FORUM SUPERMEYDAN  

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Din,Dinler > Dini Hikayeler

Allah' ın Huzurunda Yüzün Kızarmayacak mı ?

Din,Dinler katogorisi Dini Hikayeler forumu içinde "Allah' ın Huzurunda Yüzün Kızarmayacak mı ?" başlıklı konu görüntüleniyor, "Hasan bey şöyle anlatıyor.... Şöyle anlatiyorlar; Bizim mahallede, inşaat ustalığı yapan, orta yaşlarda, çok fazla sigara içen, caminin önünden dahi geçmeyen bir arkadaşı, bir gün kahvede yakaladım. -Neden hiç camiye ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-01-2008, 05:33 PM   #1
Aktif Uye

Beylerbeyi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yonetım, Futbolcu, Taraftar... SAMPIYONSUN GALATASARAY

Beylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyor
Allah' ın Huzurunda Yüzün Kızarmayacak mı ?

Hasan bey şöyle anlatıyor....

Şöyle anlatiyorlar; Bizim mahallede, inşaat ustalığı yapan, orta yaşlarda, çok fazla sigara içen, caminin önünden dahi geçmeyen bir arkadaşı, bir gün kahvede yakaladım.

-Neden hiç camiye gelmiyorsun? dedim.

-Ben namaz kılmıyorum dedi.

-Fazla sigara içiyorsun herhalde? dedim.

-Evet, çok içiyorum dedi.

-En pahalı sigara hangisi? Ben pek fiyatları bilmiyorum dedim.

-O da, Şu marka... Dört milyon küsûr dedi.

-Eğer vaktin varsa, istersen konuşalım dedim;

-Müsaitim, buyur konuşalım dedi.

Kahveciye, İki çay getir bize dedim, kahveci çayları getirdi, içiyoruz...

Buna;

Farzet bir sigara bayiinin önünden geçiyorsun. Biraz önce söylemiş olduğun o en pahalı ... marka sigarayı istedin.

Adam sigarayı sana verdi. Sen tam paraya davrandın ki, adam Yok, istemez, benden olsun dedi. Sigaranın parasını senden almadı.

Sen, ikinci defa o sigara bayiinin önünden geçerken nasıl geçersin?

Dört milyon küsûr para almadı diye, elini göğsünün üstüne koyarsın da geçersin değil mi? dedim.

Bu, Tabii dedi.

Peki, yarın Cenab-ı Hak, huzuru ilahide;

Kulum, ben seni yokluk âleminden varlık âlemine getirdim. Seni ağaç yapmadım, taş yapmadım, hayvan yapmadım, insan yaptım. Bahusus Müslüman anne-babadan dünyaya getirdim.

Dağlarda koyunlara, keçilere ot yedirdim, ama sütünü, yoğurdunu, peynirini sana yedirdim.

Akşama kadar ineklere saman yedirdim, yağını peynirini, çökeleğini sana yedirdim.

Kulum, akşama kadar tavuklar gübre deşti, ama doğurduğu yumurtayı ona değil de sana yedirdim.

Bir paket sigara verip de para almayan o adamın önünde eğilerek geçmeyi aklın kabul etti de, bu kadar nimet veren Rabbine karşı niçin Ezan-ı Muhammedî okunduğu zaman namaz kılıp benim huzurumda eğilmedin? derse, yüzün kızarmayacak mı?

Bırak cenneti-cehennemi, yüzün kızarmayacak mı? dedim.

Ben böyle söyleyince; adam,

-Ulen bu söz ciğerime işledi. Ben bir daha namazımı geçirmem deyip bir eve gidiyor, gidiş o gidiş.

O günden sonra Allah'ın izniyle beş vakit namaza başlıyor...
Sponsored Links
Alt 22-01-2008, 06:06 PM   #2
1. avatar yarışma birincisi

mrs.x.ray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BoŞuNaDıR yAkArIş ÇiZiLeNe....

mrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyor
Cevap: Allah' ın Huzurunda Yüzün Kızarmayacak mı ?

evet bu tür ibret alınması gereken sayısız kıssalar var ki...bu da diğerleri ile eşdeğer güzellikte bir kıssa olmuş emeğinize sağlık.
mrs.x.ray isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alt 22-01-2008, 07:21 PM   #3
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor

Anadolumuzun kıssa-hisse hikayelerinin güncellenmiş güzel bir örneğini eklemişsiniz, emeğinize sağlık.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alt 22-01-2008, 07:50 PM   #4
Uye

s-a-d-e - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Let the river flow..

s-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyors-a-d-e çok gurur duyuyor

Rabbim herkese doğruyu anlatan böyle güzel dostlar nasip etsin ve doğru yolu bulanları da yanlışa saptırmasın inş.
s-a-d-e isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 22-01-2008, 11:01 PM   #5
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

medineyehasret is on a distinguished road

Allah razı olsun güzel kardeşim
medineyehasret isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 25-01-2008, 01:34 PM   #6
Aktif Uye

Beylerbeyi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yonetım, Futbolcu, Taraftar... SAMPIYONSUN GALATASARAY

Beylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyorBeylerbeyi çok gurur duyuyor

Alıntı:
s-a-d-e´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Rabbim herkese doğruyu anlatan böyle güzel dostlar nasip etsin ve doğru yolu bulanları da yanlışa saptırmasın inş.
Alıntı:
medineyehasret´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah razı olsun güzel kardeşim
Bu konudakı yorumlarınız ıcın cok tesekkur ederım arkadaslar. Ama s-a-d-e ve medıneyehasret' e ayrıca tesekkur edıyorum bu guzel dua ve temennılerı ıcın...

Allah Sızlerdende Razı Olsun.
Alt 26-01-2008, 10:29 PM   #7
Super Aktif

Selinamm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

Selinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyor

inş yaptığımız hataları yüüzmüze vurmaz ve cemalini görmekle şerefleniriz
Selinamm isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:55 AM .

vBulletin 3.7.2 © Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir, yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız 'supermeydan@gmail.com' email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.

Aktifbir  Sinop  

eXTReMe Tracker

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0