![]() |
| | |||||||
İNSAN katogorisi Fan Clup forumu içinde "BARIŞ MANÇO FUN CLUB" başlıklı konu görüntüleniyor, "Bal Böceği seyyah oldum dolaştım şu alemi ah güzelim senin gibi bir vefasız görmedim ben hayırsızı, kitapsızı, zalimi bal böceğim senin gibi bir insafsız görmedim ben şu dağlarda çiçek oldum, ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #41 |
| FORUM MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Dec 2006 Nerden: İstanbul/Pendik
Blog Mesajları: 1
Rep Gücü: 146 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bal Böceği seyyah oldum dolaştım şu alemi ah güzelim senin gibi bir vefasız görmedim ben hayırsızı, kitapsızı, zalimi bal böceğim senin gibi bir insafsız görmedim ben şu dağlarda çiçek oldum, aşkından sarardım soldum bakmadın bana bal böceği yollarında toprak oldum, sen bastıkça ben kavruldum görmedin beni bal böceği seni gidi bal böceği, kim çözecek bu bilmeceyi ateşte yanar pervane ben oldum derdimden divane hele gel, yine gel, bir gece vakti koynuma gel hele gel, yine gel, bir gece vakti koynuma gel ama benim adım bal böceği bekleyemem ben bu geceyi gelirde koynuna girerim ama sonrada batırırım iğneyi hele gel, yine gel, ben razıyım dön bana gel hele gel, yine gel, bir gece vakti koynuma gel ama benim adım bal böceği bekleyemem ben bu geceyi gelirde koynuna girerim ama sonrada batırırım iğneyi nedir bu çektiğim senin elinden ah güzelim kurtar beni elalemin dilinden bıktım usandım o bitmez nazından bal böceğim sabır teli koptu gönül sazından şu dağlarda çiçek oldum, aşkından sarardım soldum bakmadın bana bal böceği yollarına toprak oldum, sen bastıkça ben kavruldum görmedin beni bal böceği seni gidi bal böceği, kim çözecek bu bilmeceyi ateşte yanar pervane ben oldum derdimden divane hele gel, yine gel, bir gece vakti koynuma gel hele gel, yine gel, bir gece vakti koynuma gel ama benim adım bal böceği bekleyemem ben bu geceyi gelirde koynuna girerim ama sonrada batırırım iğneyi hele gel, yine gel, ben razıyım dön bana gel hele gel, yine gel, bir gece vakti koynuma gel ama benim adım bal böceği bekleyemem ben bu geceyi gelirde koynuna girerim ama sonrada batırırım iğneyi
__________________ HER NEDEN İLE ÇOK YAŞAR İSE BİR İNSAN, AKİBİYETİ ÖLÜMDÜR GERİSİ YALAN, BEN GİDERİM ADIM KALIR, DOSTLAR BENİ HATIRLASIN |
| | |
| Sponsored Links |
| | #42 |
Rep Gücü: 146 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Süper Babaanne Babaannem dedemi ilk gördüğü gün Tam yüreğinden vurulmuş Dedem söyle bir çapkınca bakıp Hafifçe bıyığını burkmuş O zamanın erkeği pek bi ağırmış Kızları ise pek bi hoşmuş Kırk yıl Bir yastıkta tam kırk yıl Anlat babaanne ölümsüz askını Bir yastıkta tam kırk yıl Ufacık bir yuva Nohut oda bakla sofa Ama sapasağlam ayakta Çeyiz dedikleri yorgan ve yastık İki sandık iki de bohça Gözleri hala dolu oluyor Dedemin adini andıkça Kırk yıl Bir yastıkta tam kırk yıl Anlat babaanne ölümsüz askını Bir yastıkta tam kırk yıl Süper babaanne seni çok seviyoruz O büyük aşkları inan bizde yasıyoruz Bugünkü genç kızlar yarinin anneleri dersin İnan gençleri anlayan bir tek sensin Tüh maşallah nazar değmez inşallah Süper babaanne seni çok seviyoruz Ölümsüz aşkları inan biz de yasıyoruz Zaman değişir ama aşklar değişir mi Yıllar sonra biz de böyle diyeceğiz değil mi Tüh maşallah nazar değmez inşallah Babaanneme göre zamane kızları Pek bi hoş ama pek bi zormuş Hele hele beyleri dede gibi olmasa da Her şeyi zor beğenir olmuş Beyleri zor bey e kızları zor kız Gençlerin isi pek bi zormuş...
