FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Kültür, Sanat > Güzel Sanatlar

inanmasI güç.. ama hepsi tükenmez kaLem eserLeri..

Kültür, Sanat katogorisi Güzel Sanatlar forumu içinde "inanmasI güç.. ama hepsi tükenmez kaLem eserLeri.." başlıklı konu görüntüleniyor, "Çok detaylı fotoğraflar gibi gözükebilirler fakat bunlar basit bir tükenmez kalemle çizilmiş inanılmaz resimler. Boyları 3 metreyi bulan bu çarpıcı resimler, sanat dünyasının parlayan yıldızı Juan Francisco Casas tarafından çizildi. ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25-05-2008, 05:47 PM   #1
Altın Üye (nisan 2008)
Altın Üye (temmuz 2008)

blueice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Supermeydan

Blog Mesajları: 2
blueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyor
inanmasI güç.. ama hepsi tükenmez kaLem eserLeri..

Çok detaylı fotoğraflar gibi gözükebilirler fakat bunlar basit bir tükenmez kalemle çizilmiş inanılmaz resimler.
Boyları 3 metreyi bulan bu çarpıcı resimler, sanat dünyasının parlayan yıldızı Juan Francisco Casas tarafından çizildi.
31 yaşındaki Casas, bir tuvalde 14 tükenmez kalem bitirebiliyor ve çalışmaları şimdiden sergilerde satılıyor.
Eskiden klasik bir ressam olan Juan, 3 yıl önce arkadaşlarıyla geçirdiği gecelerin fotoğraflarına dayanan çizimler yapmaya başladı.
Casas, Macar Laszlo Biro'nun 1938'de icat ettiği tükenmez kalemin basitliğine hayran olduğunu söyledi.
Casas; "Bu bir şaka olarak başladı. İnsanların fotoğraf sanacağı, çok gerçekçi bir resim yapmaya çalıştım. Ayrıca herkesin sahip olduğu (tükenmez kalem) bir şeyle resim yapmak istedim. Bunun daha önce yapıldığını sanmıyorum. Bana göre boyamaktan çok ta farklı bir şey değil. Kullandığınız malzemenin değil, malzemeyle neler yaptığınızın önemli olduğunu göstermek istedim." dedi.
Casas, sadece mavi tükenmez kalem kullanıyor ve bir çizimde birkaç tane tüketebiliyor.
3 metre yüksekliğinde 1 metre enindeki en büyük çalışmasını çizmek için 2 hafta harcadı.
Casas, tek kötü yanının ise yanlışlarını silememesi olduğunu, hataların ana problem olduğunu ve ne kadar erken yaparsa o kadar iyi olduğunu söyledi.
Casas; İspanya'nın güneyindeki, Granada Üniversitesinde güzel sanatlar okudu ve öğretmen olarak 6 yıl boyunca orada çalıştı.
2004 yılında, İspanya'nın ulusal resim yarışmasına tükenmez kalemle çizdiği bir resimle başvurdu ve ikincilik ödülü kazandığında şok oldu.
Casas; "Bu çok ciddi ve akademik bir yarışma ve benim başvurumun bir şaka olduğunu düşüneceklerini sandım. Normal bir kağıda tükenmez kalemle çizilmiş bir resimdi. Daha önce yağlı boya çalışmalarım oldu fakat bu yeni bir şeydi. Fakat resmimi sevdiler ve her şey orada başladı." dedi.
Casas; daha önce Chicago ve İspanya'da sergiler açtı. Şimdi ise yaşamakta bulunduğu Roma'da bir sergi açmaya hazırlanıyor.
Madrid'deki sergi de, fiyatları 1.000-5.000 avro arasında değişen 60 eser sattı.

Casas; "Bu kadar beğenildiğine çok şaşırdım." dedi.

alıntı
Sponsored Links

Seçenekler
Stil