![]() |
| | |||||||
Din,Dinler katogorisi Dini Hikayeler forumu içinde "Cennete kimler girer?" başlıklı konu görüntüleniyor, "Cennete Kimler Girer? Selim Gunduzalp Bir gьn, Peygamber Aleyhisselam Efendimiz, ashabına şoyle dedi: “Bana Cebrail gelerek ‘Ummetinden kim Allah’a herhangi bir şeyi ortak kılmadan (şirk koşmadan) olьrse Cennete girer’ mujdesini ..."
| Anketimiz: Hep bile-bile ettiginiz gunahin hep,aff edilecek diye ne dushundunuz? | |||
| Zaten Allah,tevbeleri kabul eder,bari bunu yapiyim da!.... | | 5 | 11,63% |
| Allah her tevbeni kabul eder... | | 12 | 27,91% |
| Allah beni goruyor biliyor nichin yaptigimi | | 13 | 30,23% |
| Biraz chok sevap yapib ,gunahlarimi silerim | | 4 | 9,30% |
| Ben ne kotu birisiyim duzelmiyicem,amma ne yapiyim iradem yok,Allahim! | | 14 | 32,56% |
| Birden fazla seçeneğe oy verilebilir. Katılımcı sayısı: 43. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Kayıt ![]() | Cennete kimler girer? Cennete Kimler Girer? Selim Gunduzalp Bir gьn, Peygamber Aleyhisselam Efendimiz, ashabına şoyle dedi: “Bana Cebrail gelerek ‘Ummetinden kim Allah’a herhangi bir şeyi ortak kılmadan (şirk koşmadan) olьrse Cennete girer’ mujdesini verdi.” Bu suzleri duyan Ebu Zerr, hayretle sordu: “Zina etse de mi? Hırsızlık yapsa da mı? Peygamber Aleyhisselam: “Zina da yapsa, hırsızlık da etse..” buyurdu. Ebu Zerr tekrar sordu: “Yani hırsızlık etse ve zina yapsa da oyle mi?” Peygamber Aleyhisselam yine: “Evet” buyurdu. Ancak Ebu Zerr aynı soruyu iki kez daha heyretler icinde sorunca, Resulullah ona son olarak şoyle dedi: “Hırsızlık etse de, zina yapsa da, Ebu Zerr patlasa da cennete girecektir!” —Buhari, Tevhid 33 ••• Kim, ‘Rab olarak Allah’э, din olarak İslam’i, Resul olarak Hz. Muhammed’i sectim (ve onlardan memnun kaldım)’ derse cennet ona vacib olur.” —Ebu Davud, Salat 361 |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| SITE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: Samsun/TURKEY Yaş: 33
Blog Mesajları: 21
Cinsiyet: Rep Gücü: 295 Rep: 28733 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Cennete kimler girer? Ya Arkadasım helal olsun valla. Cok ince zekayla hazırlanmıs 2.anket bu, birinciside Peygamberimiz le ilgiliydi Bu tür anketler hazırlamak icin ozel bir egitiminiz mi var? Eger cok ozel degilse ne is yapıyorsunuz sorabilirmiyim?
__________________ Akıllı bir adam yalnız kendi tecrübelerinden, çok akıllı bir adam başkalarının da tecrübelerinden yararlanır |
| | |
| | #3 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: Kocaeli/Istanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 4 Rep: 136 ![]() ![]() | Cevap: Cennete kimler girer? Cennete ben ve ben gibilerin girmeyeceği kesin :) Ben giderken Nili de Yükselide çekerim
__________________ Yazilan Mesajlardan Memnunsaniz Terazi'ye ( Belki Kullanici Gaza Gelip Daha Yararli Bilgiler Yazar... |
| | |
| | #4 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 10 ![]() | Cevap: Cennete kimler girer? gunah edilmez , islenir benim bildigim... hadi turkce karakter problemi var, onu saygiyla karsilyoruz ama "ettiginiz gunahlar" demek olmamis... |
| | |
| | #5 |
| Yeni Uye ![]() | Cevap: Cennete kimler girer? beni kim cekerse ceksin giremem bu gidisle cennete falan |
| | |
| | #6 | |
| Super Aktif ![]() Üyelik tarihi: Aug 2006
Cinsiyet: Rep Gücü: 144 Rep: 13939 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Ayrica bu isler cekmekle falan olmaz cerrahcim....Allah hepimizi affetsin....
__________________ | |
| | |
| | #7 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 4 Rep: 136 ![]() ![]() | Cevap: Cennete kimler girer? Benim girmeyeceğim kesindir abla... Görünen köy klavuz istemezmiş
__________________ Yazilan Mesajlardan Memnunsaniz Terazi'ye ( Belki Kullanici Gaza Gelip Daha Yararli Bilgiler Yazar... |
| | |
| | #8 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Dec 2006
Cinsiyet: Rep Gücü: 4 Rep: 227 ![]() ![]() ![]() | Cevap: Cennete kimler girer? bence kimin girip kimin giremeyeceğini allahtan başka hiç kimse bilemez doğduğun günden beri hep günah işler bi yardım veya bi sevap bütün günahlarını siler veya doğduğundan beri hep sevap işlersin bi günah bütün sevapları siler.... bence öle düşünme cerrah allah hepimizi affetsin... |
| | |
| | #9 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 4 Rep: 136 ![]() ![]() | Cevap: Cennete kimler girer? Orası öyle fakat genede kendimi biliyorum
| | |
| | #10 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Dec 2006
Cinsiyet: Rep Gücü: 4 Rep: 227 ![]() ![]() ![]() | Cevap: Cennete kimler girer? neden olmasınki cerrah buı sende oılabilirsin |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |