![]() |
| | |||||||
Din,Dinler katogorisi Tasavvuf forumu içinde "enelhak" başlıklı konu görüntüleniyor, "ene'l hak tasavvufun özüdür. tasavvuf mertebelerinden birini simgeler. sözü anlamayanlar çoğunlukta olduğu için tepki çekmiştir...."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2008 Nerden: makedonyalı - istanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | enelhak ene'l hak tasavvufun özüdür. tasavvuf mertebelerinden birini simgeler. sözü anlamayanlar çoğunlukta olduğu için tepki çekmiştir. |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | Cevap: enelhak adam "ene'l hak" demiş. demişler ki "sen nasıl dersin" adamı öldürmüşler. ne var dediyse? insan sorar "ne demek istiyorsun" diye. |
| | |
| | #3 | |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: İstanbul
Blog Mesajları: 17
Cinsiyet: Rep Gücü: 316 Rep: 31479 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: enelhak Alıntı:
Bakın Sevgili peniel de aynısını söylüyor. ve kimse karışmıyor... Yani ; Hallaç-ı Mansur gibi Diyor... O da inandı galiba.... Hallac-ı mansur'un HAK'ına. Yanılmadım değilmi? Sevgili peniel. | |
| | |
| | #4 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | Cevap: enelhak burada hak'ka secde adem'e secde ayırımı var. iblis "ben sadece allah'a secde ederim" der. hallac-peniel- de "bana secde edin" derse kıyamet kopar.... eskiden olmuş ya.. |
| | |
| | #5 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jun 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 18 Rep: 1659 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: enelhak İmam-ı Rabbani hazretleri, Enel Hak sözünü açıklarken buyuruyor ki: (Bu söz, Ben yokum, Hak teâlâ vardır demektir.) [c.2. m.44] |
| | |
| | #6 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 316 Rep: 31479 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: enelhak Alıntı:
Secde edilecek zaten bellidir. Ehli akıl bunu iyi tanır ve bilir. Saygılar | |
| | |
| | #7 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | Cevap: enelhak adem'den önce allah'a secde geçersizdir. adem'e secde şartı vardır: eşyanın isimleri. adem'e secde ettim diyen, isimleri bilmeli. |
| | |
| | #8 | |
Secde EDEN , Secde EDİLMEYE laik değildir ve olamaz. Çünkü uluhiyet bunu rededer. Bahs ettiğiniz secde; Melaikeler dahil , bütün mahlukatın , insanın EN ŞEREFLİ mahluk olduğunu kabul anlamındadır. Seviyeli ve gürültüsüz tartışmalarınız için ayıretten teşekkür ederim. SAYGILAR | |
| | |
| | #9 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | Cevap: enelhak ene'l hak bu sözü kim dedi? sorun burada. adem'den isimleri kim söyledi? özde aynı şeylerdir. iblis in adem e karşı çıkması ile hallac'a karşı çıkmak... düşünmeli. |
| | |
| | #10 | |
İsim'e Gelince ; Ona esma dersek daha kolay anlaşılacak mevzu... Birbirinden koparmasak cümleyi. Yani ; Talim-i Esma diyelim mümkünse.... Yani ; Wealleme Ademe esmae külleha... | |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |
| | |