapla

Seçenekler
Stil


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
TÜRK SİNEMA (YEŞİL ÇAM) TARİHİ doğangüneş Sinemalar 4 10-08-2007 02:44 PM
Anıtkabir Nil@y Mustafa Kemal Atatürk 2 20-10-2006 07:39 AM
Eski Türk Edebiyatı Nil@y Edebiyat 1 30-09-2006 07:14 AM
Atatürk'ün Türk Dili hakkındaki düşüncesi Nil@y Mustafa Kemal Atatürk 0 29-09-2006 11:17 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:58 AM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO