![]() |
| | |||||||
SUPERMEYDAN ÖZEL katogorisi Şikayet ve Protesto ediyoruz forumu içinde "şehitler şimdi ölür.." başlıklı konu görüntüleniyor, "yozdil@hurriyet.com.tr 6 yaşındaydım... Hayli yaşlı bir komşumuz vardı. 90 küsur. Vade doldu... Vefat etti. Dün gibi hatırlıyorum. İlk kez tanışmıştım ölümle... Adeta yas ilan edilmişti mahallede. Televizyon açmak yasak... Radyo ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008 Nerden: umut dolu bir yerlerden
Cinsiyet: Rep Gücü: 53 Rep: 5247 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | şehitler şimdi ölür.. yozdil@hurriyet.com.tr 6 yaşındaydım... Hayli yaşlı bir komşumuz vardı. 90 küsur. Vade doldu... Vefat etti. Dün gibi hatırlıyorum. İlk kez tanışmıştım ölümle... Adeta yas ilan edilmişti mahallede. Televizyon açmak yasak... Radyo yasak. Teyp açmak yasak. "Duyulur, ayıp olur" deniyordu. Yüksek sesle konuşmak yasak. Top oynamak yasak. Anneler toplanıyor, komşu evine. Babalar toplanıyor, kapı önünde. Ve, cami... "İnsan"a yakışır bir vakar... Sessizlik, usul usul gözyaşı, başsağlığı dilekleri, dostlar sağolsun temennileri, sonra hep birlikte mahalleye dönüş... Hüzün korteji. * Yatağında, eceliyle son nefesini veren 90 küsur yaşındaki komşularımızı bile, böyle uğurlardık... Hatırlarsınız. * Ya bugün? Tivilerde şarkılar, türküler... Kim kimi becerdi, tam gaz. Maçlara devam. Hálá, parite marite filan. * Bakın... İki kare fotoğraf veriyorum size... Mahallemden. ![]() İzmir’den. İki gün önce, Hilton Oteli. EGİAD "balo" yapıyor. Balo. Smokinli adamlar göbek atıyor, ağızlarında tank namlusu gibi purolar, takıp takıştırmış kadınlar, şen şakrak... Memleket savaştaymış, ciğerimiz yanıyormuş, bıyıkları terlememiş fidanlar bir bir düşüyormuş, hikáye... Sahnede, Kenan Doğulu! Hani şu 10. Yıl Marşı... Çııııktık açık alınlaaa, 10 yılda her savaştaaaan... Eller havaya, tempo! İzmir Emniyet Müdürü orada. CHP milletvekili orada... * Ne diyelim... Allah içinize sindirsin kardeşim... Cümleten hayırlı balolar dilerim. * Bi dahaki sefere "maskeli balo" yapın da, adamın biri çıkar yazar, böyle kabak gibi görünmeyin.
__________________ Örümcek beyinlere hiç tahammülüm yoktur.!!!! |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: şehitler şimdi ölür.. Canımmmmm k. mutluluk imzan kadar güzellikler içinde daima mutlu olursun inşallah.Çok anlamlı bir protesto seninki ellerine sağlık ama malesef durum bu *Ateş düştüğü yeri yakıyor* ve hayat har gür devam ediyor canım paylaşım için çok teşekkür ederim eline sağlık... |
| | |
| | #3 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: istanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | Cevap: şehitler şimdi ölür.. Bu anlattıklarınız gerçek kültürümüze olan özlemimizin bir ifadesidir.Ne yazıkki o koyduğunuz resimleri bile aynen şimdiki gibi yad edeceğimiz günlewrde gelecek.Allah sonumuuzu hayır etsin. |
| | |
| | |