FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GENEL & GÜNCEL > Bilim Teknik > Astronomi

Kriptonit Sırbistan’da bulundu

Bilim Teknik katogorisi Astronomi forumu içinde "Kriptonit Sırbistan’da bulundu" başlıklı konu görüntüleniyor, "Sırbistan’da jeologların bulduğu bir maden, “Süpermen Dönüyor” adlı filmde, Süpermen’in düşmanı Lex Luthor tarafından kahramanı zayıflatmak için kullanılan ve uzaydan gelen kurgusal kriptonit ile neredeyse aynı bileşimi içeriyor Londra’daki Doğal ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30-04-2007, 08:33 PM   #1
SITE ADMİN
 
YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır
 
Üyelik tarihi: Nov 2005
Nerden: Samsun/TURKEY
Yaş: 33
Mesajlar: 5.693
Blog Mesajları: 21
Cinsiyet:
Rep Gücü: 337
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor
Post Kriptonit Sırbistan’da bulundu

Sırbistan’da jeologların bulduğu bir maden, “Süpermen Dönüyor” adlı filmde, Süpermen’in düşmanı Lex Luthor tarafından kahramanı zayıflatmak için kullanılan ve uzaydan gelen kurgusal kriptonit ile neredeyse aynı bileşimi içeriyor



Londra’daki Doğal Tarih Müzesinden maden bilimci Dr. Chris Stanley, yeni madeni bulduktan sonra kimyasal içeriğini oluşturan “sodyum lityum bor silikat hidroksid” içerikli formülünü internette aradığını söyledi.

Stanley, Süpermen Dönüyor filminde Lex Luther’ın bir müzeden çaldığı taşın içeriğiyle ilgili aynı bilimsel yazıyı görünce inanamadığını anlattı.

Sirbistan’da bulunan maddenin Doğal Tarih Müzesi ve Kanada’daki Ulusal Araştırmalar Konseyi bilim adamlarınca test edildikten sonra yeni bir mineral olduğunun doğrulandığı belirtildi.

Kripitonite benzese de yeni maden, Süpermen’in yeşil kristalinden hayli uzak beyaz; florin ve radyoaktif içermeyen bir mineral. Jadarite adlı bu maddenin, 25 Nisan ve 13 Mayıs’ta, Londra Doğal Tarih Müzesinde sergileneceği kaydedildi.
__________________
İlerlediğiniz yolda hiç zorlukla karşılaşmıyorsanız, Bilinki o yol asla sizi doğruya ulaştırmaz...
YukseLL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
56 milyon yıllık devekuşu fosili bulundu ErDaLL Arkeoloji 0 15-03-2008 05:29 AM
Zonguldak'ta büyük kömür gazı rezervi bulundu PAM.aRt Haberler 0 21-11-2007 02:17 AM
Seri Katiller doğangüneş Korku Gerilim 31 17-10-2007 04:05 PM
Leonardo da Vinci’nin, Çıkrıklı Madonna adlı tablosu bulundu KopiLL Kültür, Sanat 0 06-10-2007 11:44 AM
Ahlak Merkezimiz bulundu YukseLL Fizik 1 23-03-2007 04:27 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:06 AM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO