FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > TARTIŞMA (polemik) > Siyaset Meydanı

Cumhurun bası Olma diyoruz ,ama olmanı istiyoruz

TARTIŞMA (polemik) katogorisi Siyaset Meydanı forumu içinde "Cumhurun bası Olma diyoruz ,ama olmanı istiyoruz" başlıklı konu görüntüleniyor, "AHMET HAKAN Alıntı: "BAŞBAKAN olabilirsin ama cumhurbaşkanı olamazsın" diye seni küçük düşürecekler... "Hele bir ol da görelim" diye sana tehditler savurup gözdağı verecekler. Miting yapıp "Atam! Bu adam Çankaya’ya çıkacak ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-04-2007, 04:40 PM   #1
Uye Grubu

KopiLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes doğar yasar ve ölür.Önemli olan hayatı nasıl yaşadığınızdır

Blog Mesajları: 19
KopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyor
Cumhurun bası Olma diyoruz ,ama olmanı istiyoruz

AHMET HAKAN
Alıntı:
"BAŞBAKAN olabilirsin ama cumhurbaşkanı olamazsın" diye seni küçük düşürecekler...
"Hele bir ol da görelim" diye sana tehditler savurup gözdağı verecekler.
Miting yapıp "Atam! Bu adam Çankaya’ya çıkacak ve bizim felaketimiz olacak" diye seni Anıtkabir’e şikáyet edecekler...
Mahcup karakterli olanlar "darbe iması" yaparak, arsız tabiatlı olanlar alenen "darbe çağrısı" yaparak seni korkutup püskürtmeye çalışacaklar...
Kendilerine "Rektörler Komitesi" adını veren bir grup, bilgiç ve küstah alkışlarla seni ifrit edecek...
Alenen tarafgirlik yapan YÖK Başkanı, senin "tarafsız" olmayacağın üzerine hüküm bina edecek...
Yargıtay’ın onursal başkanları ve savcıları, seçimi tartışmalı kılacak savlarla senin önüne kanundan barikatlar kuracaklar...
Eski defterleri karıştıran "Cinliğin doruğundakiler", senin sabıka kaydına dört elle sarılıp ortamı bulandıracaklar.
Eski konuşmalarını piyasaya sürüp senin ne yaman bir "irticacı" olduğunu kanıtlamaya çalışacaklar...
Kendi seçiminde cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerekliliği aklının ucundan bile geçmeyen eski Cumhurbaşkanı, "Cumhurbaşkanını benim halkım seçmeli" diye feryat edecek...
Ve sen bütün bu olup bitenlerden sonra...
"Tamam ağalar, tamam beyler... Ne diyorsanız öyle olsun" diyerek geri adım atacaksın, öyle mi?
* * *
Ey Tayyip Erdoğan...
Eğer geri adım atarsan...
Bil ki:
"Karizma", "delikanlılık", "racon adamlığı", "korkusuzluk", "Kasımpaşalılık", "ödünsüzlük" falan üzerine kurulan o muazzam imajın, fos diye çöker.
Zoru görünce çark eden Mesut Yılmaz’dan ya da sıkıştırılınca imzayı basan Erbakan’dan bir farkın kalmaz.
İmajın kokar, gökyüzünü kokutur.
Bu dakikadan sonra oraya çıkmak boynunun borcudur.
Görmüyor musun?
Adamlar senin oraya çıkmanı farz hale getirecek ne kadar atraksiyon varsa hepsini çekiyorlar.
Çıkmanı kaçınılmaz hale getiriyorlarsa senin kaçınman mümkün müdür?
Hem unuttun mu?
Bunlar senin için "Muhtar bile olamaz" demişlerdi. "Partinin başına geçemez" demişlerdi. "Başbakanlık mı? Aman Tanrım olamaz" demişlerdi. "Geriliyoruz, dayanamıyoruz" demişlerdi.
Ne oldu?
Sonunda tüm o öcü masallarının nasıl da içi boş olduğu anlaşılmadı mı?
O halde...
Şimdi tıknefes bir koşucu gibi Çankaya tepesinin önünden gerisin geri kaçacak mısın?
* * *
Ey Tayyip Erdoğan...
Ben de bir ara "uzlaşma"dan falan söz ediyordum.

Ama şimdi görüyorum ki:
"Uzlaşı" sözcüğü bir paroladan ibaretmiş.
Meğer...
"Uzlaşı" sözcüğü, "Tayyip Erdoğan’ı Çankaya’ya çıkarmamaya yeminli" olanların parolası imiş.
Öyle olmasa...
Sana "uzlaş" diyenler, uzlaşmaya bu kadar kapalı olurlar mıydı?
Değil mi ki...
Senin seçilmeni "meşru" bulmuyorlar...
O halde sen de meşruiyetini kanıtlamalısın.
Değil mi ki...
"Herkes olabilir ama Tayyip Erdoğan asla" diyerek meseleyi alabildiğine kişiselleştiriyorlar...
O halde sen de meseleyi kişisel almalı ve aday olmalısın!
Ayrıca...
"Yasal olarak önünde hiçbir engel bulunmayan birinin, bir makama gelmesini imkánsız kılan bu çarpık anlayış" daha ne kadar sürecek ki?
Bugün sorun olan sensin, yarın bir başkası.
O halde gör resti, koy postayı.
Bırak nereden koparsa kopsun.
Çünkü...
Bu memleketin başka türlü normalleşmesi mümkün olmayacak.
Sanki bana Aylardır Muhalefetin yaptıgı Cumhurbaskanlıgı tartısmaları bir oyun gibi geliyor. Aslında Muhalefet Basbakan >Tayyip Erdogan'ın Cumhurbaskanlıgını istemiyor gorununup icten ice koske cıkmasını istiyor gibi. Cunki diger partiler Tayyip Erdogan'sız AKP nin secimlerde yenik olarak cıkacagını dusunuyorlar.

SIZ NE DERSINIZ?
KopiLL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 09-04-2007, 12:51 PM   #2
Yeni Uye

anarshi will become famous soon enough
Cevap: Cumhurun bası Olma diyoruz ,ama olmanı istiyoruz

evet chp nin yaptığı aynen budur. hem erdoğansız akp çöker, hem de erdoğanın cumhurbaşkanlığı solu ve sosyal demokrasiyi chp çatısı altında toplar başbakanlıkta onlara kalır hesabı yani...
veryansın çankaya elden gidiyor sloganını ha...
memleket parsel parsel satılmış, btc boru hattına nato gücü yerleştirme planları yapılırken abd uşağı barzani diyarbakıra karışma tehdidinde bulunarak türkiye kürtlerinin yüzünü güneye ve hareketin ağırlığını eline alma planları yaparken, özetle ülkemiz elden giderken çankaya da çankaya... çankaya kadar başınıza taş düşsün diyesi geliyor insanın.
türkiyenin temel kuruluş felsefesinden ne sosyal devlet anlayışı ne laiklik ne hukuk devleti kavramı ne demokrasi kalmamışken devlet çözülüp toplum çürürken cumhurbaşkanlığımı önemli cumhurun örgütlenerek aktif siyasete dönmesi mi?
anarshi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 09-04-2007, 01:09 PM   #3
Super Aktif

Karakarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Blog Mesajları: 1
Karakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyor

Anarshi sana katılıyorum.
Köhneleşmiş bir mevkii için bu kadar curcuna çıkarıp asıl üzerine gidilmesi gereken şeylerin üstü örtülüyor sanki.Herkes kendi için çıkar amacı peşinde .Ne AKP'si nede CHP'si memleketi düşünmüyor.
Yazıklar olsun böyle politikacılara yazıklar olsun böyle zihniyetlere. Bu arada sadece bu iki parti değil benim karşı olduğum.Hepsi böyle dersem sanırım abartmış olmam.
Acaba diyorum insan dürüst olunca politikacı olamıyor mu yada dürüst olsa da politikaya başlayınca herşey değişiyor mu.

Keşke anayasamız izin verse de Cumhurbaşkanı'nı halk seçse idi ama maalesef artık bu imkansz.Umarım gelecek dönem Cumhurreisi seçimlerinde halkımız daha aktif rol alabilir.

Bu arada sanırım cumhur Başkanı Abdullah Gül olacak
Karakarizma isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 09-04-2007, 11:06 PM   #4
Yeni Kayıt

eylul74 is on a distinguished road

Ben şahsen Tayyip beyin Cumhurbaşkanı olmasından yana değilim ve aday olacağını da zannetmiyorum takip ettiğim kadarıyla en az 5 yıllık bir gelişim planı hazırladığı belli ve eğer cumhurbaşkanı olursa bu 4 yılda atttığı bazı temelleri üzerine inşa edemez ve bunları somut olarak netleştiremez gibi geliyor ve bunun da sayın başbakanımızın farkında olduğunu zannediyorum ve aslına bakarsanız CHP de bunun farkında ve propaganda yapıyor ve sonunda da diyecekki biz aday olma aday olma dedik o yüzden olmadı iyiki biz varız ayaklarına yatıp ucuz siyaset yapacaklar yaptıkları başka bişey yok zaten (herşey kara herşey kara,) objektif bir muhalefete sahip değiliz,tunus demokrasisini savunan bir parti işte.Zaten Farkındaysanız başbakan böyle polimiklere de pek girmiyor
eylul74 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:07 AM .