FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GENEL & GÜNCEL > Bilim Teknik > Astronomi

Karanlık Madde

Bilim Teknik katogorisi Astronomi forumu içinde "Karanlık Madde" başlıklı konu görüntüleniyor, "Amerikalı bilimadamları geçen ağustos ayında Evrenin %25 inin gezegen, yıldız ve galaksilerden değil, ışık yaymayan ve ışığı yansıtmayan, bu nedenle de görülmediği için “karanlık madde” olarak isimlendirilen maddeden oluştuğunu kanıtlamışlardı. ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19-01-2008, 11:49 PM   #1
SUPER MODERATOR
 
Go[rk]eM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her Zaman Doğruyu Söyle,Ne Dediğini Hatırlamak Zorunda Kalmazsın!
 
Üyelik tarihi: Jul 2007
Nerden: Ankara
Mesajlar: 779
Cinsiyet:
Rep Gücü: 63
Go[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyor
Karanlık Madde

Amerikalı bilimadamları geçen ağustos ayında Evrenin %25 inin gezegen, yıldız ve galaksilerden değil, ışık yaymayan ve ışığı yansıtmayan, bu nedenle de görülmediği için “karanlık madde” olarak isimlendirilen maddeden oluştuğunu kanıtlamışlardı. Şimdiyse NASA ve Avrupa Uzay Ajansındaki bilimadamları çarpışma sonucu galaksilerdeki gazlarla maddelerin ayrıştığı ve sıcak gaz bulutları çevresinde değil, boş görünen bir başka kesimde büyük çekim gücü olduğunu belirlediler. Cüce galaksilerin neredeyse tamamı karanlık maddeden oluşuyor. Uzmanlar bu sistemlerin eskiden gazlarla dolu olduğunu, büyük galaksilerin uydusu haline geldikçe görünen maddelerin boşaldığını belirtiyor. Çalışmada bilgisayar modelleri kullanılarak 10 milyar yıl önce, gazların yoğun olduğu bir cüce galaksinin, daha büyük Samanyolu’na benzer bir sistemin yörüngesine sürüklendiği anda, neler yaşanmış olabileceği tasarlandı. Model daha büyük sistemin oluşturduğu yerçekimi şiddetinin, cüce sistemin içindeki ışık saçan yıldızları da kendine çekmiş olabileceğini gösterdi. Ekip, sonuçta görülebilir maddenin kaybolmasıyla geriye sadece “karanlık maddenin” kaldığı bir galaksinin kaldığını düşünüyor.

Alıntı...
Go[rk]eM isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Eşler Arasındaki Mal Rejimi doğangüneş Hukuk 2 22-10-2007 11:38 PM
Hasta Hakları Yönetmeliği doğangüneş Hukuk 0 14-09-2007 08:41 PM
İşte yeni anayasa taslağı ErDaLL Hukuk 0 13-09-2007 05:33 PM
Avrupa insan hakları sözleşmesi doğangüneş Hukuk 0 05-09-2007 11:58 PM
Kat Mulkiyeti Kanunu YukseLL Hukuk 0 16-07-2007 09:36 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:02 AM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO