![]() |
| | |||||||
Din,Dinler katogorisi Dini Hikayeler forumu içinde "Hayye alel-felâh!" başlıklı konu görüntüleniyor, "Hayye alel-felâh! Anadolu Evliyasından Ahmet Âmiş Efendi, sevdiği bir gence der ki: - Allahü teâlâ, biz kullara “beş vakit namaz” kılmamızı emretmiş, değil mi? Delikanlı cevapladı: - Evet efendim. - ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| 1. hikaye yarışması birincisi ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 139 Rep: 13697 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Hayye alel-felâh! Hayye alel-felâh! Anadolu Evliyasından Ahmet Âmiş Efendi, sevdiği bir gence der ki: - Allahü teâlâ, biz kullara “beş vakit namaz” kılmamızı emretmiş, değil mi? Delikanlı cevapladı: - Evet efendim. - Müezzinler, minarelerden her gün beş defa, “Hayye ales-salâh!” diye seslenerek, namaza çağırıyor insanları, öyle değil mi? - Evet hocam. - İşte bir kimse, “Rabbimiz”in bu açık dâvetini duyduğu halde duymazlıktan gelir, hiç umursamaz ve namazını kılmazsa, bunun manası nedir? - Nedir efendim? - Bu, -hâşâ- “Senin dâvetini kabul etmiyorum!” Veya “Senin emrini dinlemiyorum!” yâni kısaca, “Seni tanımıyorum!” demektir. Ve ekledi: - Yâni tanımak için “itâat etmek” şarttır yavrum. Bir kimse Allahü teâlânın emirlerine itâat etmez, üstelik hiç üzülmez, kalbi sızlamazsa, onun îmanı “tehlikeye girer”. Delikanlı sordu: - Ya üzülürse hocam? - Devamlı günah işleyenin, o günahı için üzülmesi zordur. Zira artık alışır, günahı mubah gibi görür. Kalbinde, zerre kadar bile bir üzüntü varsa, “îmanı gitmez” Ama yine de “büyük günah” olur. alıntıdır
__________________ Bugünde dünün yarını değilmiydi? dün ne yaptın ki bugün ne yapacaksın!!! Konu Gülüm tarafından (30-05-2008 Saat 03:27 PM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| Sponsored Links |
| | #3 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 139 Rep: 13697 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Hayye alel-felâh! amin yurdumuzu bu güzel sözden mahrum bırakmasın
__________________ Bugünde dünün yarını değilmiydi? dün ne yaptın ki bugün ne yapacaksın!!! |
| | |
| | #5 |
| Yeni Uye ![]() | Cevap: Hayye alel-felâh! Aslında çekindiğimiz veya sevdiğimiz bir insan gelip bize bi emir verse hiç vakit kaybetmeden yarine getirmeye çalışır, çabalar ve gayret gösteririz. Ancak Allah (c.c.)'ın emirlerine de böyle kulak asmayız. Yüce taradan bize apaçık diyo ki; siz emirlerime uyun, ben size cennetler vaad ediyorum. Fakat bi de; biz peşin isteriz ne vereceksen dünyada ver. Bizimki peşin olsun diyoruz. Böylece emirleri kulak asmadan geçiştiriyoruz. Azıcık dişimizi sıkamıyoruz aslında. Neyse zor bi durum işte Bu arada güzel bi konu teşekkürler.. |
| | |
| | #6 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 139 Rep: 13697 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Hayye alel-felâh! Her zaman deiğim gibi şu nefis belasını biraz susturabilirsek RABBİM nefsi yaratığı vakit buyurmuşki sen kimsin ben kimim nefis sen sensin bende benim demiş RABBİM ateşlerede yakmaları emrini vermiş daha sonra yine huzuruna getirtmiş yine aynı soru ve maalesef yine aynı cevap bu kaç kez tekrarlanır bilinmez ama bu kez ceza farklı açlıkla cezalandırılmasını istiyor yaradan ve nefis açlıkla cezasını çektikten sonra nihayet tekrar huzura çıkarılıyor soru yine aynı ey nefis sen kimsin ben kimim ama bu defa cevap farklı sen benim rabbimsin ben senin kulunum diye cevap vermiş nefis her zaman deriz ya RABBİM sen kimseyi açlıkla terbiye etme diye gerçekten nefis ancak açlıkla terbiye ediliyor işte ramazan bunun için çok güzel bir ibadet yorum için tşk kardeşim
__________________ Bugünde dünün yarını değilmiydi? dün ne yaptın ki bugün ne yapacaksın!!! |
| | |
| | |