![]() |
| | |||||||
SUPERMEYDAN ÖZEL katogorisi Şikayet ve Protesto ediyoruz forumu içinde "YAZIKLAR OLSUN!!!" başlıklı konu görüntüleniyor, "Bugun bana bir mail geldi ve çok ilginç gerçek olabileceini düşünmedim ve araştırdım ne yazık ki buda gerçek mailin aslını yazıyorum. "ASIL DEGERi 9 (DOKUZ) TRiLYON DOLAR. DiKKAT 9 MiLYAR ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: Ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 61 Rep: 5979 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bugun bana bir mail geldi ve çok ilginç gerçek olabileceini düşünmedim ve araştırdım ne yazık ki buda gerçek mailin aslını yazıyorum. "ASIL DEGERi 9 (DOKUZ) TRiLYON DOLAR. DiKKAT 9 MiLYAR VEYA 9 MiLYON DEGiL ... 9 TRiLYON DOLAR... ABD, SADECE 40 MiLYON DOLAR VERECEK ... ALTI USTU, BiR MAiL GONDERMEKLE BU iS OLMAZ DiYE DUSUNMEYiN... LUTFEN, VATANINI SEVEN HERKESE GONDERiN... HEPiNiZiN BiLDiGi GiBi ETiBANK OZELLESTiRiLECEK .. (VE ALICISI AMERIKA:-) VE... BOR iSLETMELERi ETiBANK BUNYESiNDE... KONULAN FiYAT; 40 MİLYON $... LUTFEN BiR DAHA OKUYUN... VE LUTFEN HERKESE iLETiN... YASADIGIN DUNYAYI SORGULAYAMIYORSAN, BARi ULKENi SORGULA..... Önemli !!!!!!!!!!!.. Borla calisan araba uretildi, Turkiye kiskacta. Arabayi BOR madeniyle calistiracak patentli 600 proje oldugu ortaya cikti... Turkiye, dunya rezervinin yuzde 70`ine sahip... Ve uluslararasi teroristler, Turkiye uyanmadan bu kaynagi ele gecirmeyi planliyor... Bu maili çoklu yollayarak en azindan bir toplum bilinci olusmasina yardim edelim... Ya da hemen(!) silelim.. " 12 şubat 2007 BASINA VE KAMUOYUNA AKP iktidarının özelleştirmelerdeki hukuk tanımazlığı yürütmeyi durdurma kararlarını uygulamamasının geldiği son nokta “KANUNLARI HİÇE SAYMA” dır. Bilindiği gibi bor madenlerimizin işletilmesi 2840 sayılı yasaya göre devlet eliyle yapılır. Yıllardır yabancı şirketlerin ve yerli işbirlikçilerinin BOR minerallerini ele geçirme çabaları ise devam etmektedir. 2000 yılında dönemin ilgili bakanı tarafından “devlet eliyle işletmenin ne demek olduğu” hakkında Danıştay’dan istişari görüş bile alınmıştır. Danıştay’ın istişari görüşü de ”…Bor madenlerinin işletilmesinden bu madenin zenginleştirilmesi, rafinasyonu ve pazarlamasının anlaşılması gerektiği…” şeklinde olmuştur. Ancak AKP iktidarı ilk günden beri bor madenlerimizin işletilmesi görevini yürüten Eti Maden ışletmeleri Genel Müdürlüğün’de kadrolaşma ve borları özelleştirme gayreti içindedir. Bu yolda adım adım ilerlenmiş; öğütme tesisini kendi imkanları ve tecrübeli elemanlarıyla kurup işleten mülga Etibank bu yönetim zamanında bir öğütme tesisi kurmamış, öğütme işlerini taşarona ihale etmiş, projesi yapılmış hazır olan “Disodyum Oktaborat Tetrahidrat” tesisini de özel sektöre kurdurma ihalesine çıkmıştır. Bu son ihale ile bor madenlerimizin devlet eliyle işletilmesine son verilmek amaçlanmaktadır. 19 şubat 2007 tarihli ihale duyurusu şöyledir: “Eti Maden ışletmeleri Genel Müdürlüğü Yılda 10.000 Ton Disodyum Oktaborat Tetrahidrat Üretebilecek Tesis Kurulması, ışletmeye Alınması ve İdarece 36 Aylığına Kiralanması hizmeti alınacaktır.” 2840 sayılı kanunu hiçe sayarak bor madenlerimizi önce kendi yandaşlarına sonra da uluslararası güçlere teslim etmek amacıyla ihaleye çıkılmaktadır. İhale konusu bahsedildiği üzere basit bir hizmet alımı ihalesi değildir. Şartname incelendiğinde 36 ay sonrasında tesisin yükleniciye devredileceği görülmektedir. Denilen şudur: 10000 ton/yıl kapasiteli disodyum oktaborat tetrahidrat tesisi kurmak için size Bandırma Bor Fabrikalarının sahasında yer vereyim, her tür yardımı yapayım, siz tesisi kurun sonra ben size üç yıl kira vereyim, üretim yapıp sorunları gidereyim, müşterilerinizi, pazarınızı oluşturayım, kısacası meyveyi iyice olgunlaştırıp hazırladıktan sonra yani 36 ayın sonunda tesisi size devredeyim sizin olsun. Bugüne kadar kendi imkan ve bilgi birikimi ile tecrübeli iş gücü sayesinde öğütme tesisi, borik asit üretim tesisi ve bor türevleri tesisleri kurup işleten Eti Maden İşletmelerinin yeni kadroları projesi hazır olan bu tesisi kuramayacak kadar yetersizler mi!!! Hem birilerini nemalandır, hem de bor madenlerini özelleştirmiş ol, çifte vurgun diye buna denir herhalde. Nitekim, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler 23 Ekim 2003 tarihinde Ankara Sanayi Odasında yaptığı konuşmada “…Bor konusunda bizim yaklaşımımız özerk bir yapıya doğru gidiştir. Muhtemelen bunun son istasyonu Özelleştirme olabilir” diye deklare ederek gerçek amaçlarını ve kimlere hizmet ettiklerini açıkça ilan etmiştir. Bu söylediklerimiz, bir sav veya öngörü değildir. Çünkü, açıktır ki, hiçbir şirket veya iş adamı projesi yapılmış bir tesisi kendi kurabilecek birikimi varken başkasına yaptırmaz. Yaptırdığını varsayalım ama bunu üç yıllığına işletmek üzere kiralamaz ve sonra da alın sizin olsun demez. Metalurji Mühendisleri Odası olarak yetkilileri ve ilgilileri uyarıyoruz! Kadrolaşma çabaları, baskılar ve sürgünler ile tecrübeli iş gücü kaybına rağmen hala bu işi yapabilecek teknik elemanlar Eti Maden ışletmelerinde mevcuttur. Sonucu 2840 sayılı Yasa’yı işlevsizleştirmek ve delmek üzere planlanan bu hukuka aykırı işlemden vazgeçin. Cemalettin KÜÇÜK TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bu açıklamayıda okuyunca doğruluguna iyice inandım ne hale geldik yazıklar olsun diyorum artık. Yarın çocuklarımıza oturacak bır ülkede bırakmayacaklar bizim bu şanlı tarihimizi dünyadan silmelerine bu kadar yardımcı olmak pess doğrusu YAZIKLAR OLSUN... |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Yaş: 25
Cinsiyet: Rep Gücü: 6 Rep: 546 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: YAZIKLAR OLSUN!!! bence burda siyaset yapmasan iyi olur. |
| | |
| | #3 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Nov 2007 Nerden: ANKARA
Cinsiyet: Rep Gücü: 5 Rep: 451 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: YAZIKLAR OLSUN!!! öncelikle grkmshn01 bizimle bu maili paylaştığın için sana teşekkürler gerçekten bende hayretler içerisinde okudum yani yazıklar olsun demekten başka şuan aklıma bişey gelmiyor..demek bunlarıda görecekmişiz. PES DOĞRUSU... |
| | |
| | #4 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 61 Rep: 5979 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: YAZIKLAR OLSUN!!! Sence burada sıyaset yapmasam mı? Bu sıyaset eger benım ulke topraklarımı ılgılendıren bırseyse yaparım kı kösede zaten sıyaset kösesı., Asıl değeri 9TRİLYON$ lık bir kuruluşu ABD sadece ama sadece 40milyon a satıyor ve buna göz yumuluyor( türktelekom ve petkim satışından sonra ) Sen borla çalışan araba üretildiğini biliyormusun?Bunun için 600 proje ortaya cıktıgını biliyormusun? Peki sen Türkiye dünyadaki bor rezervinin %70 ine sahip olduğunu biliyormusun? Peki bunun satılmasının ne demek oldugunuda biliyorsun heralde. Telekomu özellestırdıler haberlesme gucumuz kalkmıs oldu bır dusunsene Allah korusun bır savas halınde ne hale gelecez?(bazıları dıyor ordu el koyacak tamam koyacak ama sen santralde uygulanan kucuk degısıklıklerle butun telefonların dınlenebılecegını bılıyormusun? Ve ne olursa olsun sen onu nerede nasıl bır oynama yaptıgını tespıt etmen en az 1 yılını alır onuda ıns bılıyorsundur) PETKİM özelleştirildi PETKİMİN türkiye sanayisi demek oldugunuda biliyorsundur heralde? Türk sanayisini iç ve dış pazarda ayakta tutan tek kurum oldugunuda biliyorsundur. Ve bunlarında yıllık cirosundan daha az bir fiyata satıldıgınıda heralde duymussundur En son olarakda bu kı bütün dünyanın ele geçirmek istediği bir kaynak doğal zenginlik Bunuda hiç olamayacak bir fiyata satıyorsun ve dunyada bu kadar bor üzerine gelişme olurken bundan bı 10 yıl sonra rahat 20 30 kat degerlenecek bır kaynagı. Ve sende dıyorsun burada sıyaset yapma arkadasım bılınclı olun ben özelleştirilmeye karşı değilim ama böyle stratejik ve en çok gelir getiren kurumları özelleştirilmesine karşıyım ki anayasanın 2840. maddesı gereğince zaten bu kurumun özelleştirilmesi yasak ama anayasal düzenleme sayesinde bunuda kaldıracaklar. Dediğim konu anayasal bir konu anayasayı çiğneyen bir konu. Ve bu özelleştirmeler sonunda en sonunda dünya gazetesine KENEPİR çok güzel kullanılıştı satılık TÜRKİYE demedikleri kaldı... |
| | |
| | #5 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Nov 2007 Yaş: 27
Cinsiyet: Rep Gücü: 16 Rep: 1559 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: YAZIKLAR OLSUN!!! bence sıyaset yapmamıs sonucta topluma mal olmus bı kurum sahıp cıkmamız lazım ole yagma yok |
| | |
| | #6 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Nerden: SİVAS MERKEZ Yaş: 31
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 52 ![]() | Cevap: YAZIKLAR OLSUN!!! ŞİMDİKİ ZAMANDADA OZELLESTIRME VAR AMA ÖNCEKI IKTIDARDADA VARDI SAKLI TUTULUYORDU........
__________________ MutLUlUK VE SEVGİ, SON Ne fEsTE ALLAH- IN iSmİ SENİNle oLsUN........ |
| | |
| | #7 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 61 Rep: 5979 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: YAZIKLAR OLSUN!!! Alıntı:
umlar alndı ve onlar ekildi ve bu t umlardan bir domates fidanı çıkıyor ve sadece 1 domates çıkıyor. Yani tarımımızda bitti sayılır. Ve sen böyle doğal zenğinliğini ve dünyada eşibenzeri olmayan bir kaynagı. Sende özelleştir birşey demiyorum ama bu stratejik kurumlar asla ama asla özelleştirilmez ve dediğim özelleştirme anayasayada karşı oldugundan bahsedıyorum. | |
| | |
| | #8 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Yaş: 24
Cinsiyet: Rep Gücü: 16 Rep: 1422 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: YAZIKLAR OLSUN!!! bilgilendirdiğin için teşekkürler grkmshn01.bu kadarı da pes artık. |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |