FORUM SUPERMEYDAN  

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Din,Dinler > Dini Hikayeler

Çantacı Necmi'nin ateiste cevabı

Din,Dinler katogorisi Dini Hikayeler forumu içinde "Çantacı Necmi'nin ateiste cevabı" başlıklı konu görüntüleniyor, "İzmir'de hazırcevaplılığı ile ün yapmış Çantacı Necmi olarak tanınan Necmi İlgen yine bir s betinde bir ateiste verdiği cevabı anlatıyor. Üniversiteli bir ateist olan, öldükten sonra dirilmeyi ilkel bulan Şinasi ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18-11-2007, 10:32 PM   #1
1. avatar yarışma birincisi

mrs.x.ray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BoŞuNaDıR yAkArIş ÇiZiLeNe....

mrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyor
Çantacı Necmi'nin ateiste cevabı

İzmir'de hazırcevaplılığı ile ün yapmış Çantacı Necmi olarak tanınan Necmi İlgen yine bir sbetinde bir ateiste verdiği cevabı anlatıyor.

Üniversiteli bir ateist olan, öldükten sonra dirilmeyi ilkel bulan Şinasi ile arasında geçen ilginç diyaloğu Necmi İlgen şöyle anlatıyor:

— Üniversiteli bir gençle tanıştım. Adı Şinasi… 'Ben öldükten sonra dirilmeyi çok ilkel görüyorum' dedi. Yani 'ilkel insanlar buna inanır' dedi. 'Böyle bir asırda böyle bir şeye inanılmaz' dedi. 'Öldükten sonra toprağa giriyoruz benim nötronlarım protonlarım toprağa karışıyor.'

Aklınca beni bu bilgilerle boğacak. 'Sonra atomlar protonlar topraktan otlara geçecek ve otları inekler, koyunlar ve keçiler yiyecek ve ben onlara geçeceğim ve onlarda vazife görmeye devam edeceğim' dedi. 'Eğer birine kendini dinlettirmek istiyorsan önce dinleyeceksin daha sonra kendini dinleteceksin' dedim.

Eğer sen karşıdakini dinlemezsen kendini karşındakine dinletemezsin.

Şinasi'ye sordum 'kaç yaşındasın' diye. '25' dedi. 'Şinasi peki 26 yıl önce nerdeydin' dedim. O da 'yoktum bilmiyorum' dedi. 'Vardın' dedim.

Şinasi'ye 'baban önce ıspanağı yedi; ineğin sütünü içti; koyunun köftesini yedi; keçinin pastırmasını yedi ve babanın kanında sen dolaşmaya başladın ve annene geçtin. Annen yedi koyun etini, kayseri pastırmasını, içti sütü; içti Amerikan kahvesini ve sen doğdun' dedim.

'Bu kadar dağınık yerlerden seni dağıtıp yeniden toplayan Allah seni yine dağıtıp toplayamaz mı' dedim. Bir işi bir defa yapan Allah ikinci defa daha aynı işi yapması daha kolay olur. Zaten onun için her iş çok koladır. Şinasi'ye 'şimdi anladın mı' dedim 'anladım hocam' dedi.

'Ben bu soruları hocalarıma soruyorum' dedi. 'Bana gavur diyorlar' dedi. 'Sana gavur diyen bu durumda yobaz oluyor' dedim Şinasi'ye.
mrs.x.ray isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Sponsored Links

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:54 AM .

vBulletin 3.7.2 © Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir, yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız 'supermeydan@gmail.com' email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.

Aktifbir  Sinop  

eXTReMe Tracker

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0