![]() |
| | |||||||
Din,Dinler katogorisi Dualar Hadisler forumu içinde "güzel sözler......" başlıklı konu görüntüleniyor, "Haksizligin önünde egilmeyiniz, zira hakkinizla beraber serefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali r.a.) Ilimsiz ibadette, tefekkürsüz(anlamadan) Kuran tilavetinde hayir yoktur.(Hz. Ali r.a.) Kendini hak ile mesgul etmezsen, batil seni mesgul eder. ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| 1. avatar yarışma birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 65 Rep: 6283 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | güzel sözler...... Haksizligin önünde egilmeyiniz, zira hakkinizla beraber serefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali r.a.) Ilimsiz ibadette, tefekkürsüz(anlamadan) Kuran tilavetinde hayir yoktur.(Hz. Ali r.a.) Kendini hak ile mesgul etmezsen, batil seni mesgul eder. (Imam Safii) Gencligine güvenme ölen hep ihtiyarmi? (Imam Safii) Güzel gören güzel düsünür, güzel düsünen hayatindan lezzet alir. (Bediüzzaman) Sen verdikce, dost görünen cok olur. Istede gör, hepsi birden yok olur; Sen kendi kendine yetmeyi ögren, Tüm dünya malina gönlün tok olur Allah rizasi dahilinde ayaklari tozlananin ayaklarina cehennem haramdir.(Hz. Muhammed) Dört sey sende varsa dünyalik bazi seyler elinden kacmis olsa da üzülme; 1.Emanete riayet 2.Dogru sözlülük 3.Güzel ahlak 4.Helal kazanc (Hz. Muhammed) Kabe'yi elli defa tavaf eden anasindan dogmus gibi günahlarindan arinarak tertemiz olur. (Hz. Muhammed) Inanmiyan bir gönül, icinde kus bulunmayan kafese benzer. (Abdülkädir Geyläni) Kim müslümanların meseleleriyle ilgilenmezse müslüman degildir. Ve kim "ey müslümanlar" diye feryad eden birinin sesini duyar ve onun yardımına koşmazsa müslüman degildir. (Hz. Muhammed |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007 Nerden: Samsun
Cinsiyet: Rep Gücü: 339 Rep: 33581 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: güzel sözler...... Güzel gören güzel düsünür, güzel düsünen hayatindan lezzet alir. (Bediüzzaman) Bu sözü hep söylerim ben ya,Bediüzzaman ne büyük insanmış,çok doğru bişeyi söylemiş gerçekten. paylaşımın güzeldi teşk:) |
| | |
| | #3 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 132 Rep: 12933 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: güzel sözler...... Elinize sağşık, güzel paylaşım. Bende üsdat N:F:K'nın ÇİLE şiirinden bir kısımla kaykıda bulunmak istiyorum. ÇİLE Gâiblerden bir ses geldi: Bu adam, Gezdirsin boşluğu ense kökünde! Ve uçtu tepemden birdenbire dam; Gök devrildi, künde üstüne künde... Pencereye koştum: Kızıl kıyamet! Dediklerin çıktı, ihtiyar bacı! Sonsuzluk, elinde bir mavi tülbent, Ok çekti yukardan, üstüme avcı. Ateşten zehrini tattım bu okun. Bir anda kül etti can elmasımı. Sanki burnum, değdi burnuna (yok)un, Kustum, öz ağzımdan kafatasımı. Bir bardak su gibi çalkandı dünya; Söndü istikamet, yıkıldı boşluk. Al sana hakikat, al sana rüya! İşte akıllılık, işte sarhoşluk! |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |