FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > SUPERMEYDAN ÖZEL > Şikayet ve Protesto ediyoruz

Varmı böyle yardım şekli?

SUPERMEYDAN ÖZEL katogorisi Şikayet ve Protesto ediyoruz forumu içinde "Varmı böyle yardım şekli?" başlıklı konu görüntüleniyor, "Endonezya'da Ramazan ayı dolayısıyla bir zenginin yardım dağıtımı sırasında çıkan izdihamda 21 kişi öldü. Zaman zaman örnek gösterilen Endonezya ve Malezya'da, daha önce de bu tür olaylar yaşanmıştı. Resmi haber ..."

Seçenekler Stil
Alt 16-09-2008, 05:46 PM   #1
SITE ADMİN

YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır

Blog Mesajları: 25
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor
Varmı böyle yardım şekli?

Endonezya'da Ramazan ayı dolayısıyla bir zenginin yardım dağıtımı sırasında çıkan izdihamda 21 kişi öldü.

Zaman zaman örnek gösterilen Endonezya ve Malezya'da, daha önce de bu tür olaylar yaşanmıştı.

Resmi haber ajansı Antara, Doğu Cava'nın Pasuaran kasabasında yardım için sıraya giren yaklaşık bin kişinin panik içinde birbirini ezdiğini bildirdi.

Ajans, izdihamda ilk belirlemelere göre 21 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de yaralandığını duyurdu.

Zengin bir ailenin zekat amacıyla yaptığı yardımı almak için sırada bekleyen fakir insanların panik içinde birbirini ezdiğini kaydeden ajans, bazı insanların havasız kalarak, bazılarının ezilerek öldüğünü bildirdi.

Ajans, yaralılarını hastaneye kaldırıldığını belirtti.

diğer resimler için tıklayınız...
internethaber
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 16-09-2008, 05:52 PM   #2
Uye

mustadaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ölüm bir son değil,diriliş bize

Blog Mesajları: 2
mustadaf çok gurur duyuyormustadaf çok gurur duyuyormustadaf çok gurur duyuyormustadaf çok gurur duyuyormustadaf çok gurur duyuyormustadaf çok gurur duyuyormustadaf çok gurur duyuyormustadaf çok gurur duyuyormustadaf çok gurur duyuyormustadaf çok gurur duyuyormustadaf çok gurur duyuyor
Cevap: Varmı böyle yardım şekli?

Bir yanda yokluk-yoksulluk,
Öbür yanda insan onuru.
Ölüme davetiye çıkarır gibi ,hesapsız,programsız,uluorta yapılan bir yardım,
Nasıl da işkence ve zulme dönüşebiliyor.

Allah Buyuruyor:
"Güzel söz ve bağışlanma istemek,ardından sıkıntı gelecek sadakadan daha hayırlıdır"

Allahım sen bizi açlıkla imtihan etme!
Alt 16-09-2008, 07:22 PM   #3
Aktif Uye

aliÖZDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BEN KENİMİ BEĞENMİYORUM.... BENİ BEĞENENLERİDE BEĞENMİYORUM......

Blog Mesajları: 17
aliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyor

Saat 18 00 olma hasebiyle , oruclu olan arkadaşlar sanırım daha çok hisederler ve aynelyakin bilirler AÇLIĞIN ne olduğunu.....
şu vaziyetimizin 3.. 5 saat daha devamını düşünelim hele... işin en önemli yanı ise ; severek ve istiyerek bu riyazete ( açlığa ) dayanmaya çalıştığımız halde yinede zorlanmamızdır.
Kaldıki Elde yok...
avuçda yok.....
Çoluk çocuk açlıktan feryad eder bir vaziyette...
Ebeveynın de ( anne ve baba ) elinde gelen tek şey, kendi vehametini unutmak...
yavrucaklarını avutmaya gayret etmektir...
Yani karın yarasına merhem olmayan ninnileri okumaktır tek yaptıkları ve yapabildikleri şey....
Aman Ya rabbim!! bizi böyle imtihanlarla imtihan etme Ey Rabbimiz!!

Namus harıç , irtikap edilmeyen namertlik kalırmı acep ???
vallaha ben şahsen malesef namertlerden olurum o manzara karşısında....

Hal böyle olunca , ezmek ve ezilmek ihtimali pek basit olur bu altından çıkılmaz emansız dert karşısında...

Ey Rabbimiz !! bizi AÇLIK ile imtihan etme....
Korkarımki altından çıkamayacağımız bir yol olur bu...
aliÖZDEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 16-09-2008, 11:10 PM   #4
FORUM MODERATOR

Eftelya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Martı kanadındaki düşler gözyaşlarımın sebebidir..

Blog Mesajları: 28
Eftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyor

İşte bu yoksulluğun caresızlıgın fotografları
diger fotolara tıklayın demıs yüksel can mı dayanır bunlar bıle kanatmakta yüregımı
neden ya bır yanda cope gıden yemekler saltanat sürenler rahat koltuklarında bır yanda sefalet
nedenn adaletsız bu dünya yoksa ınsanlar mı
Alt 20-09-2008, 03:13 AM   #5
Uye

Bafrali77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sana kötülük yapan kimseyi ona iyilik yaparak cezâlandır

Blog Mesajları: 4
Bafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyor

Allahim, bizleri aclik ile imtihan etme yarabbii.
Alt 20-09-2008, 05:05 AM   #6
Uye

Masterlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Azdan az , Çoktan çok gider...

Masterlord çok gurur duyuyorMasterlord çok gurur duyuyorMasterlord çok gurur duyuyorMasterlord çok gurur duyuyorMasterlord çok gurur duyuyorMasterlord çok gurur duyuyorMasterlord çok gurur duyuyorMasterlord çok gurur duyuyorMasterlord çok gurur duyuyorMasterlord çok gurur duyuyorMasterlord çok gurur duyuyor
Icon14 Cevap: Varmı böyle yardım şekli?

Alıntı:
Bafrali77´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allahim, bizleri aclik ile imtihan etme yarabbii.

aminnnnnnnnnnnnnn

simdi tabi insan bu manzara karsında üzlüyooo
gercekten ordaki insanlar için inanılmaz derecede zor bi durum
bunun adına yardım denmez:
bu açıkça insanların ölümüne yardım olmuş
yardım yapılacaksa plan,program,düzen içersinde yapılmalıdır
gerci o insanlarda kimbilir kaç gün aç kaldılarki birbirlerini ezdiler,burdan plan demesi bize kolay olsa gerek

yinede yardım yapmanın uygun bi sekli olmalı
böle insanlar öldügünde bu yardımın sevabından çok, yardımını yapanlar için günaha girmek demek oluo

adaletsiz bi dünyadan alısılagelmis kareler
paylasımın gercekten güzel,ellerine saglık
dünya osmanlıyı arar oldu,bu kareler en büyük kanıtı olsa gerek
zamanında bizi arkadan vuran hainler simdi osmanlı diye inliyo
Masterlord isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 10-10-2008, 02:10 PM   #7
Uye

jurgen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

jurgen çok gurur duyuyorjurgen çok gurur duyuyorjurgen çok gurur duyuyorjurgen çok gurur duyuyorjurgen çok gurur duyuyorjurgen çok gurur duyuyorjurgen çok gurur duyuyorjurgen çok gurur duyuyorjurgen çok gurur duyuyorjurgen çok gurur duyuyorjurgen çok gurur duyuyor

selam...

Her zaman dogru bildigimi seyi soyleme ihtiyaci duymusumdur.

Osmanliyi arkada vuran devletler,ABD,FRANSA,INGILTERE,YUNANISTAN kisaca bati devletleri bunlarda zenginlik icinde yuzuyorlar.

Oyleki bes miliyon Turkun ekmek kapisi olmuslar.

Aclikta kirilan devletler ise afrika ve Bazi musluman devletlerin halkidir.

Bunun gercek nedeni ise kanatime gore:

Dunyanin parasinin % 80 ine sahip olan yahudilerdir.Kendi emeleri dogrultusunda dunya ekonumilerini yilarca yonetmisler ve yonetmeye devam etmektedir.

Turkiyede bile bu sistemin uygulamaya kondugunu dusunuyorum.

Her kotlugun altinda yahudiler cikiyor.

saygilar...
jurgen isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 10-10-2008, 05:39 PM   #8
Yeni Uye
HAYATI PEK ÇİDDİYE ALMAYINIZ

Blog Mesajları: 12
05A34İ59T çok gurur duyuyor05A34İ59T çok gurur duyuyor05A34İ59T çok gurur duyuyor05A34İ59T çok gurur duyuyor05A34İ59T çok gurur duyuyor05A34İ59T çok gurur duyuyor05A34İ59T çok gurur duyuyor05A34İ59T çok gurur duyuyor05A34İ59T çok gurur duyuyor05A34İ59T çok gurur duyuyor05A34İ59T çok gurur duyuyor

Demokrasinin ve adaletin olmadıgı ve yolsuzlukların olduğu ülkelerde bunlar normal. Gelirin adaletli ve eşit olarak dağıtılmaması veya orta direğin olmadığı ülkelerde ve çok zenginin ve çok fakirin olduğu ülkelerde bu manzalalar çok görünüyor. Aynı manzaralar bizim ülkemizde görünüyor. Bu manzaraların olmaması için gelirinin tüm tabana eşit olarak yaymamız lazım. Bu manzaraların müslüman ülkelerde görünmesi çok ama çok kötü.
05A34İ59T isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-10-2008, 12:33 AM   #9
SUPER MODERATOR

SGOR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
motordelisi

SGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyor

Alıntı:
mustadaf´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bir yanda yokluk-yoksulluk,
öbür yanda insan onuru.
ölüme davetiye çıkarır gibi ,hesapsız,programsız,uluorta yapılan bir yardım,
nasıl da işkence ve zulme dönüşebiliyor.

Allah buyuruyor:
"güzel söz ve bağışlanma istemek,ardından sıkıntı gelecek sadakadan daha hayırlıdır"

allahım sen bizi açlıkla imtihan etme!
amin................................

Seçenekler
Stil