![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Siyaset Meydanı forumu içinde "Baş Örtusu serbest olmalımı?" başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: grkmshn01 ´isimli üyeden Alıntı Kusura bakma ama senle tartışmanın çıkış yolu yok .Sempatizanlık yapıyorsun bu yüzden kimse bir yere varamıyor. Varılacak nokta yoksa tartışmada anlamsızdır. Teşekkürler iyi forumlar... Site ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #61 | |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 165 Rep: 16204 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Alıntı:
"FORUM SUPERMEYDAN (Kaliteli seviyeli tartışma,paylasım ve destek platformu)" Siz uzunca bir yorum yapmışsınız, bir arkadaşta sizin yazınızı muhatap almış ve değer vermiş, ama kendi görüşünü yazmış, sizin gibi, aynı düşünmek mecburiyetinde değil doğal olarak, Sonuç olarak güzel savlarını son cevabında "Sempatizanlık yapıyorsun, senle olmaz" demeye gelen bir cevapla kesmeseydin, diye düşünüyorum. Mesela bende senin gibi düşünmüyorum, bende mi sempatizanım ve kime? böyle soyut kavramlar suçmuş gibi kullanılmaz ve yöneltilmez sempatizanlık bile olsa. | |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #62 | |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: Ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 63 Rep: 6142 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Alıntı:
| |
| | |
| | #63 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 165 Rep: 16204 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Alıntı:
| |
| | |
| | #64 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 63 Rep: 6142 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Alıntı:
"sizin yazdıklarınızın ölçüsü o kadarda onun için bir yere varamıyor"?(yazılan bir metin olmadıgı için sağdece cümleyi aldım ki cümle dirakt olarak tahrik edici nitelikte.) Ne olursa olsun karşıdakı ınsanın fıkrıne saygı duymak daha önceki attıgınız mesajda belirttiginiz acıklamayla baya bagdasmıs .Çok teşekkürler aşağladıgınız için eleştirmeniz benim için seviyeli bir tartısma ortamı yaratırdı.Ama aşagılama ya denecek sözüm yok! Bu arada aklımdayken ben hayatımda en çok öz eleştiriye yer veririm benim için enönemli olan budur.Bana yanlışımı ya da doğrumu gösterir!Bu yüzden benimle aynı fikri paylaşmayan insanlardır bana asıl doğruları öğreten.Hiçbir zaman bir tartışmayı bırakmam eğerçıkışı yoksa tartışmanın bana laf kalabalıgından başka öğretecek birşeyi yoksa! Neyse ne olursa olsun senin fikrin yorum yapdıgın için teşekkürler iyi forumlar Konu Go[rk]eM tarafından (04-10-2007 Saat 03:25 AM ) değiştirilmiştir. | |
| | |
| | #65 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 165 Rep: 16204 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Yazıların tümü tartışılır derken, benim imalı sözüme takılmışsın? bende onu farketmeniz için yazdım,- sizin yazılarınızı okumadığımdaki ısrarınız ise anlamsız, her ne kadar aynı kararlılıkla sürdürsenizde, baştan tavrınıza göre daha iyi tartışma ve paylaşıma uygun sohbet ettiğimize inanarak, başkaca konularda da görüşmek üzere iyi forumlar. Demek ki konunun özü bir kaç cümlede olabiliyormuş_ Siz başörtüsünde Hayırlı olmayan Hayır da'sınız, ben hayıra karşı hayırlı'da yım. bu mecazi sözüme takılmayınız. |
| | |
| | #66 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Sep 2007 Nerden: Aslen Gürcistan ama ANkara'da yaşıyorum Yaş: 31
Cinsiyet: Rep Gücü: 69 Rep: 6691 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Başörtüsü takan bayanlar içinde kendi inançları gereği ve gerçekten inandıkları için takan bayanlar olmasına rağmen sadece siyasi amaç ve politika uğruna bunu yapanlar da var maalesef ki. Ve laiklik anabaşlığı altında " din ve devlet işlerinin bribirinden ayrıldığı " göze alınacak olursa o zaman devletle ilgili konulara ve yerlere dini unsurların bir şekilde karıştırılmaması da bana mantıklı geliyor . Demek istediğim bir yandan Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlettir deyip de bir yandan da aksi bir görüntü çizmek ülkenin çizgisi için doğru bulunmayacağından bunca tantana yaşanıyor . Yoksa aslında evinde , sokağında , komşusuna giderken başörtüsü takan , ibadetini yerine getiren bayanlara kimsenin elbetteki tek bir kelime dahi dediği yok ve buna hakkı da yok . Eğer Türkiye Cumhuriyeti laik değilse bunu da bilelim , öğrenelim . |
| | |
| | #67 | |
diye bir cümle yazmıstım bu yüzden takıldım ki metin olmadıgı halde sizin de gördügünüz gibi cümleler tek seçilince çok farklı anlamlara sürüklenebiliyor!yazılarımı okumadıgınız hakkında bi ısrarım yok acıklamasınıda yazmıstım zaten. Takılma deyip öyle bir söz atmıssın ki takılmamak elde değil!Sizin verdiğiniz konu özü sizin şahsi düşüncenizdir.Ama oraya benim şahsi düşüncemide koymuşsunuz ve kendi doğrularınızla karşılaştırmışsınız.Bence böyle bir cümle benim düşünceme göre ağır kaçıyor.Konuları kendi savunduğunuz şekilde değerlendirip kendi doğrularınızı gerçek doğru kabul edip kullanmışsınız.Keşke böyle bir cümle kurmasaydınız! | |
| | |
| | #68 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 10 ![]() | iyi sahurlar sitenize hoş geldim baş örtü serbesti yorumsuz olmalı |
| | |
| | #69 | |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007 Yaş: 37
Cinsiyet: Rep Gücü: 78 Rep: 7665 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Alıntı:
İnançları gereği başını örten insanların herzaman başörtülerini eğitimine tercih ettiklerini görüyoruz. Bu tercih ancak inanç için yapılır. Siyasi amaç olmuş olsa idi, başörtüsü, olmazsa olmazların arasında yerini alabilir miydi ? Bana göre hayır, çünkü amaç siyaset ve polikika olsaydı, diğer unsurlardan çabuk vazgeçilirdi. Din ve devletin birbirinden ayrı olması, başörtülü olarak eğitimine devam edemeyeceği manasına gelmemeli. Zaten anayasamızda bu na "SUÇ" diyen bir maddeye rastlanmamaktadır. Bu yasak, kendilerini dayatmacı zihniyetin devamı gören, vatanımız için esas "TEHLİKE" teşkil eden birkaç azınlık tarafından yürütülmektedir. Ülkemizde ; laik-müslüman, alevi-sünni tartışmalarını körükleyerek gündeme getiren hep bu bölücü zihniyettir. | |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |