FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > SUPERMEYDAN ÖZEL > Şikayet ve Protesto ediyoruz

vatan gazetesi rezaleti

SUPERMEYDAN ÖZEL katogorisi Şikayet ve Protesto ediyoruz forumu içinde "vatan gazetesi rezaleti" başlıklı konu görüntüleniyor, "Bir üniversite öğrencisi anlatıyor Çok genç yaşlarından, lise döneminden başlayarak uzun yıllar İslâmcı hareketin içinde olmuş ama sonradan demokrasi ve laikliğin birlikte önemini kavramış bir gazeteci şöyle demişti: “Dinle demokrasi ..."

Seçenekler Stil
Alt 07-09-2007, 12:07 PM   #1
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

gudubet is on a distinguished road
Post vatan gazetesi rezaleti

Bir üniversite öğrencisi anlatıyor
Çok genç yaşlarından, lise döneminden başlayarak uzun yıllar İslâmcı hareketin içinde olmuş ama sonradan demokrasi ve laikliğin birlikte önemini kavramış bir gazeteci şöyle demişti:
“Dinle demokrasi arasında düşmanlık ilişkisi kuran İslâmcılarımız demokrasiyi tıpkı İslâm gibi bir din sanıyordu. Dolayısıyla insanların demokrasi üzerinden yeni bir din tercihine zorlanacağını düşünüyorlardı. Halbuki demokrasi ideolojisizdir. Demokratik devlet vatandaşlarına din, inanç, mezhep empoze etmez. Demokratik devletin vatandaşları neyi seçeceklerine kendileri karar verir ve onu yaşarlar.”
İdeal bir demokrasiyi, insanların kendi özgürlüklerinin sınırlarını özümseyip başkalarının özgürlüğüne de aynı saygıyı gösterdiği bir demokrasiyi tanımlıyordu bu arkadaşımız.
Ama dinin siyaseten kullanıldığı, vatandaşların din üzerinden kışkırtıldığı ve kutupların yaratıldığı bir demokraside maalesef kalıplaşmış tarifler geçerliliğini yitiriyor.
Bir parti dini tekeline alabiliyorsa bireyler de alabileceğini zannedebiliyor ve eyleme de geçebiliyor.
Radikal İslâm’a nasıl kaydığını anlayamayan hemen hemen bütün ülkelerde bu deneyimler yaşanmıştır.

BU DA PARANOYA MI?
Bugün Erciyes Üniversitesi öğrencisi 21 yaşında bir genç kız okurumuzdan gelen mektubu sizinle paylaşmak istiyorum.
Acaba o da bir paranoya içinde mi, biraz düşünün.
“Kayseri’de okumanın verdiği güçlükle kafamı dinlemek için gelmiştim bu yaz Samsun’a... Gerçekten de artık Kayseri’de okumak çok zor, inanın buna. Belediye otobüsünde kolumuzu hafif açıkta bırakacak (kısa kollu) şeyler giyemiyoruz meselâ. Veya iktidarla ilgili konuşamıyoruz. Yoksa şehri terk etmekle karşı karşıyasınız ya da linç edilmekle.
Ve en önemlisi kulağıma 3 küpe takamıyorum... Dersiniz ki bu fakülteye (öğrencinin ve bölümün ismini vermiyorum. R. M.) biraz daha iyi öğrenci gelir. Yanılıyorsunuz. Bana kendi fakültemde 3 küpe taktırmıyorlar. Rahatsız oluyorlar. Çünkü 3 küpe BABA-OĞUL-KUTSAL RUH demekmiş ve bu zihniyet dini kullanarak burada köyden gelmiş gençlerin beynini yıkıyorlar... Ben de artık baskılara dayanamayınca mecburen çıkardım küpelerden birini... Emin olun korktuğumdan veya arkadaşsız kalamama ihtimalinden değil... Sadece okuyamamaktan korktum... Baskı büyük çünkü...
Ve bu zihniyettekiler yani bize kıyasla dine daha yakın olduğunu zannedenler, kendileri cuma namazına gitmeyip bu namazlara giden solcu arkadaşları namaz çıkışında öldüresiye dövüyorlar... Çoğu okulu bırakmak zorunda kaldı.”

KAYSERİ’DE OKUMAK İSTEMİYOR

“Artık düşünür oldum, bu ülkede okumak için bölüm seçmemeli, şehir için düşünmeli... Ben geriye kalan 3 yıl için kara kara düşünüyorum ve kafamı yiyorum. Ailem de oldukça huzursuz. Hele de Kayseri’de okumayı hiç istemiyorum, çünkü Karadenizlilere çok farklı bir gözle bakıyor çoğu. Rahatsız oluyorum.
Bunun suçunu biraz da sizlere buluyorum açıkçası... Zamanında darbeler yaşayan nesil, çocuklarını o kadar korumacı yetiştirdi ki artık gençler konuşmak yerine izlemeyi tercih ediyor (...)
Bugün de laikliği korumak toplumda ordunun değil biz gençlerin görevi olmalı. Göz göre göre gidiyor bize bırakılan emanet ve biz ATATÜRK’ün güvendiği gençlik ona sırtımızı dönüyoruz... Olacak iş mi bu? Ama öğrenciler bile bıktı artık. Çankaya’da türban sorunu belki sizler için önemli ama ben önce üniversitedeki sorunlara dönün istiyorum (....) Kendi fakültemde ilk zaman ‘Allahsız solcu’ ilân edildim ve çoğu kişi selâm vermedi bana. Nedeniyse derste hocanın sorusuna verdiğim “Kimsenin asılarak yaşama hakkı elinden alınamaz” cevabıydı. Korkmuyorum düşünmekten, sadece okuyamamaktan korkuyorum.”
Gördüğünüz gibi yaşına göre çok olgun ve aydın bir gencin mektubu. Otobüste kısa kollu giymekten küpe takmaya, namaza giden solculara öldüresiye dayak baskısından (solculara namazı yasaklamayı ilk kez duyuyoruz), konuşmamaya ve yalnızlığa terk etmeye kadar MAHALLE BASKISI’nın her türlüsü mevcut.
Üniversite ve devlet dairelerinde bu baskıların asla oluşmayacağına inananlar yalnızca Kayseri’deki üniversiteyi değil, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki değişimi de bir araştırsınlar.
Örnekleri anlatan ise ben değilim öğrenciler ve bazen de öğretim görevlileri... (Kendi çocuklarınızı mektupta anlatan ve anlatılan gençlerin yerine koymayı deneyin.)
Ne yapsak, üç maymunları oynamaya devam mı etsek acaba?

GAZETEVATAN.COM linki tıklayın

kayseri yapılan bu iftirayı haketmiyor.siz değerli halkımızdan bu yazıya tepkilerini koymalarını rica ediyorum.yapılan insanlık ayıbı...
gudubet isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 07-09-2007, 01:03 PM   #2
Yeni Kayıt

bilgiciadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

bilgiciadam is on a distinguished road
Cevap: vatan gazetesi rezaleti

Çok ama çok şaşırdım ben foruma Kayseriden katılıyorum. Yalan söylemenin de bir sınırı vardır bu kadar ipsiz mesnetsiz bir yalana kuyruklu desem kuyruk bile isyan eder. Bunu vatan gazetesi yapmışsa Medyanın ne kadar aşağılık ve baştan sona yalan olduğunu kartel medyası olarak kesinlike türk milletinin hayrına değil bilinçli bir bozma yıkma ve kışkırtma odağının hesabına çalıştığını gösteren açık bir durum. 28 Şubatı yapan saç ayağının biri medya idi hatırlarsınız. İşte basın denilen ifsad komitesinin durumunu gösteren bir vesika. Kayserinin alakası yok. keşke dediği gibi olsa diyeceğim ama maalesef çok uzak frekanslar da bile uyuşmuyor....
bilgiciadam isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 10-09-2007, 03:47 PM   #3
Super Aktif

Karakarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Blog Mesajları: 1
Karakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyor

Hep aynı senaryolar hep aynı iftiralar hep aynı kandırmacalar.
Artık halkımız inanmıyr ama bunlar ısrar ile bizi salak yerine koymaya devam ediyorlar

Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın
Karakarizma isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 10-09-2007, 10:17 PM   #4
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor

Ruhat Mengi rmengi@gazetevatan.com 05.09.2007

Bir üniversite öğrencisi anlatıyor ......... Konunun son parağrafı pek ses getirmeyecek diye buraya alınmamış, yazar üstde, konu ne kadar sı götürür belli, seviye belli, devamındaki parağrafta ilginç. Bunların aklı ile zoru var galiba.

Andrew Duff işine baksın!
Bir dönem Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi görevini de yapan Emekli Büyükelçi Özden Sanberk’in Milliyet’teki röportajında geçiyordu Avrupa Parlamentosu’nun İngiliz üyesi Andrew Duff’ın aptalca sözleri...
“Atatürk’ün bütün resimlerini duvardan indirmeden Türkiye demokrasiye geçemez” diyormuş.
A ileri (!) zekâlı, ya sizin duvarlarınızdaki Kraliçe Elizabeth fotoğraflarına, her törene “Allah kraliçemizi korusun” şeklindeki marşınızla başlamanıza ne demeli?
Sözüm ona “demokrasinin beşiği” denilen ülkenizde o saltanat fotoğraflarının, Kraliçe’ye saygı duruşlarının gereğini anlat bakalım bize...
Bizim ki saltanat değil, bin türlü hileyle ele geçirmeye çalıştığınız kuşatılmış bir ülkeyi kurtaran, sizi denize döken, “Nasıl yendin bizi” diye sorduğunuz kahramanın fotoğrafları.
Sonsuza kadar gururla asacağız duvarlarımıza...
Fotoğrafla uğraşacaksanız kendi kraliçeniz, krallarınızla uğraşın başka ülkelere ukalalık etmeyin!

Konu ile alakası ne siz bulun, ama bunu yazan ve bu tür aspragasa sığınan tüm solculara ve güya devrimcilere kendi sloganı ile seslenmek istiyorum. Bu tür seviyesiz haberlere tepki sizdende gelmeli. " SUSMA SUSTUKCA SIRA SANA GELECEK"
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 19-09-2007, 12:21 PM   #5
Super Aktif

sheytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haydi bastır GALATASARAY-En büyüksün GALATASARAY-Yönetim,Futbolcu,Taraftar-Şampiyonsun GALATASARAY

Blog Mesajları: 5
sheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyor

yorumları okuyun haberin altındaki aynı sehirde okuyan insanlarında yorumu var 1kişi sdce üniv bu durumda dese inanmazdım..hcbiseyi icinde olmadan yasayamazsınız o kızın ne ortamda oldugunu bilen varmı?..ayrıca tüm kayserililer böyle die bise de görmedim ben ;) (zonguldak karaelmas üniversitesinde okumaya baslayan arkadasım özel yurt için basvuruya gitmişti fakat fethullah gülen'e ait olan yurttaki yogun baskı(girerken "aleykümesselam" denicek,sigara içilmeyecek,kız/erkek arkadas olmayacak..) altında yasayamayacağından ev tuttu)
sheytan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 19-09-2007, 12:41 PM   #6
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor

Kimse sizi zorla istemediğiniz yurt veya evlerde barındırmıyor, hem karşınızdan kırıcı olmamayı bekliyorsunuz, hem de çoğunluğu iftira veya iddia niteliğindeki konuları yoğun bir biçimde duygusal yaşam gibi işliyorsunuz, siz istediğiniz yurt veya evlerde kalınız, bırakınız tercih edenlerde sizin horladığınız yerlerde kalsınar. Ailelerinizin emeklerini boşa çıkarmak yerine eğitiminizi tamamlayıp hayata atılın ve ayaklarınızın üstünde durmaya bakın, bu ülkenin de, ailelerinizin de ve sizinde buna ihtiyacınız var. Bırakınız sigara içen, içmeyen, kız-erkek ilişkilerini vs. onlar doğal hayatın akışı, siz başarıya odaklanın, yazıdaki gibi senaryolar 1,5 milyon Yüksek Öğrenim öğrencisi arasında çıkar, neler var daha örneklenecekse? PKK teröristimi, Bölücü ve kışkırtıcı mı? lezbiyen mi, satıcımı vs vs vs bu konuların yararı yok. Birazda pozitif ve olumlu yaklaşın.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 19-09-2007, 12:50 PM   #7
Super Aktif

Haydi bastır GALATASARAY-En büyüksün GALATASARAY-Yönetim,Futbolcu,Taraftar-Şampiyonsun GALATASARAY

sheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyor

yzıya yapılan 89yorumu okuyun evet cogunluk kayseri öyle değil diyor ama arada kayserinin öyle oldugunu söyleyenlerde var..ben hiç gitmedim kayseriye dısarıdan bakan biri olarak ikisinede %50 ihtimal veririm ama buraya yazılan tüm yorumlar "kayseri öle diil" demiş..Merak etmeyin ailem herkesden önemli bnm icin ve onları üzcek hcbise yapmam eğitimimide tamamlamak icin fazlasıyla caba sarfediorum..ailemin niyeti bni başlarından savmak olsaydı erken yasta kocaya verirlerdi..haklısınız Türkiye'nin yüksek eğitim almıs aydın genclere ihtiyacı var..
Alt 19-09-2007, 10:46 PM   #8
Super Aktif

Karakarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Blog Mesajları: 1
Karakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyor

Yorumlarn birçoğu madem yok diyor neden çoğunluğa değilde azınlığa inanıyorsunuz anlamış değilim.

Bu arada sanırım Erkişi de biraz fazla detay yapmış ama.
Bırakın arkadaşlar bu memlekete faydası olacak insan açık - kapalı , Solcu - Sağcı ne olursa olsun. İnsalnar bizi kutuplara ayırarak bölmeye çalıştıkca bizlerde bunların oyunlarına gelmeyelim.
Ne kimseyi zorla kapatalım nede zorla kimseyi açalım.
Zaten herkesin vicdanı kendisi iledir.
Kapalı olur kötü olan da olabilir aççık olup kötü olan da olabilir. Yada tam tersi...

Sheytan'ın dediğin gibi memleketin gencecik beyinlere ihtiyacı var. Karşısındakini anlayan ve dinleyen gençlere ihtiyacımı var.

Benim Rahmetli dedem bizim köye köprü yapıldığında DP yaptı diye köprüyü kullanmamış 2 sene... Bi böyle olmayalım. Biz memlekete faydalı olanı övelim zararlı olanı yerelim.
Karakarizma isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 20-09-2007, 11:01 AM   #9
Super Aktif

cünkü o fazla dediğim kısım üniversite okuyan kişiler diiller

Seçenekler
Stil