__________________ HER NEDEN İLE ÇOK YAŞAR İSE BİR İNSAN, AKİBİYETİ ÖLÜMDÜR GERİSİ YALAN, BEN GİDERİM ADIM KALIR, DOSTLAR BENİ HATIRLASIN |
| | |
| | #43 |
Rep Gücü: 146 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Nerede Deste deste gül topladım gül dalında bülbül nerde Enginlere yelken açtım yelkenimde rüzgar nerde Yaz güneşi kavururken iki damla suyum nerde Sonbaharda akşam vakti erken çöken hüznüm nerde Bulut beyaz umudum nerde Çimen yeşil tutkum nerde Dağlar yüksek gücüm nerde Pınar soğuk coşkum nerde Şifa bulmaz derde düştüm derdime dermanım nerde Hiç kapanmaz bir yarem var yareme tek çarem nerde Pamuk elli ninem nerde Gül yanaklı anam nerde Pembe beyaz bacım nerde Yumuk yumuk kızım nerde Yıllar önce telli duvaklı bana koşan karım nerde Kah üzüntüm kah sevincim can yoldaşım kadınım nerde
| | |
| | #44 |
Rep Gücü: 146 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Halil İbrahim Sofrası İnsanoğlu haddin bilir kem söz söylemez iken Elalemin namusuna yan gözle bakmaz iken Bir sofra kurulmuş ki Halil İbrahim adına Ortada bir tencere boş mu dolu mu bilen yok Bir sofra kurulmuş ki Halil İbrahim adına Ortada bir tencere boş mu dolu mu bilen yok Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına Daha çatal bıçak kaşık icat edilmemişken İsmail'e inen koç kurban edilmemişken Bir kavga başlamış ki nasip kısmet uğruna Kapağı ver kulbu al kurbanı ne hiç soran yok Bir kavga başlamış ki nasip kısmet uğruna Kapağı ver kulbu al kurbanı ne hiç soran yok Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına Yıllardır sürüp giden bir pay alma çabası Topu topu bir dilim kuru ekmek kavgası Bazen durur bakarım bu ibret tablosuna Kimi tatlı peşinde kimininse tuzu yok Bazen durur bakarım bu ibret tablosuna Kimi tatlı peşinde kimininse tuzu yok Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına Ağzı açık gözü toklar buyursunlar baş köşeye Kula kulluk edenlerse ömür boyu taş döşeye Nefsine hakim olursan kurulursun tahtına Çalakaşık saldırırsan ne çıkarsa bahtına Halat gibi bileğiyle yayla gibi yüreğiyle Çoluk çocuk geçindirip haram nedir bilmeyenler Buyurun sizde buyurun Buyurun dostlar buyurun Barış der her bir yanın altın gümüş taş olsa Dalkavuklar etrafında el pençe divan dursa Sapa kulba kapağa itibar etme dostum İçi boş tencerenin bu sofrada yeri yok Sapa kulba kapağa itibar etme dostum İçi boş tencerenin bu sofrada yeri yok Para pula ihtişama aldanıp kanma dostum İçi boş insanların bu dünyada yeri yok Para pula ihtişama aldanıp kanma dostum İçi boş insanların bu dünyada yeri yok
| | |
| | #45 |
Rep Gücü: 146 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ayı Bugün hava güzel dedim ki hanıma Haydi kalk giyin de çıkalım biraz Bak cıvıl cıvıl kuşlar uçuyor Dalları basmış erikle kiraz Çoluk çocuk cümbür cemaat Piknik yapalım ne dersiniz ha? Ev halkı uçtu yihhu aslan baba sen çok yaşa Yolda düşündüm bizim çocuklar tanımıyorlar hayvanları Bir hayli garibime gitti doğrusu bir baba olarak verdim kararı Anında bir ters U dönüş doğru hayvanat bahçesine Biliyoruz ayıp oldu hakim bey ama zar zor girebildik içeriye Bak evladım buna ayı derler Ormandan inip şehre gelirler Ağır mağır hantaldır ama Armudun iyisini ayılar yerler Evet babacım ona ayı derler Ayılar bizleri çok severler Ağır mağır hantaldır ama Armudun iyisini ayılar yerler Seninde canın günün birinde Armudun iyisini yemek isterse Sakın ha aman manava gidip te Armutları tek tek elleme Adamın kafası bir atarsa Bayramlık ağzını bir açarsa Sana neler der biliyor musun Mahalle duyar rezil olursun A de bakayım -A- bi de Y de -Y- şimdi bi de I -I- Oku bakayım AYI oku bakayım AYI Maksat çoluk çoçuk öğrensin hayatın çetin yollarını Kaptırmasınlar kimseye kafalarını ve kollarını Hani baba olarak vazifemiz tabi uyandırıp ikaz etmek Uzunlar yanmıyor hakim bey kısa yoldan anlatmak gerek Hayvan sevgisi tabiki lazım ama herşey karşılıklı Ben seni seveyim sende beni say ki bozulmasın ağzımızın tadı Armudun iyisini zaten o yer bir eli yağda ötekisi balda Buramıza geldi artık hakim bey takdir sizden birazda ite kak A de bakayım -A- bi de Y de -Y- şimdi bi de I -I- Oku bakayım AYI oku bakayım AYI
| | |
| | #46 |
Rep Gücü: 146 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ahmet Beyin Ceketi Tanrı bütün kullara rızkını dağıtırken Kimi sırtüstü yatar kimi boşta gezerken Kul Ahmet erken kalkar haydi ya nasip derdi Kimseler anlamazdı ya nasip ne demekti O mahallede herkes gömlek giyerdi Bizim kul Ahmet bir gün bir ceket diktirdi diktirir ya Mahalleye dert oldu kul Ahmet'in ceketi Kul Ahmet erken kalkar haydi ya nasip derdi Kimseler anlamazdı ya nasip ne demekti Herkes gömlek giyerken Ahmet ceket giyerdi Konu komşuya dert oldu kul Ahmet'in ceketi Mahalleli kahvede muhabbet peşindeyken Leylekler lak lak edip peynir gemisi yüklerken Kul Ahmet erken yatar sabaha ya kısmet derdi Kimseler anlamazdı ya kısmet ne demekti Herkes gömlek giye dursun Bizim kul Ahmet ceketini birde astarla kaplatıverdi kaplatır ya Konu komşuya dert oldu kul Ahmet'in ceketi Kul Ahmet erken yatar sabaha ya kısmet derdi Kimseler anlamazdı ya kısmet ne demekti Herkes gömlek giyerdi Konu komşuya dert oldu kul Ahmet'in ceketi Bir gün bir yoksul öldü üzüldü mahalleli Ama bir kefen parası bulamadı mahalleli Kul Ahmet dedi yalan dünya çıkardı ceketini Örttü garibin üstüne kaldırdı cenazeyi Sonunda herkes anladı ya nasip ya kısmeti Bizim kul Ahmet birdenbire oluverdi Ahmet bey Ceket ise Ahmet beyin ceketi İbreti alem oldu Ahmet beyin ceketi Sonunda herkes anladı ya nasip ya kısmeti İbreti alem oldu Ahmet beyin ceketi Meğerse tüm keramet ceketteymiş be Ahmet Barış'a sorar isen sen bu yolda devam et
__________________ HER NEDEN İLE ÇOK YAŞAR İSE BİR İNSAN, AKİBİYETİ ÖLÜMDÜR GERİSİ YALAN, BEN GİDERİM ADIM KALIR, DOSTLAR BENİ HATIRLASIN Konu onairci tarafından (31-03-2008 Saat 07:33 PM ) değiştirilmiştir. |
| | |
| | #47 |
Rep Gücü: 146 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Dıral Dedenin Düdüğü Hele destur maşallah bu ne bolluk böyle Hele destur helalinden kazandıysan söyle Hele destur gözümüz yol Allah daha çok versin Ama paylaş, gel beni dinle, paylaşırsan sevaba girersin Aç gözünü daha vakit erken gör şeytanın gör dediğini Bir kulak ver de dinle sağır sultanın duyduğunu Sen öyle devekuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan Birgün elbet duyarsın Dıral dedenin düdüğünü Hele destur maşallah bu ne iştah böyle Hele destur yetim hakkım yemedin mi söyle Hele destur gözümüz yok afiyet şeker olsun Ama paylaş, gel beni dinle, gariplerin karnı doysun Aç gözünü daha vakit erken gör şeytanın gör dediğini Bir kulak ver de dinle sağır sultanın duyduğunu Sen öyle devekuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan Birgün elbet duyarsın Dıral dedenin düdüğünü Hele destur maşallah bu ne kudret böyle Hele destur zayıfları ezmedin mi söyle Hele destur gözümüz yok Allah daha iyi etsin Ama paylaş, gel beni dinle, ardından herkes dua etsin Aç gözünü daha vakit erken gör şeytanın gör dediğini Bir kulak ver de dinle sağır sultanın duyduğunu Sen öyle devekuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan Bir gün elbet duyarsın Dıral dedenin düdüğünü
__________________ HER NEDEN İLE ÇOK YAŞAR İSE BİR İNSAN, AKİBİYETİ ÖLÜMDÜR GERİSİ YALAN, BEN GİDERİM ADIM KALIR, DOSTLAR BENİ HATIRLASIN Konu onairci tarafından (31-03-2008 Saat 07:34 PM ) değiştirilmiştir. |
| | |
| | #48 |
Rep Gücü: 146 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Zehra Halamın kızı Zehra dostlar başına Bize sık sık gelir gece yatısına Bir geçerken uğramıştı tam onsekiz ay oldu O gün bu gün bizde kalıyor Zehra Zehra seni çok seviyorum Bir türlü sana git diyemiyorum Ama artık anla be Zehra Zehra seni çok seviyoruz Bir türlü sana git diyemiyoruz Ama artık anla be Zehra Bak işte sulandı gözlerin Yine dolu dolu bak İşte bu haliyle ediyor deli deli bak Kulun olayım kölen olayım Hemen darılma Hala kızı Zehra Kulun olayım kölen olayım Kes ağlamayı hala kızı Zehra Çayına biber koydum Çorbasına reçel kattım Hapşırık tozu serptim hırkasına Yatağına fare koydum Dolabına kurbağa Ama yine banamısın demedi Zehra Zehra seni çok seviyorum Bir türlü sana git diyemiyorum Ama artık anla be Zehra Zehra seni çok seviyoruz Bir türlü sana git diyemiyoruz Ama artık anla be Zehra Bak işte sulandı gözlerin Yine dolu dolu bak İşte bu haliyle ediyor deli deli bak Kulun olayım kölen olayım Hemen darılma Hala kızı Zehra Kulun olayım kölen olayım Kes ağlamayı hala kızı Zehra Yatağımı al yorganımı al Makasımı tarağımı kederimi al Terliğimi al bardağımı al havlumu çatalımı al Kulun olayım kölen olayım Zehra Bir şu köhne evimin tapusu var Ne hacet Zehra onuda al Kulun olayım kölen olayım Zehra
__________________ HER NEDEN İLE ÇOK YAŞAR İSE BİR İNSAN, AKİBİYETİ ÖLÜMDÜR GERİSİ YALAN, BEN GİDERİM ADIM KALIR, DOSTLAR BENİ HATIRLASIN Konu onairci tarafından (31-03-2008 Saat 07:34 PM ) değiştirilmiştir. |
| | |
| | #49 |
Rep Gücü: 146 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Dört Kapı Tuz ekmek hakkı bilerek Sofra kurmasan da olur Ilık bir tas çorba yeter Rızkım buymuş der içerim Kadir kıymet anlayana Sandık açmasan da olur Kırk yamalı hırka yeter İdris biçmiş der giyerim Bir çorbayla karnım doydu Hırka bana yorgan oldu Birde kalem tutmayı öğret Kırk yıl sana hizmet ederim Bana bir harf öğret yeter Kırk yıl sana hizmet ederim Barışım uzaktan geldim Dört kapı önünde durdum Dört kapıdan geçemezsem Geldiğim gibi giderim
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |