![]() |
| | |||||||
Din,Dinler katogorisi Dini Hikayeler forumu içinde "Aradaki Fark" başlıklı konu görüntüleniyor, "Hazret-i Ömer(ra) anlatıyor: - Bir gün Resûl-i ekrem(sav) bize, askeri donatmak için, sadaka getirin diye, emretdiler. Benim malımın çok olduğu bir zemân idi. Gönlümden geçdi ki, her zamân, kardeşim Ebû ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Oct 2006
Rep Gücü: 2 Rep: 10 ![]() | Aradaki Fark Hazret-i Ömer(ra) anlatıyor: - Bir gün Resûl-i ekrem(sav) bize, askeri donatmak için, sadaka getirin diye, emretdiler. Benim malımın çok olduğu bir zemân idi. Gönlümden geçdi ki, her zamân, kardeşim Ebû Bekir(ra) sadaka husûsunda hepimizden fazla sadaka verirdi. Ammâ bu defa ben ondan fazla vereyim diye, malımın yarısını götürdüm. Resûlullah (sav) buyurdular ki: - Yâ Ömer! Ev halkına ne koydun. Dedim ki, - Yâ Resûlallah! Yarısını koydum. Bu sırada Ebû Bekr `radıyallahü anh` cümle malını getirip, koydu. Hazret-i Fahr-i Enbiyâ buyurdu ki, - Yâ Ebâ Bekir!Ev halkına ne koydun? Ebû Bekir, - Yâ Resûlallah! Ehlime Allahü teâlâyı ve Resûlünü koydum, deyince, - İkinizin arasındaki fark, cevâbınız arasında olan fark gibidir, buyurdular. Ondan sonra, Ebû Bekr-i Sıddîkın her bir işinde, önüne geçme ümmidimi kesdim. Kaynak: Menakıb-i Çihar Yar-i Güzin |
| | |
| Sponsored Links |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |