![]() |
|
| | #1 |
| 2.imza yarışma birincisi ![]() Üyelik tarihi: May 2009 Nerden: İstanbul'da, İstanbulluyum... Yaş: 34
Blog Mesajları: 22
Rep Gücü: 6962 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bir gün Bâyezîd-i Bistâmî hazretlerine "kuddise sirruh" yakınları; -Efendim, filan yerde büyük bir zât var. Fazîlet ve kerâmet sâhibi bir velîdir dediler ve daha başka sözlerle o zâtı çok medh ettiler, övdüler. Bunun üzerine Bâyezîd-i Bistâmî hazretleri; -Madem öyledir, o halde o büyük zâtı ziyârete gitmemiz lâzım oldu buyurdular. Talebelerinden bâzıları ile birlikte onun bulunduğu yere geldiler. Bâyezîd-i Bistâmî hazretleri "kuddise sirruh" bildirilen zâtın mescide gitmekte olduğunu ve kıbleye karşı tükürdüğünü gördü. Görüşmekten vazgeçip derhal geri döndü ve; -Dînin hükümlerini yerine getirmekte, sünnet-i seniyyeye uymakta ve edebe riâyette zayıf birisine, nasıl olur da kerâmet sâhibi denilir. Böyle bir kimsenin, Allahü teâlânın evliyâsından olması mümkün değildir buyurdu.
__________________ Kim iyilik ederse karşılığını alır Gül ikram eden elde, gülün kokusu kalır |
| | |
| | #2 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jul 2009
Rep Gücü: 71 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Beyazıd Bestami "Cübbemin içinde Allah'tan başka kimse yoktur." diyen adamdır. :) Kendisi ilahlık iddiasında bulunuyor başkasının tükürdüğü yönü eleştiriyor. |
| | |
| | #3 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008
Rep Gücü: 6776 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bu iddianızın kaynağı nedir,bir bildiğiniz varsa söyleyinde bizde bakalım.Kim söylemiş O'nun bu iddiada olduğunu.
__________________ Oku oğlum oku ki,okumaktan gelmez bir şekk, kırk cahilden hayırlıdır,hayırlıdır bir eşek... |
| | |
| | #4 |
| Aktif Uye ![]() | Yarım akıllılar bu kelamı anlayamazlar bu sebeple akıllarının yettiği kadarı ile yorum yaparlar. Demek istenen şudur : Ben yokum , Allahü Teala vardır , mutlak varlık ancak Hak Teala'dır.Bu ilahlık davası değil hiçlik itirafıdır.Aklı selim olmayanlar bunu İlahlık davası olarak anlar...Kılınca boynunu uzatır. Beytimiz derki : Hiçliğimi anladım , ne varım ben nede yok Anladımki bir fillde benden bir eser yok Mevla hep Mevla , kul hep kul Mevla var etmedikçe de kuldan bir eser yok...
__________________ Din Adamı Kılığındaki Din Düşmanlarının Gerçek Yüzleri |
| | |
| | #5 | |
Rep Gücü: 71 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
| | |
| | #6 | |
| Kısıtlanmıs Uye Üyelik tarihi: Jun 2009
Rep Gücü: 751 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
__________________ Bu Hal ile devam edersen, seni körler defterine yazacağım... | |
| | |
| | #7 |
Rep Gücü: 71 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Vahdet-i vucudcuların bilinçli olanları varlık tektir,yoktan var olmaz.Bütün varlık O'dur derler. Ama pek çok vahdet-i vucudcu olduğunu ileri sürenler yoktan yaratılmıştır derler.Bunlar tasavvufu züht takva olarak zan edenlerdir.Neyin peşinde olduklarını bilmeyenlerir. Şıhınız hangi gruptan merak ettim o bakımdan sordum. |
| | |
| | #8 | |
| Aktif Uye ![]() | Alıntı:
Hiçbir paylaşımızda böyle bir iddiamız olmadı olamaz.Aciz bir kuluz , hiçiz , yokuz.Allah sizi islah etsin.
__________________ Din Adamı Kılığındaki Din Düşmanlarının Gerçek Yüzleri | |
| | |
| | #9 | |
| Kısıtlanmıs Uye Üyelik tarihi: Jun 2009
Rep Gücü: 751 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Fazla derine inmeyin boğulursunuz kaleminin mürekepinden mü-bare-ğin.
__________________ Bu Hal ile devam edersen, seni körler defterine yazacağım... | |
| | |
| | #10 | |
| Aktif Uye ![]() | Alıntı:
__________________ Din Adamı Kılığındaki Din Düşmanlarının Gerçek Yüzleri | |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| edeb, iman, islam, menkibe, sunnet |
| Seçenekler | |
| |