FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GENEL & GÜNCEL > Bilim Teknik

Cepleri En Çok Su Bozuyor

GENEL & GÜNCEL katogorisi Bilim Teknik forumu içinde "Cepleri En Çok Su Bozuyor" başlıklı konu görüntüleniyor, "Her yıl dünyada milyonlarca cep telefonu çöpe atılıyor. Peki cep telefonlarının arızalanma nedeni ne? İşte ayrıntılar; Cep telefonlarında gerçekleşen arızaların önemli bölümünün ''sıvı teması'' sonucu oluştuğu, ıslanan cihazın kısa devre ..."

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 15-09-2008, 11:00 AM   #1
SUPER MODERATOR
 
Gülüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes Kendine Yakıştığı Gibi Yaşar
 
Üyelik tarihi: Mar 2007
Nerden: Samsun
Mesajlar: 2.523
Cinsiyet:
Rep Gücü: 450 Rep: 44657
Gülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyor
Cepleri En Çok Su Bozuyor


Her yıl dünyada milyonlarca cep telefonu çöpe atılıyor. Peki cep telefonlarının arızalanma nedeni ne? İşte ayrıntılar;

Cep telefonlarında gerçekleşen arızaların önemli bölümünün ''sıvı teması'' sonucu oluştuğu, ıslanan cihazın kısa devre sonucu bozulmaması için ilk yapılması gerekenin batarya ve SIM kartı çıkarmak olduğu bildirildi.

Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD) yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Türkiye'de geçen yıl gerçekleşen yaklaşık 12 milyon adetlik cep telefonu satışının yaklaşık yüzde 70'i cihazını yenileyenlere, yüzde 20'si arıza ve çalıntı nedenleri ile yeniden cihaz alanlara, yüzde 10'u ise cep telefonu kullanmaya yeni başlayanlara gerçekleştirildi.

Yaşanan arızaların büyük bölümünü sıvı teması nedeniyle gerçekleşen arızalar oluştururken, garanti kaps***** da girmeyen böyle bir durumda alınacak bazı önlemlerle cihazın yeniden çalışmasının sağlanabileceği kaydedildi.

Cep telefonuna sıvı dökülmesi gibi bir durumda ilk yapılması gereken, bataryayı çıkarmak ve böylece batarya bölümüne girmiş sıvının yayılmasını önlerken, elektrik gücünü kesip kısa devre nedeniyle yaşanabilecek arızaların da önüne geçmek.

Ardından, genellikle cihaz ıslanıp bozulsa bile SIM kartlar kolay kolay bozulmadığı için, sim kart çıkarılmalı ve bataryayla birlikte kurulanmalı.

Cep telefonunun içerisindeki nemi almak için bir kompresörle hava üfletilmeli ya da elektrik süpürgesiyle içindeki hava çekilmeli. Saç kurutma makinesi sıcak hava üflediği için cihaza zarar verebiliyor. Daha sonra en az 1-2 gün kurumaya bırakmak daha sağlıklı sonuç alınmasını sağlıyor.

Eğer cihaz denize düşmüşse çıkarıldıktan sonra tatlı suya bırakıp, oradan çıkarıldıktan sonra kurulanması gerekiyor. Aksi halde denizde bulunan mineraller cihazın devrelerine zarar veriyor.

Cihaz temizlenirken alkol kullanılmaması, kullanımı mecbur ise plastik kısımların zarar görmemesi için ''denature'' alkolün tercih edilmesi öneriliyor.



internethaber
__________________
Sözlerini Tutmaya Alışkanlık Edenler Değerleri ile Yükselirler
Gülüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 15-09-2008, 11:02 AM   #2
1. şiir yarışması birincisi
Altın Üye (Ağustos 2008)
 
RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Yaş: 24
Mesajlar: 2.790
Blog Mesajları: 22
Cinsiyet:
Rep Gücü: 595 Rep: 59203
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor
Cevap: Cepleri En Çok Su Bozuyor

Ahh ! Bilmez miyim...? Kaç tane telefonumu suya kurban verdim
__________________
ağaç olsam hüzün dökülüyor yapraklarımdan
yağmura koşsam hüzün boşanıyor üstüme ...
RABİA isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 15-09-2008, 01:17 PM   #3
FORUM MODERATOR
 
onairci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konuşmak ihtiyaç olabilir, ama susmak bir sanattır...
 
Üyelik tarihi: Dec 2006
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 2.827
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet:
Rep Gücü: 167 Rep: 16370
onairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyor
Cevap: Cepleri En Çok Su Bozuyor

Bende telefonumu havuza düşürmüştüm, üstelik kısa devre yapacağını bile bilede hemen çalıştırmaya çalıştım, sonra yok olmadı fön makinası ile kurutmaya çalıştım hemen arkadan bataryasını takıp açmayı denedim, ertesi güne kadar da, sürekli açmaya çalıştım:) Ve o telefonu şu anda kullanıyorum, 2007 yazında olmuştu bu durum, üstüne bir yaz daha geçti hala çok iyi çalışıyor:)
Önemli olan muhteşem bir telefoncu bulmak::))
__________________
HER NEDEN İLE ÇOK YAŞAR İSE BİR İNSAN, AKİBİYETİ ÖLÜMDÜR GERİSİ YALAN, BEN GİDERİM ADIM KALIR, DOSTLAR BENİ HATIRLASIN
onairci isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Fast food beyin sağlığını bozuyor atmaca34 Sağlık 0 27-03-2008 04:03 PM
Turbanlı Bayan dısarı cıksın,Göz zevkimi bozuyor KopiLL Secim 2007 6 20-05-2007 08:55 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:34 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO