![]() |
| | |||||||
SUPERMEYDAN ÖZEL katogorisi Şikayet ve Protesto ediyoruz forumu içinde "Vakit'ten 'Say'gısız bulmaca" başlıklı konu görüntüleniyor, "Vakit Gazetesi’nin dünkü sayısının 14’üncü sayfasında yer alan “Bayram Bulmacası”nda, Fazıl Say’ın büyük boy bir fotoğrafına yer verilerek, “Başörtüsü düşmanı müzisiyen” sorusu yöneltildi. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, vakit ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Super Aktif ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: İSTANBUL Yaş: 24
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet: Rep Gücü: 263 Rep: 25986 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Vakit'ten 'Say'gısız bulmaca Vakit Gazetesi’nin dünkü sayısının 14’üncü sayfasında yer alan “Bayram Bulmacası”nda, Fazıl Say’ın büyük boy bir fotoğrafına yer verilerek, “Başörtüsü düşmanı müzisiyen” sorusu yöneltildi. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, vakit Gazetesi'nin editörü Fatih Uğurlu tarafından hazırlanan çengel bulmacadaki ikinci sürpriz ise bulmaca tamamlandığında çözülen şifrede çıktı. Vakit’in dünkü bulmacasını çözenler, şifre sözcükte “Fazıl Saygısız” ifadesiyle karşılaştılar. TEPKİ TOPLADILAR Vakit Gazetesi’nin tartışmaya neden olan bu bulmacası, “komutanlar hedef gösteriliyor” yorumlarına neden olmuştu. Bu eleştirilere rağmen gazetenin dünkü sayısında aynı uygulama tekrarlandı ve yurdışında yaptığı bir açıklama nedeniyle özellikle İslamcı kesimin tepkilerini çeken dünyaca ünlü Türk müzisiyen Fazıl Say, fotoğrafı yayınlanarak, adeta hedef gösterircesine bulmaca sorusu yapıldı. Vakit Gazetesi, Danıştay 2’nci Dairesi’ne yapılan silahlı saldırıdan önce de, “türban” kararı veren 2’nci Daire Üyeleri’nin fotoğraflarını yayınlamıştı. Danıştay 2’nci Daire Üyesi Başkanı Mustafa Özbilgin’in hayatını kaybettiği olaydan sonra saldırganın aracında Vakit Gazetesi bulunmuş ve gazetenin sorumluları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. BUNU HEP YAPIYORLAR Vakit Gazetesi daha önce yayınlanan bir bulmacada da, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ ve emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu’nun üniformalı fotoğralarını yayınlamış ve okurlara, fotoğralardaki kişilerin kim olduğu sorusu yöneltmişti. Bulmacanın tamamlanmasıyla ortaya çıkan şifre sözcükte ise, adeta komutanlara gönderme yapılarak, “Siz kral değilsiniz” ifadesi yer almıştı. Gitmek yerine mücadele etmeli! Fazıl Say’a fahri profesörlük unvanı veren rektörden, ünlü piyaniste tepki! Say’ın “Türkiye’yi terk ederim” şeklindeki ifadesini değerlendiren İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, “Türkiye’nin gerçekten dünya çapında bir sanatçısı. Ülkemizi dünyanın her tarafında en üst düzeyde temsil ediyor. Tespiti doğrudur. Çalışmak gerekir, bunun için ülke içinde mücadele edilmesi gerekir. ‘İlkemi ben terk ederim, etmem ‘ noktasında Fazıl Say’ın tabii kişisel tercihidir diye düşünüyorum. Umarım böyle bir şey olmaz” dedi. Akşam
__________________ Wenn ich Du wär, wär ich lieber ich !!! |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 92 Rep: 8995 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Vakit'ten 'Say'gısız bulmaca Say'gısız olan Say bence; ne oldu ikilem ve standart vatan sevdalılarımıza? Ülkeyi terket diyen bir Başbakana karşı cephe oluşturan zihniyet birden ben terkederim diyenin ayaklarına kapanacağız neydeyse, yapma , etme, biz yaptık sen yapma diye... Bana göre Başbakanın yaptığıda haddini aşmaydı. Buda çifte standarlara uygun zihniyetin dışa vurumu? Ülke ya sevilir, hiçbir şeye feda edilmez, yeni öğrendim bunuda yada seviril birilerinin sevdiği gibi yoksa bizden değilsin, tu kaka, hatta hakaret vede sürmanşet geçmişin ne kadar kokuşmuş eylem ve teröristi varsa boy boy yarışa manşete çıkar ve bunların hepsi Suç ve Suçluyu övme TCK kapsamında olsun, Apoyo övene hep beraber sövelim, bunlarıda övelim; bu ülkenin çifte standardı bitmez ve demokrasi havarisi geçinenlerin hazımsızlığı hiç çekilmez oluyor, birde anadolu tabiri ile sabi, sübyanı alet etmeseler? Güle Güle Fazıl Say canın isterse uğra biz darılmayız. Bu ülkede çoook Say var.... say say bitmez. Ha o gidenlerinde kökü kazındı onlarda geri gelemez.. |
| | |
| | #3 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 263 Rep: 25986 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Vakit'ten 'Say'gısız bulmaca Alıntı:
umunuzu ekme ihtiyacı hissetmeniz benimde bu tezimi doğruluyor zira siteninde gözünden kaçmıyor bu durum!Çok kelime kullandınız adeta bir Amerikan salatası oldu, ideolojik kişiliklere saldırmak ve zıt kutuba sahip olmak meselemiz değil ama sadece ortada negatif bir ambians bırakmaya çalışıyorsunuz ve sanki Demokrasiyi siz bulmuş gibi sadece siz işinize geldiği gibi sakız gibi çiğneyerek bir o yana bir bu yana esnetiyorsunuz, Demokrasi lafının karşıt kutupların sözlüğünde ve lugatında olmadığınıda belirteyim onlar sadece işine geldiğinde Bürokrasi deyip işin içinden sıyrılıyorlar işlerine gelmeyen bir şey oldumu bu seferde Demokrasi deyip yine işin içinden çıkıveriyorlar acaba sahip olduğunuz ideoloji ve birikiminizi tahrip gücü yüksek kelimeler yerine dostça cümlelere dönüştürseniz bu hadiseleri yaşamayız..Birde şiirle veda edeyim yazıma: ANAYASASI İNSANIN Kan yasası bu insanın: Üzümden şarap yapacaksın Çakmak taşından ateş Ve öpücüklerden insan! Can yasası bu insanın: Savaşlara yoksulluklara Ve binbir belaya karşın İlle de yaşayacaksın! Us yasası bu insanın: Suyu şavka döndürüp Düşü gerçeğe çevirip Düşmanı dost kılacaksın! Anayasası bu insanın Emekleyen çocuktan Uzayda koşana dek Yürürlükte her zaman Can Yücel
__________________ Wenn ich Du wär, wär ich lieber ich !!! | |
| | |
| | #4 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Sep 2007 Nerden: Aslen Gürcistan ama ANkara'da yaşıyorum Yaş: 31
Cinsiyet: Rep Gücü: 68 Rep: 6691 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Vakit'ten 'Say'gısız bulmaca "Güle Güle Fazıl Say canın isterse uğra biz darılmayız. Bu ülkede çoook Say var.... say say bitmez. Ha o gidenlerinde kökü kazındı onlarda geri gelemez.. " Açıkcası sn . erkişi bu konuda size katılmadığımı belirtmek zorundayım . Herşeyden evvel Fazıl Say büyük bir müzisyendir . Yaptığı hareket onaylanır ya da onaylanmaz , haklı görülür ya da görülmez ama "senin gibilerden çok var" tarzı bir yaklaşım , çok da doğru gelmiyor bana . Pek çok kişinin özellikle de belli bir kesimin onaylamadığı bazı kişiler iktidarda , hal böyle olunca da -madem ki demokrasiden hala sözedilebiliyor- kişilerin tepkilerini göstermelerini de çok ağır eleştirmemek lazım diye düşünüyorum . Bunun dışında , " ben böyle sanatın içine tükürürüm" diyen kişilerin iktidarda olduğu bir dönemde , sanatçıların çok da sempati ile ve objektif olarak yaklaşmaları beklenemeyebilir . Ve yine bunun dışında , bu tavır onun kişisel tepkisidir . Bana kalırsa da , terkedip gitmek yerine mücadele etmeli ve savunmadığı , hoş karşılamadığı rejime dair elinden geleni yapmalıdır ancak bu hareketi yapmış olması " ülkede çok say var , say say bitmez" gibi bir ifade ile basite indirilmemelidir. Fikirlerinize saygı duymakla beraber , bu cümlenizden duyduğum rahatsızlığı dile getirmek istedim . İyi forumlar dilerim . |
| | |
| | #5 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 92 Rep: 8995 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Vakit'ten 'Say'gısız bulmaca Alıntı:
Birincisi cevap ise benim cümlelerime cevap vermenizi isterdim. Mesela site yönetiminin gözünden kaçmayan nedir? Forum sadece bir görüşe açıksa net bilmek isterim. Son iki gündür hamiliğine soyunduğunuz üyelere direk konularında cevap vermek yerine biraz daha genelleme olsun ama hepsine cevap olsun diye bu konunuzu seçtim, okuyanlar parça, parça cevaplarını bu yazımda bulur. Ben ne Rus, ne Amerikan salatası sevmem halis türk salatası severim, bendede salata karışıklığı olmaz. Sorum net di Apo denen haini övmek suç ise diğer suç ve suçlularıda övmek suçtur dedim aksini düşünen varsa söylesin. Bu konu arada bir bir kaç kendine göre saygın görülenleri konu etmede mahsur olmaz ama sür manşet konulara aynı zihniyeti yansıtırken site yönetimi nerede, kendinizde iştirakle dahil olmanız ve ağır cümlelerle tahrik etmeniz adilmi? Sizi tanıyorsam işin zıvanadan çıkmasına sebep olanları yanlış yerde arıyorsun veya bakıyorsun, cümlelerimi ve kullandığım telafuzları seçmeye çalışırken kişi hedef almamaya özen göstermeme rağmen değişikl yer ve konularda atıf yapanlara toplu cevabımıda anlayan anlar siz merak etmeyiniz. Sözlerim direk şahsınızada değil ama algılamanızda tahrik veya t um ekme cümlelerini reaksiyon olarak algılamanızı tavsiye ederim. Forumda bu derecede cevaplarıda özellikle konuyu devamında da tartışabileceğim birinin konusunda yazmayıda bu nedenle seçtim, Hadise değil konuya açıklık olsun istedim. iyi forumlar. Görüşmek dileğiyle. | |
| | |
| | #6 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 263 Rep: 25986 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Vakit'ten 'Say'gısız bulmaca Alıntı:
Yalnız Site Yönetimi olarak bir kelimeden bahsetmedim mesajı bir daha okumanızı tavsiye ederim genel olarak siteyi lanse ettim ama siz nasıl anlamak istediyseniz orasını bilemem ve Site Yönetiminin herkese duruşu ve cevap hakkı tanıması adil ve Demokratik çerçevelerde gerçekleşmektedir zira tersi bir durumla karşılaştınızmı Site Yönetimindeki bütün arkadaşlarımızın samimiyetinden ve görevlerindeki adaletlerinden katiyen ufacık bir şüphe duymuyorum!Hiç bir cümlemde tehdit unsuru kullanmadığımı belirtmek isterim böyle bir tavrım olmadı olamazda ve hamilliğine soyunduğum üyeler demişsiniz bu cümleyi biraz genişletirmisiniz?Nede olsa esnetmek konusunda elinize su dökemem kimseye yakın değilim ve herkese eşit çizgideyim ve yönetim arkadaşlarımda! Sitedeki son zamanların revaçta olan tüm konularına yorum yapmak hit almış konuları tartışmak herkesin hakkı zira siteden ayrı kalmış olduğum dönemde cevaplanmamış veya cevabı tam olarak verilememiş bazı soruların karşısındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmış bulunmaktayım sitede yönetici olmam yorum yapma hakkımın olmadığı anl***** gelmez kendi zihniyetim kimseyi bağlamaz reel konuları açıklık getirdiğime inanıyorum..Ağır cümleleri kullanmadım hepsi lugatta yer alan genel ve klişe deyimlerdir başkası gibi katletmekten başka amaç gütmeyen insanların abiliğine soyunamam ben her zaman gerçeklerin yanında yer alırım ve gerçeği yansıtan insanlarında her zaman dostu olurum... Sizinle her zaman bu denli seviyeli tartışmak keyif verici ve bu tartışmalardan ötürü ortaya çıkan fikirlerin dostça söylenmesi bana haz vermekte en azından anlatımlarımız kişisel bir savaşa değilde çoğunluğun sesini yansıtması açısından önemli! İyi forumlar ve görüşmek dileğiyle...
| | |
| | #7 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 92 Rep: 8995 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Vakit'ten 'Say'gısız bulmaca Seviyeli tartışma forumumuzda ulaşılan nokta açısından sizin cevabınızın son satırını aynen kullanmak istiyorum müsadenizle, gerisi konuyu okuyanlarca değerlendirilir. "Sizinle her zaman bu denli seviyeli tartışmak keyif verici ve bu tartışmalardan ötürü ortaya çıkan fikirlerin dostça söylenmesi bana haz vermekte en azından anlatımlarımız kişisel bir savaşa değilde çoğunluğun sesini yansıtması açısından önemli! İyi forumlar ve görüşmek dileğiyle..." Teşekkür ederim. |
| | |
| | #8 | |
İyi Forumlar ve İyi akşamlar diliyorum.
| | |
| | #9 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Vakit'ten 'Say'gısız bulmaca Ben yazılanları okudum ve herkesin doğruları var elbette. Fazıl Say maalesef çok yersiz bir açıklama yapmıştır ve bunun da cevabı gerekli mevkiiler tarafından ıspatları ile verildi. Ayrıca Fazıl Say gibi bir sanatçı her beğenmediği şeyde Vatanı terk ederim tehdidi savurmamalı çünkü bu durumda yaptığı sanatının üstüne çıkar ki bu da hiçbir sanatçıya yakışmayacağı gibi Fazıl Say'a da yakışmaz. Haa bence Vakit'in yaptığı da düpedüz başka bir anlamsız haraket. Tepki göstermek istiyorsan bunu bu şekilde değişik yakıştırmalar ile yapamaz. Yakışmaz yani. Ayrıca Bay X ve Erkişi cidden münazara seviyeniz çok düzeyli.İkinize de site adına teşekkürler |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |