![]() |
| | |||||||
İNSAN katogorisi Fan Clup forumu içinde "RUTKAY AZİZ FAN CLUP" başlıklı konu görüntüleniyor, "Herşeyden önce Rutkay Aziz'i daha yakından tanımak adına , biraz bilgi ekleyelim . Rutkay Aziz, 1947 yılında İstanbul' da doğmuştur. Asıl adı Aziz Rutkay' dır. Avusturya Lisesi'nde soyadı, addan önce ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Sep 2007 Nerden: Aslen Gürcistan ama ANkara'da yaşıyorum Yaş: 30
Cinsiyet: Rep Gücü: 64 Rep: 6237 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | RUTKAY AZİZ FAN CLUP Herşeyden önce Rutkay Aziz'i daha yakından tanımak adına , biraz bilgi ekleyelim . ![]() Rutkay Aziz, 1947 yılında İstanbul' da doğmuştur. Asıl adı Aziz Rutkay' dır. Avusturya Lisesi'nde soyadı, addan önce okunduğu için ismi Rutkay Aziz olarak söylenegelmiştir. Avusturya Lisesi' ni bitirdikten sonra Bakırköy Lisesi' ne kaydoldu. Lisans öğrenimini Gazetecilik Fakültesi' nde tamamladı. Tiyatroya lisede öğrenim gördüğü yıllarda başladı. Muhsin Ertuğrul yönetimindeki LCC tiyatro okulunda tiyatro eğitimi aldı. İlk tecrübe deneyimini Peter Weiss' ın "Marat-Sade" oyunundaki "Marat" rolüyle yaşadı. Tiyatro hayatına 1971 yılından itibaren Ankara Sanat Tiyatrosu' nda devam etti. 1973 yılında yine bu tiyatroda sanat yönetmenliği ve yönetmenlik yapmaya başladı. İlk sinema deneyimini 1987 yılında "Yer Demir Gök Bakır" filmiyle yaşadı. Ziya Öztan' ın yönettiği hem sinemada hemde televizyonda dizi halinde yayınlanan "Cumhuriyet" filminde Mustafa Kemal ATATÜRK rolünü oynadı. İyi derecede Almanca bilmektedir. Şiir okuma ve yazma uğraşları arasındadır. Tiyatro faaliyetlerinin yanısıra 2004 yılından beri ATV'de yayınlanan Avrupa Yakası adlı dizide Çapkın Bülent Karakterini canlandırmaktadır. Filmleri Filmin Adı Oynadığı Karakter Yönetmen Yıl Yer Demir Gök Bakır Taşbaş Zülfü Livaneli 1987 Sis Ali Fırat Zülfü Livaneli 1948 Ada Süreyya Duru 1988 Cahide Ziya Öztan 1989 Ölü Bir Deniz Ragıp Atıf Yılmaz 1989 Gizli Yüz Saatçi Ömer Kavur 1990 Piano Piano Bacaksız Kerim Tunç Başaran 1992 Kurtuluş Mustafa Kemal Ziya Öztan 1996 Cumhuriyet Mustafa Kemal Ziya Öztan 1998 Duruşma Avukat Rafet Yalçın Yelence 1999 Kemal' in Askerleri Ziya Öztan Gülüm Salim Zeki Ökten 2002 Halk Düşmanı Serdar Erkavim Yıldırım 2004 Anka Kuşu Mesut Uçakan 2004 TV Yapımları Dizinin Adı Oynadığı Karakter Yönetmen Yıl Geçmiş Bahar Mimozaları Okan Uysaler 1989 Bizimkiler Cenap Yalçın Yelence, Erkavim Yıldırım 1989 Yunus Emre Yunus Emre Arslan Kaçar, Arslan Kaçar 1989 Yazlıkçılar Ferit Yalçın Yelence 1994 Tutku Faruk Turgut 1996 Gözlerinde Son Gece Faruk Turgut 1996 Savunma Yücel Uçanoğlu 2001 Herşey Aşk İçin Cankat Ergin 2002 Yaz Gülü Fuat Temel Gürsu 2002 Hayat Bilgisi Tekin Tarkan Karlıdağ 2003 İstanbul Şahidimdir Cemal Türkan Derya 2004 Aşkın Mucizeleri Sunucu 2004 Avrupa Yakası Bülent Jale Atabey Özberk, Hakan Algül 2004-2007 Ödülleri * Evler Evler adlı oyun ile En İyi Erkek Oyuncu ödülü * Sis filmiyle Türkiye Sinema Yazarları Derneği En İyi Erkek Oyuncu Ödülü __________________ ![]() ![]() |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Sep 2007 Nerden: Aslen Gürcistan ama ANkara'da yaşıyorum Yaş: 30
Cinsiyet: Rep Gücü: 64 Rep: 6237 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: RUTKAY AZİZ FAN CLUP Ekranların klas dizilerinden birinin klas karakteri ![]() ![]() |
| | |
| | #3 |
| SİTE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Nerden: istanbul Yaş: 26
Blog Mesajları: 36
Cinsiyet: Rep Gücü: 350 Rep: 34072 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: RUTKAY AZİZ FAN CLUP ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________ Her Hakkım Saklıdır® |l|lllll|lll||ll||lll| 569076912008 SÜPERMEYDAN DİĞER KONULARIM İÇİN TIKLAYIN www.aktifbir.com |
| | |
| | #4 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 64 Rep: 6237 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: RUTKAY AZİZ FAN CLUP Ben sana boşuna CAN'ım demiyorum doğangüneşcim . İşte budur ;) Ellerine sağlık canım :) |
| | |
| | #5 | |
| SİTE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Nerden: istanbul Yaş: 26
Blog Mesajları: 36
Cinsiyet: Rep Gücü: 350 Rep: 34072 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: RUTKAY AZİZ FAN CLUP Alıntı:
![]()
__________________ Her Hakkım Saklıdır® |l|lllll|lll||ll||lll| 569076912008 SÜPERMEYDAN DİĞER KONULARIM İÇİN TIKLAYIN www.aktifbir.com | |
| | |
| | #6 |
| FORUM MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 128 Rep: 12653 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: RUTKAY AZİZ FAN CLUP Bravo bravo bravo...muhteşem bir clup olmuş :hayranlığını biliyodumda bunu beklemiyordum sahra .... |
| | |
| | #7 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 64 Rep: 6237 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: RUTKAY AZİZ FAN CLUP BU da benim zaafım diyelim sevgili güneycim :)) Kırılma noktası ;) Bak tüm hayranlığım dışavurdu sonunda . :) |
| | |
| | #8 |
| Altın Üye (nisan 2008) ![]() Üyelik tarihi: Jun 2007 Nerden: izmir
Cinsiyet: Rep Gücü: 173 Rep: 17040 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: RUTKAY AZİZ FAN CLUP Rutay Azize hayran olmamak mümkün değil adam heryerde kalitesini konuşturuyor
__________________ |
| | |
| | #9 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: RUTKAY AZİZ FAN CLUP Her rolüb üstesinden gelen. Gerektiği zaman en ağır rollarde gerektiği zaman en azılı çapkınları kendi gerçek hayatı imiş gibi oynayabilen büyük bir sanatçı. Hayran değilsem de saygı ile takip ettiğim bir sanatçı.
__________________ “Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?” |
| | |
| | #10 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 64 Rep: 6237 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: RUTKAY AZİZ FAN CLUP Atatürk gibi bir karakteri oynamak için görevlendirilen bir oyuncu , çok da sıradan değildir zaten ya da ben öyle düşünüyorum sevgimden dolayı . Sonuçta hakikaten dört dörtlük bir sanatçı . |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |