![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Siyaset Meydanı forumu içinde "Baş Örtusu serbest olmalımı?" başlıklı konu görüntüleniyor, "Her Radikal partinin secim kozudur bu Devlet dairelerinde ve Üniversitelerde bas ortusunu serbest edecegiz ifadesi ,ama nedense İsbasına geldikten sonra birturlu yapamazlar. Devlet dairelerinde ve Üniversitelerde Basörtusu gercekten serbest bırakılmalımı? ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SITE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: Samsun/TURKEY Yaş: 33
Blog Mesajları: 21
Cinsiyet: Rep Gücü: 335 Rep: 32711 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Baş Örtusu serbest olmalımı? Her Radikal partinin secim kozudur bu Devlet dairelerinde ve Üniversitelerde bas ortusunu serbest edecegiz ifadesi ,ama nedense İsbasına geldikten sonra birturlu yapamazlar. Devlet dairelerinde ve Üniversitelerde Basörtusu gercekten serbest bırakılmalımı? Sizin dusunceleriniz nelerdir? Eger basortusu serbest olsa olumsuz herhangi bir sonuc dogururmu?
__________________ İlerlediğiniz yolda hiç zorlukla karşılaşmıyorsanız, Bilinki o yol asla sizi doğruya ulaştırmaz... |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Eski Üye ![]() Üyelik tarihi: Aug 2006
Cinsiyet: Rep Gücü: 144 Rep: 13964 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Evet bence bas ortusu serbet olmali diger bayanlara taninan butun haklar bas ortulu bayanlarada taninmali okuma ve calisma haklari ellerinden alinmamali cunku diger bayanlar gibi onlarda insan onlarda ozgur..Ki Turkiyede okula gidemeyen bircok bas ortulu kiz yut disinda bir cok unuversiteye serbes gidebilirken Turkiye gibi musluman bir ulkede bas ortusunun serbest olmamasi buyuk bir sacmalik zaten..
__________________ |
| | |
| | #3 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Dec 2006 Nerden: yiğidin harman olduğu yer
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 10 ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? yani demokratik bir ülkede yaşıyor isek tabiki baş örtüsü heralanda serbest olmalıdır
__________________ SIZE="4"]Gel çabuk tez arkadaş durma geri olma yavas sana uzanan bu eli itme sakın EY ARKADAŞ.[/size] |
| | |
| | #4 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: Kocaeli/Istanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 4 Rep: 143 ![]() ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Bu konunun demokratik olmakla hiç bir alakası yok.Şuan geldiğimiz konumu söyliyeyim Bir hayat kadını bile Cumhurbaşkanı önüne çıkabiliyorken , Bir başı örtülü Türk kadını çıkamıyor... Türk kadını diyorum çünkü yurt dışından gelen ziyaretçilerin hanımlarının başı örtülü olmasına bir şey denemiyor. Böyle bir şey deseler büyük bir yankı uyandırır dünya çapında. Başı örtülü olan bir bayanın hiç bir zararı bulunamaz.Herkes biliyor ki İslamiyet dininde Terör, Eziyet, Adam öldürmek kısaca kötü olan hiç bir kavramın yeri YOKTUR. Bu baş örtüsüne karşı olanların geçmişlerini araştırırsak atalarının müslüman olmadıklarını görebilirsiniz.Başı örtülü olan hiç bir kimse laik olamazMIŞ... Buna diğer ülkelerin başlarındaki herkes gülüyor fakat bilindiği üzre Osmanlı içten feth edildi ve bu sorun hala içimizde mevcut... Kendi çevremin geniş olmasından dolayı başımızdakilere ve muhalefetteki bazı kişilere sordum " Baş örtüsü laikliği bozuyor diyorlar, Peki ya biz bu dünyaya bir sınav için gelmedik mi ? dedim " verdikleri cevap EVET oldu bir soru daha sordum " Peki ya, kadınlar ve erkekler için bazı dini kurallar mevcut değil mi islamiyette ve bu kuralların başında türban da var değil " dedim ve aldığım cevap " Susmalarıydı " hiç bir kimse cevaplamadı bunu.Laiklik yada cumhuriyet Halkın kendi kendisini yönetmesi ve her insanın eşit bir şekilde özgür olmasıdır. Bizim ülkemizdeki Laiklik kavramı Saddamın Irakta uyguladığı diktatörlükle hemen hemen aynı olay.Bizdeki tek fark Avrupaya özenmeye çalışmamız ve kendimizi Avrupaya beğendirmeye çalışmamızdır. Şimdilerde belki çoğunuz görmüşsünüzdür GENÇ parti lideri Cem Uzan'ın seçim propagandası " SADDAMI ASICAM " buna biraz aklı olan herkes güler... Saddamı kim gelirse gelsin ASAMAZ çünkü Saddam asılırsa AB girmek hayal olmaktan bile çıkar ancak rüyalarda görülür... Fazla uzatmayayım... Bu tür konularda bir çok çalışmalarım... Bir dönem sonra nasip olurda yaşarsam bende Meclise girmeyi planlıyorum.Her Mebus adayının dediği gibi Halkın sesi olacağım Asla demiyorum Çünkü istendiği kadar halkın sesi olacağım densin Şunu unutmayalım " Havlayan Köpek Isırmaz " yani yapacak olan 1kere yapmadan önce söyler ve yapar... Her gün Yapıcam yapıcam diyenden umut beklenmemeli... Bu kadar yeterli şimdilik...
__________________ Yazilan Mesajlardan Memnunsaniz Terazi'ye ( Belki Kullanici Gaza Gelip Daha Yararli Bilgiler Yazar... |
| | |
| | #5 | |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 10 ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Alıntı:
| |
| | |
| | #6 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007 Yaş: 37
Cinsiyet: Rep Gücü: 66 Rep: 6419 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Başını örten müslüman kadınlar sadece ve sadece bütün alemleri yaratan Allah (c.c) 'ın emri olduğu için örterler. Hesap gününü,ahireti hesaba katmayan insanların bir takım mercileri arkasına alarak yaptıkları bu yasaklı uygulamanın cazip gelen yönünü anlayamadım. |
| | |
| | #7 |
| FORUM MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: Sinop Yaş: 31
Cinsiyet: Rep Gücü: 84 Rep: 8225 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Başörtüsü bazı siyasi partilerin seçim kozu olmuştu birdaha kullanacaklarını hiç zannetmiyorum.Artık vatandaş uyandı.Ya bu olayı çözmek zorundalar yada Türkiye'de başörtüsü sorunu çözülemiyor şundan dolayı diye vatandaşı bilgilendirmek zorundalar.Tek başına iktidar olup ve bunu çözeceğini söyleyip yapamıyorsan başka vaatlere lüzum yoktur.Benim kendi fikrim başörtüsü sorunu Türkiye'de hiçbir zaman çözülmeyecektir.Üzülüyorum müslüman bir ülkedeyiz. |
| | |
| | #8 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 66 Rep: 6419 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Alıntı:
| |
| | |
| | #9 | |
| FORUM MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: Sinop Yaş: 31
Cinsiyet: Rep Gücü: 84 Rep: 8225 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Alıntı:
| |
| | |
| | #10 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 66 Rep: 6419 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Sizinde söylediğiniz gibi (Benim anladığım kadarıyla) gündeme getirmekte bir sıkıntı yok.Ancak gündeme getiripte iktidar olduktan sonra mevcut olan çoğunluk ta elinde ise sonuç olarak çözemiyorsa halkın karşısına hangi yüzle çıkacaklarını merak ediyorum.Ülkemiz açısından başörtüsüne konulan bu anlamsız uygulama ülkemizi üçüncü dünya ülkeleri arasından kurtaramayacağını rahatlıkla ifade edebilirim.Bu işler siyasi iktidarlarla oluyorsa çözüm için alternatif siyasi akım aranmalıdır. |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |