FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin 2008 öss yerleştirme sonuçları reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Kültür, Sanat > Tv Dizileri ve Programlar

Aşk Yeniden

Kültür, Sanat katogorisi Tv Dizileri ve Programlar forumu içinde "Aşk Yeniden" başlıklı konu görüntüleniyor, "Çeyrek asır önce birlikte oynadıkları sinema filmiyle başlayan aşkları ve sürpriz evlilikleriyle Türkiye’de günden değiştiren Türk sinemasının Sultan’ı Türkan Şoray ile ünlü tiyatrocu Cihan Ünal’ı, 22 yıl sonra TRT 1’de ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-11-2007, 07:27 PM   #1
Uye Grubu

KopiLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes doğar yasar ve ölür.Önemli olan hayatı nasıl yaşadığınızdır

Blog Mesajları: 19
KopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyor
Film Aşk Yeniden

Çeyrek asır önce birlikte oynadıkları sinema filmiyle başlayan aşkları ve sürpriz evlilikleriyle Türkiye’de günden değiştiren Türk sinemasının Sultan’ı Türkan Şoray ile ünlü tiyatrocu Cihan Ünal’ı, 22 yıl sonra TRT 1’de ekrana gelecek ''Aşk Yeniden'' adlı dizi bir araya getirdi.

Ay Yapım’ın projesinin senaristliğini Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu, yönetmenliğini ise Bora Tekay üstlendi. Zerrin Tekindor, Kemal İnci, İlkay Saran, Barış Aksavaş, Merve Boluğur, Ozan Dağgez ve Burcu Özkanca’nın da rol aldığı dizide iki oyuncu, gerçek hayatta olduğu gibi ayrılan bir çift rolünde.
Cihan Ünal ile yıllar sonra tekrar çalışmanın çok hoş olduğunun söyleyen Türkan Şoray, duygularını sözlere şöyle döktü: ''Sinema nedir, hayatı insanları anlatır. Hayatta yaşanan acılar sevinçler gibi duyguları aktarıyor. Diziler de sinema gibi... O d a televizyon ekranlarından anlatıyor hayatı. Burada sinema yapıyoruz. Çok garip bir tesadüf oldu. Dizinin hikâyesi Cihan Bey ile bizim kendi yaşantımızla çakıştı. Hoş bir tesadüf. Bunun örneklerini sinema yaşantımda da çok gördüm ve yaşadım.''

‘Gerçek hayatla çakıştı’
Dizide kızları için bir araya gelen karı kocayı canlandıran ikiliye , gerçek hayatta da bir ara gelip gelmeyecekleri soruldu.

Şoray, ''Hayatın insanlara ne getireceği belli olmaz'' derken, Cihan Ünal şöyle yanıt verdi:

''Ne diyebilirim büyük konuşmamak lazım. Hayranlarımızın ve bizi sevenlerin istediği kadar; hem mutluyuz, hem dostuz, hem de arkadaşız. Biz böyle çok mutluyuz aramızdaki ilişki gayet iyi gidiyor.'' Dizi ve filmlerde Türkçenin düzgün kullanılmadığı için birçok projeyi kabul etmediğini anlatan Ünal, ''Bizim dizimizde bir kere Türkçe var. Diğer dizilerde ve sinemalarda Türkçenin yok edilme arzusunu görüyorum. O tür dizi ve film teklifleri geldiği zaman kabul etmiyorum. Bizim dilimiz çok güzel ve zengin bir dildir. Dilini kaybeden bir ülke yok olmaya mahkûmdur. Basın da, televizyon da dili korumalı ve daha da zenginleştirmeli'' diye konuştu.

‘Kızım annenle yataktayız’

Yıllar sonra aynı projede yer aldıkları için kızları Yağmur’un çok sevindiğini anlatan Cihan Ünal, ''Çok güzel ve gülerek karşıladı. Kızımızla aramızda çok güzel bir duygu alışverişi var. Çekimler esnasında aradı, ‘Baba nasıl gidiyor?’ diye sordu. Ben de ‘Annenle yataktayız’ dedim. Çok şaşırdı ve güldü'' dedi.

Milliyet
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links

Seçenekler
Stil