![]() |
| | |||||||
Din,Dinler katogorisi Dualar Hadisler forumu içinde "Günün Hadisi Şerifi" başlıklı konu görüntüleniyor, "HADİS-İ ŞERİF Sizden biriniz, ben kendisine çocuğundan, babasından ve bütün insanlardan daha sevimli olmadıkça iman etmiş olmaz...."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #61 |
| SUPER MODERATOR ![]() | Cevap: Günün Hadisi Şerifi HADİS-İ ŞERİF Sizden biriniz, ben kendisine çocuğundan, babasından ve bütün insanlardan daha sevimli olmadıkça iman etmiş olmaz.
__________________ herzaman benim için canlı bir varlıksın.. Kawasaki |
| | |
| Sponsored Links |
| | #62 |
| 1. hikaye yarışması birincisi ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007
Rep Gücü: 179 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Günün Hadisi Şerifi 1. İmansız cennete girilmez. 2. Birbirlerini sevmeyenler gerçek manada iman etmiş sayılmazlar. Çünkü iman sevgiden doğar, sevgi ile kemal bulur. 3. Selamlaşmak müminler arasındaki sevgi bağlarının kuvvetlenmesine vesîledir. 4. Mü'minlerin birbirlerini sevmemeleri, iman zayıflığının işaretidir. Hadis bahçesi |
| | |
| | #63 |
| SUPER MODERATOR ![]() | Cevap: Günün Hadisi Şerifi ''beş vakit namaz,birbirinizin kapısı önünden gürül gürül akan ve içinde günde beş defa yıkandığı nehir gibidir'''.....
| | |
| | #64 |
| 1. avatar yarışma birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007
Rep Gücü: 65 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Günün Hadisi Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh.. Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Kim (cuma günü) yıkanır, erkenden (mescide) gider, yürür ve binmezse, imama yakın durur, dinler, malayani söz etmezse ona her bir adım için bir yıllık oruç ve namaz sevabı yazılır. Tirmizi, 946 |
| | |
| | #65 |
| SUPER MODERATOR ![]() | Cevap: Günün Hadisi Şerifi Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:“Bir kul, bu dünyada başka bir kulun ayıbını örterse, kıyamet gününde Allah da onun ayıbını örter. ” Müslim, Birr 72. (III, 2002)
| | |
| | #66 |
Rep Gücü: 179 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Günün Hadisi Şerifi Ebü Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle yanyana bulunacağız." kaynak hadis bahçesi |
| | |
| | #67 |
| SUPER MODERATOR ![]() | Cevap: Günün Hadisi Şerifi Ebu Katâde'nin (r.a.) naklettiğine göre: Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurdu: "Sizden bir kimse mescide girdiğinde oturmadan önce iki rekât namaz kılsın." Müslim, Salatü’l-Müsafirin, 69 (l,495)
| | |
| | #68 |
Rep Gücü: 179 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Günün Hadisi Şerifi Ebu Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Canım kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız!" Kaynak hadis bahçesi |
| | |
| | #69 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Rep Gücü: 136 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Günün Ayet ve Hadisi Şerifi Bir Ayet: Ey iman edenler! Hepiniz topluca barış ve güvenliğe (İslam’a) girin. Şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır. Bakara, 2/208 Bir Hadis: Enes b. Malik'in (r.a.) naklettiğine göre: Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Hiç biriniz kendisi için arzu ettiğini, (mümin) kardeşi yahut komşusu için de istemedikçe (gerçek manada) inanmış olmaz." Müslim, İman, 71 (l, 67) Kay:Diyanet İşl. Bşk. Sitesi |
| | |
| | #70 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007
Rep Gücü: 22 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Günün Ayet ve Hadisi Şerifi Hz aişe r.anha dan allah ondan razi olsun kim bizim uygulamamımza aykırı bir haraket yaparsa bu yaptıgı reddedilmiştir asla kabul edilmez müslim akdiye ey muhammed: rabbinden sana vahyolunana uy. Ondan başka ilah yoktur.Müşriklerden uzak dur enam 106 Konu memedi tarafından (19-02-2008 Saat 01:11 AM ) değiştirilmiştir. |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| din, hadis, hadis-i, hadisler, islamiyet, musluman, muslumanlik, serif |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |