![]() |
| | |||||||
SUPERMEYDAN ÖZEL katogorisi Şikayet ve Protesto ediyoruz forumu içinde "Varmı böyle yardım şekli?" başlıklı konu görüntüleniyor, "Endonezya'da Ramazan ayı dolayısıyla bir zenginin yardım dağıtımı sırasında çıkan izdihamda 21 kişi öldü. Zaman zaman örnek gösterilen Endonezya ve Malezya'da, daha önce de bu tür olaylar yaşanmıştı. Resmi haber ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SITE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: Samsun/TURKEY Yaş: 33
Blog Mesajları: 25
Cinsiyet: Rep Gücü: 423 Rep: 41307 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Varmı böyle yardım şekli? Endonezya'da Ramazan ayı dolayısıyla bir zenginin yardım dağıtımı sırasında çıkan izdihamda 21 kişi öldü. ![]() Zaman zaman örnek gösterilen Endonezya ve Malezya'da, daha önce de bu tür olaylar yaşanmıştı. ![]() Resmi haber ajansı Antara, Doğu Cava'nın Pasuaran kasabasında yardım için sıraya giren yaklaşık bin kişinin panik içinde birbirini ezdiğini bildirdi. ![]() Ajans, izdihamda ilk belirlemelere göre 21 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de yaralandığını duyurdu. ![]() Zengin bir ailenin zekat amacıyla yaptığı yardımı almak için sırada bekleyen fakir insanların panik içinde birbirini ezdiğini kaydeden ajans, bazı insanların havasız kalarak, bazılarının ezilerek öldüğünü bildirdi. ![]() Ajans, yaralılarını hastaneye kaldırıldığını belirtti. ![]() diğer resimler için tıklayınız... internethaber
__________________ İlerlediğiniz yolda hiç zorlukla karşılaşmıyorsanız, Bilinki o yol asla sizi doğruya ulaştırmaz... |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| Uye ![]() | Cevap: Varmı böyle yardım şekli? Bir yanda yokluk-yoksulluk, Öbür yanda insan onuru. Ölüme davetiye çıkarır gibi ,hesapsız,programsız,uluorta yapılan bir yardım, Nasıl da işkence ve zulme dönüşebiliyor. Allah Buyuruyor: "Güzel söz ve bağışlanma istemek,ardından sıkıntı gelecek sadakadan daha hayırlıdır" Allahım sen bizi açlıkla imtihan etme!
__________________ |
| | |
| | #3 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: İstanbul
Blog Mesajları: 17
Cinsiyet: Rep Gücü: 326 Rep: 32494 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Varmı böyle yardım şekli? Saat 18 00 olma hasebiyle , oruclu olan arkadaşlar sanırım daha çok hisederler ve aynelyakin bilirler AÇLIĞIN ne olduğunu..... şu vaziyetimizin 3.. 5 saat daha devamını düşünelim hele... işin en önemli yanı ise ; severek ve istiyerek bu riyazete ( açlığa ) dayanmaya çalıştığımız halde yinede zorlanmamızdır. Kaldıki Elde yok... avuçda yok..... Çoluk çocuk açlıktan feryad eder bir vaziyette... Ebeveynın de ( anne ve baba ) elinde gelen tek şey, kendi vehametini unutmak... yavrucaklarını avutmaya gayret etmektir... Yani karın yarasına merhem olmayan ninnileri okumaktır tek yaptıkları ve yapabildikleri şey.... Aman Ya rabbim!! bizi böyle imtihanlarla imtihan etme Ey Rabbimiz!! Namus harıç , irtikap edilmeyen namertlik kalırmı acep ??? vallaha ben şahsen malesef namertlerden olurum o manzara karşısında.... Hal böyle olunca , ezmek ve ezilmek ihtimali pek basit olur bu altından çıkılmaz emansız dert karşısında... Ey Rabbimiz !! bizi AÇLIK ile imtihan etme.... Korkarımki altından çıkamayacağımız bir yol olur bu... |
| | |
| | #4 |
| FORUM MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: ıstanbul yedıtepe Yaş: 35
Blog Mesajları: 28
Cinsiyet: Rep Gücü: 415 Rep: 41333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Varmı böyle yardım şekli? İşte bu yoksulluğun caresızlıgın fotografları diger fotolara tıklayın demıs yüksel can mı dayanır bunlar bıle kanatmakta yüregımı neden ya bır yanda cope gıden yemekler saltanat sürenler rahat koltuklarında bır yanda sefalet nedenn adaletsız bu dünya yoksa ınsanlar mı
__________________ Eftelya |
| | |
| | #5 |
| Uye ![]() | Cevap: Varmı böyle yardım şekli? Allahim, bizleri aclik ile imtihan etme yarabbii.
__________________ Bacımın örtüsü batmakta reziilin gözüne, acırım tükrüğe billahi tükürsem yüzüne... (Mehmet Akif Ersoy). |
| | |
| | #6 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2008 Nerden: İzmir
Cinsiyet: Rep Gücü: 203 Rep: 20228 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | aminnnnnnnnnnnnnn simdi tabi insan bu manzara karsında üzlüyooo gercekten ordaki insanlar için inanılmaz derecede zor bi durum bunun adına yardım denmez: bu açıkça insanların ölümüne yardım olmuş ![]() yardım yapılacaksa plan,program,düzen içersinde yapılmalıdır gerci o insanlarda kimbilir kaç gün aç kaldılarki birbirlerini ezdiler,burdan plan demesi bize kolay olsa gerek yinede yardım yapmanın uygun bi sekli olmalı böle insanlar öldügünde bu yardımın sevabından çok, yardımını yapanlar için günaha girmek demek oluo adaletsiz bi dünyadan alısılagelmis kareler paylasımın gercekten güzel,ellerine saglık dünya osmanlıyı arar oldu,bu kareler en büyük kanıtı olsa gerek ![]() zamanında bizi arkadan vuran hainler simdi osmanlı diye inliyo |
| | |
| | #7 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 28 Rep: 2742 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Varmı böyle yardım şekli? selam... Her zaman dogru bildigimi seyi soyleme ihtiyaci duymusumdur. Osmanliyi arkada vuran devletler,ABD,FRANSA,INGILTERE,YUNANISTAN kisaca bati devletleri bunlarda zenginlik icinde yuzuyorlar. Oyleki bes miliyon Turkun ekmek kapisi olmuslar. Aclikta kirilan devletler ise afrika ve Bazi musluman devletlerin halkidir. Bunun gercek nedeni ise kanatime gore: Dunyanin parasinin % 80 ine sahip olan yahudilerdir.Kendi emeleri dogrultusunda dunya ekonumilerini yilarca yonetmisler ve yonetmeye devam etmektedir. Turkiyede bile bu sistemin uygulamaya kondugunu dusunuyorum. Her kotlugun altinda yahudiler cikiyor. saygilar... |
| | |
| | #8 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Sep 2008 Nerden: TEKİRDAĞ
Blog Mesajları: 12
Cinsiyet: Rep Gücü: 26 Rep: 2514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Varmı böyle yardım şekli? Demokrasinin ve adaletin olmadıgı ve yolsuzlukların olduğu ülkelerde bunlar normal. Gelirin adaletli ve eşit olarak dağıtılmaması veya orta direğin olmadığı ülkelerde ve çok zenginin ve çok fakirin olduğu ülkelerde bu manzalalar çok görünüyor. Aynı manzaralar bizim ülkemizde görünüyor. Bu manzaraların olmaması için gelirinin tüm tabana eşit olarak yaymamız lazım. Bu manzaraların müslüman ülkelerde görünmesi çok ama çok kötü. |
| | |
| | #9 | |
| SUPER MODERATOR ![]() | Cevap: Varmı böyle yardım şekli? Alıntı:
__________________ | |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |