FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin 2008 öss yerleştirme sonuçları reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GENEL & GÜNCEL > Bilim Teknik > Tarih

Latin Alfabesi Türkleremi ayit?

Bilim Teknik katogorisi Tarih forumu içinde "Latin Alfabesi Türkleremi ayit?" başlıklı konu görüntüleniyor, "ETRÜSKLER VE ROMA MEDENİYETİ İtalyan tarihçiler "Romalıların siyasi ve idari kuruluş şekillerini, ordu teşkilatını, altın işleme sanatını ETRÜSKLER'den öğrendiklerini" yazarlar. ETRÜSKLER'i Latinler'den farklı bulurlar. İtalya'da demir çağı ETRÜSKLER ile Villanova ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28-05-2008, 09:02 AM   #1
Yeni Kayıt

Almıla GökTürk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
GökTanri Türk Töresini korusun ☾☆

Almıla GökTürk görkemli olmanın yolundaAlmıla GökTürk görkemli olmanın yolundaAlmıla GökTürk görkemli olmanın yolundaAlmıla GökTürk görkemli olmanın yolundaAlmıla GökTürk görkemli olmanın yolunda
Exclamation Latin Alfabesi Türkleremi ayit?

ETRÜSKLER VE ROMA MEDENİYETİ

İtalyan tarihçiler "Romalıların siyasi ve idari kuruluş şekillerini, ordu teşkilatını, altın işleme sanatını ETRÜSKLER'den öğrendiklerini" yazarlar. ETRÜSKLER'i Latinler'den farklı bulurlar.
İtalya'da demir çağı ETRÜSKLER ile Villanova bölgesinde M.Ö. 1200'lerde başlamıştır. Latinler kendi medeniyetlerini ETRÜSK mirası üzerine kurmuşlardır.

Latinler ETRÜSKLER'e TUSKİ (Tusci) derlerdi... Sonra bu kelime TOSKA olmuş, TOSKANA adı da ETRÜSKLER'in yaşadığı yer için kullanılmıştır... Floransa TOSKANA'nın kültür merkezidir.

Avrupa'da Karanlık Çağ'ın etkisinden ilk kurtulanlar TOSKANALILAR olmuştur. RÖNESANS'ı başlatan onlardır... DANTE, MİKELANJ, LEONARDO DA VİNCİ ve NAPOLYON hep Floransalı'dır. Yani hepsinde ETRÜSK kanı vardır!.. Ayrıca şair VİRGİL, heykeltraş VULKA, İmparator SEZAR ve BÜYÜK İSKENDER de birer ETRÜSK idi.

Türklerin gizlenen tarihi gun geçtikce açiğa çikiyor. Haluk Tarcan çok onemli bir tarihcidir, bakın bizlere neler oğretiyor.
Bu iki videolari izleyin çok şaşıracaksiniz. Italyanların Ataları Etrüksler Türkmü? Kullandıgımız Latin alfabesi Türkleremi ayit?

Konu Almıla GökTürk tarafından (28-05-2008 Saat 11:12 AM ) değiştirilmiştir..
Almıla GökTürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 30-05-2008, 07:51 AM   #2
Yeni Kayıt

Almıla GökTürk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
GökTanri Türk Töresini korusun ☾☆

Almıla GökTürk görkemli olmanın yolundaAlmıla GökTürk görkemli olmanın yolundaAlmıla GökTürk görkemli olmanın yolundaAlmıla GökTürk görkemli olmanın yolundaAlmıla GökTürk görkemli olmanın yolunda
Icon14 Cevap: Latin Alfabesi Türkleremi ayit?

Orhun abecesi ile latin alfabesinin benzerlikleri.

Göktürk orhun abecesi --->

Sözde latin alfabesi--->

Orhun abecesi ve yazi nasil icad edildi bir kaç örnek.

Göktürk haritasi --->

Mogolistanda Göktürk abideleri --->

Göktürk abidelerinden bir kac yazi.

GökTürkçe --->

Bilge Tonyukuk ben özüm Tabğaç ilirige kılındım. Türk budun Tabğaçka körür erti.
Türkiye Türkcesi çeviri --->
Bilge Tonyukuk ben kendim Çin ilinde kılındım. Türk milleti Çine tâbi idi.

GökTürkçe --->
Türk Budun kanın bulmayın Tabğaçda adrıldı, kanlandı. Kanın kodup Tabğaçka yana içikdi. Tengri anca timiş erinç: Kan birtim,
Türkiye Türkcesi çeviri --->
Türk milleti hanını bulmayıp Cinden ayrıldı, hanlandı. Hanını bırakıp Çine tekrar teslim oldu. Tanrı şöyle demiştir: Han verdim,

Konu Almıla GökTürk tarafından (30-05-2008 Saat 12:06 PM ) değiştirilmiştir..
Almıla GökTürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!

Etiketler
alfabe, etruks, italya, latin, turk

Seçenekler
Stil