![]() |
| | |||||||
GENEL & GÜNCEL katogorisi Bilim Teknik forumu içinde "Cepleri En Çok Su Bozuyor" başlıklı konu görüntüleniyor, "Her yıl dünyada milyonlarca cep telefonu çöpe atılıyor. Peki cep telefonlarının arızalanma nedeni ne? İşte ayrıntılar; Cep telefonlarında gerçekleşen arızaların önemli bölümünün ''sıvı teması'' sonucu oluştuğu, ıslanan cihazın kısa devre ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007 Nerden: Samsun
Cinsiyet: Rep Gücü: 450 Rep: 44657 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cepleri En Çok Su Bozuyor ![]() Her yıl dünyada milyonlarca cep telefonu çöpe atılıyor. Peki cep telefonlarının arızalanma nedeni ne? İşte ayrıntılar; Cep telefonlarında gerçekleşen arızaların önemli bölümünün ''sıvı teması'' sonucu oluştuğu, ıslanan cihazın kısa devre sonucu bozulmaması için ilk yapılması gerekenin batarya ve SIM kartı çıkarmak olduğu bildirildi. Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD) yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Türkiye'de geçen yıl gerçekleşen yaklaşık 12 milyon adetlik cep telefonu satışının yaklaşık yüzde 70'i cihazını yenileyenlere, yüzde 20'si arıza ve çalıntı nedenleri ile yeniden cihaz alanlara, yüzde 10'u ise cep telefonu kullanmaya yeni başlayanlara gerçekleştirildi. Yaşanan arızaların büyük bölümünü sıvı teması nedeniyle gerçekleşen arızalar oluştururken, garanti kaps***** da girmeyen böyle bir durumda alınacak bazı önlemlerle cihazın yeniden çalışmasının sağlanabileceği kaydedildi. Cep telefonuna sıvı dökülmesi gibi bir durumda ilk yapılması gereken, bataryayı çıkarmak ve böylece batarya bölümüne girmiş sıvının yayılmasını önlerken, elektrik gücünü kesip kısa devre nedeniyle yaşanabilecek arızaların da önüne geçmek. Ardından, genellikle cihaz ıslanıp bozulsa bile SIM kartlar kolay kolay bozulmadığı için, sim kart çıkarılmalı ve bataryayla birlikte kurulanmalı. Cep telefonunun içerisindeki nemi almak için bir kompresörle hava üfletilmeli ya da elektrik süpürgesiyle içindeki hava çekilmeli. Saç kurutma makinesi sıcak hava üflediği için cihaza zarar verebiliyor. Daha sonra en az 1-2 gün kurumaya bırakmak daha sağlıklı sonuç alınmasını sağlıyor. Eğer cihaz denize düşmüşse çıkarıldıktan sonra tatlı suya bırakıp, oradan çıkarıldıktan sonra kurulanması gerekiyor. Aksi halde denizde bulunan mineraller cihazın devrelerine zarar veriyor. Cihaz temizlenirken alkol kullanılmaması, kullanımı mecbur ise plastik kısımların zarar görmemesi için ''denature'' alkolün tercih edilmesi öneriliyor. internethaber
__________________ Sözlerini Tutmaya Alışkanlık Edenler Değerleri ile Yükselirler |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| 1. şiir yarışması birincisi Altın Üye (Ağustos 2008) ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Blog Mesajları: 22
Cinsiyet: Rep Gücü: 595 Rep: 59203 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Cepleri En Çok Su Bozuyor Ahh ! Bilmez miyim...? Kaç tane telefonumu suya kurban verdim
__________________ ağaç olsam hüzün dökülüyor yapraklarımdan yağmura koşsam hüzün boşanıyor üstüme ... |
| | |
| | #3 |
| FORUM MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Dec 2006 Nerden: İstanbul
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet: Rep Gücü: 167 Rep: 16370 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Cepleri En Çok Su Bozuyor Bende telefonumu havuza düşürmüştüm, üstelik kısa devre yapacağını bile bilede hemen çalıştırmaya çalıştım, sonra yok olmadı fön makinası ile kurutmaya çalıştım hemen arkadan bataryasını takıp açmayı denedim, ertesi güne kadar da, sürekli açmaya çalıştım:) Ve o telefonu şu anda kullanıyorum, 2007 yazında olmuştu bu durum, üstüne bir yaz daha geçti hala çok iyi çalışıyor:) Önemli olan muhteşem bir telefoncu bulmak::))
__________________ HER NEDEN İLE ÇOK YAŞAR İSE BİR İNSAN, AKİBİYETİ ÖLÜMDÜR GERİSİ YALAN, BEN GİDERİM ADIM KALIR, DOSTLAR BENİ HATIRLASIN |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |