FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > TARTIŞMA (polemik) > Siyaset Meydanı

Baş Örtusu serbest olmalımı?

TARTIŞMA (polemik) katogorisi Siyaset Meydanı forumu içinde "Baş Örtusu serbest olmalımı?" başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: grkmshn01 ´isimli üyeden Alıntı Kusura bakma ama senle tartışmanın çıkış yolu yok .Sempatizanlık yapıyorsun bu yüzden kimse bir yere varamıyor. Varılacak nokta yoksa tartışmada anlamsızdır. Teşekkürler iyi forumlar... Site ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-10-2007, 01:53 AM   #61
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor
Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı?

Alıntı:
grkmshn01´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kusura bakma ama senle tartışmanın çıkış yolu yok .Sempatizanlık yapıyorsun bu yüzden kimse bir yere varamıyor.
Varılacak nokta yoksa tartışmada anlamsızdır.
Teşekkürler iyi forumlar...
Site başlığından alıntıyı ekleyeyim de üzerinde yazayım.

"FORUM SUPERMEYDAN (Kaliteli seviyeli tartışma,paylasım ve destek platformu)"
Siz uzunca bir yorum yapmışsınız, bir arkadaşta sizin yazınızı muhatap almış ve değer vermiş, ama kendi görüşünü yazmış, sizin gibi, aynı düşünmek mecburiyetinde değil doğal olarak,

Sonuç olarak güzel savlarını son cevabında "Sempatizanlık yapıyorsun, senle olmaz" demeye gelen bir cevapla kesmeseydin, diye düşünüyorum.

Mesela bende senin gibi düşünmüyorum, bende mi sempatizanım ve kime? böyle soyut kavramlar suçmuş gibi kullanılmaz ve yöneltilmez sempatizanlık bile olsa.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 03-10-2007, 07:57 PM   #62
Uye

Go[rk]eM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her Zaman Doğruyu Söyle,Ne Dediğini Hatırlamak Zorunda Kalmazsın!

Go[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyor

Alıntı:
erkişi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Site başlığından alıntıyı ekleyeyim de üzerinde yazayım.

"FORUM SUPERMEYDAN (Kaliteli seviyeli tartışma,paylasım ve destek platformu)"
Siz uzunca bir yorum yapmışsınız, bir arkadaşta sizin yazınızı muhatap almış ve değer vermiş, ama kendi görüşünü yazmış, sizin gibi, aynı düşünmek mecburiyetinde değil doğal olarak,

Sonuç olarak güzel savlarını son cevabında "Sempatizanlık yapıyorsun, senle olmaz" demeye gelen bir cevapla kesmeseydin, diye düşünüyorum.

Mesela bende senin gibi düşünmüyorum, bende mi sempatizanım ve kime? böyle soyut kavramlar suçmuş gibi kullanılmaz ve yöneltilmez sempatizanlık bile olsa.
Eger yazdıgımız yazıları ve verilen cevapları dikkatlice okursanız anlarsınız zaten.Asla hiçbir tartışmada kestirip atmam.Herkes istediğini düşünmekde özğür ister aynı düşünce olsun ister farklı ve benım bunu kısıtladıgım hiçbir yer yok.Sağdece yazımda belirttiğim birşey tekrarlanırsa 2.kez acıklamamda gene tekrarlanırsa yapacak bırseyım yok.Ben bir kere söyledim hangi yazı olursa olsun metin olarak değil cümle olarak algılanırsa her yazı saçma olur.Ben bunu belirttim yazdıgım yazıyı metin olarak değil cümle olarak kullanılıyor söylediğim halde.Sonuc olarak da bir yere varılmıyor.Çok anlamsız bir tartışma olmus oluyor.Daha fazla uzatmanında bir anlamı olmuyor.Tekrar söylüyorum yazılar cümle olarak tartışılmaz metin olarak ana düşünce olarak tartışılır!
Go[rk]eM isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 04-10-2007, 02:44 AM   #63
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor

Alıntı:
grkmshn01´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eger yazdıgımız yazıları ve verilen cevapları dikkatlice okursanız anlarsınız zaten.Asla hiçbir tartışmada kestirip atmam.Herkes istediğini düşünmekde özğür ister aynı düşünce olsun ister farklı ve benım bunu kısıtladıgım hiçbir yer yok.Sağdece yazımda belirttiğim birşey tekrarlanırsa 2.kez acıklamamda gene tekrarlanırsa yapacak bırseyım yok.Ben bir kere söyledim hangi yazı olursa olsun metin olarak değil cümle olarak algılanırsa her yazı saçma olur.Ben bunu belirttim yazdıgım yazıyı metin olarak değil cümle olarak kullanılıyor söylediğim halde.Sonuc olarak da bir yere varılmıyor.Çok anlamsız bir tartışma olmus oluyor.Daha fazla uzatmanında bir anlamı olmuyor.Tekrar söylüyorum yazılar cümle olarak tartışılmaz metin olarak ana düşünce olarak tartışılır!
Siz arkadaşın veya benim yazdıklarımızı anlamadan bir cümleye takıldığımızı sanarak asıl kendiniz takılmışsınız, birinci cevabımda size dedimki; çok uzun ve detaylı yazmışsınız, bu demektirki yazdığını-yazdıklarını okudum, yazdıklarına katılmamayı anlamadığımız olarak sen anladıysan o başka, sana katılmak veya sen haklısın dememiz gerekmiyor ama tartışma ve paylaşımda böyle kestirip atılmaz dedim ve bende size tekrar ediyorum, sizin yazdıklarınızla biryere varılmayacağını bizim katılmamamızla alakası yok, sizin yazdıklarınızın ölçüsü o kadarda onun için bir yere varamıyor. Ama sizleri dikkatlice okuyor ve görüşlerinize değerde veriyoruz, böyle biline. İyi forumlar.
Alt 04-10-2007, 03:20 AM   #64
Uye

Go[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyor

Alıntı:
Siz arkadaşın veya benim yazdıklarımızı anlamadan bir cümleye takıldığımızı sanarak asıl kendiniz takılmışsınız, birinci cevabımda size dedimki; çok uzun ve detaylı yazmışsınız, bu demektirki yazdığını-yazdıklarını okudum, yazdıklarına katılmamayı anlamadığımız olarak sen anladıysan o başka, sana katılmak veya sen haklısın dememiz gerekmiyor ama tartışma ve paylaşımda böyle kestirip atılmaz dedim ve bende size tekrar ediyorum, sizin yazdıklarınızla biryere varılmayacağını bizim katılmamamızla alakası yok, sizin yazdıklarınızın ölçüsü o kadarda onun için bir yere varamıyor. Ama sizleri dikkatlice okuyor ve görüşlerinize değerde veriyoruz, böyle biline. İyi forumlar.
Ben tekrar ettiğim gibi gerçekden de okumamışsın belli cunkü açıkladıgım konuda ve en son yazdıgım cevapda cümle olarak algılanıyor demısım arkadasın yazdıgı herseye dıkkat edersende anlayacaksın cümle yorumundan başka birşey olmadıgını.Ayrıca orada çoğul bir kelime kullanmadım sagdece kişisel davrandım cunkü senin takıldıgın bir cumle yokdu.He benim yazım sana uyar yada uymaz mantıklı gelir yada sacma gelir bu beni ilgilendirmez.Yazdıklarıma katılın dıye bır cumle de sarfetmedim!Ayrıca sen bana söyle benim fikrimi değiştire bilecek bir tartısma mı o ? Benim düşünceme göre fikrimi değiştirebilecek bir tartışma niteliğinde değil yazısı uzun ama içindeki konu çok küçük(bu karsı taraf ıcın degıl! Benim ve arkadas ın yazdıgı 2 konudan bahsedıyorum )ve hiçbirşekilde fikir alışverişi olmuyor cümleler arasında kilitlenip kalmısız ve sence o tartısmayı uzatmaya devam etmelimiydik?

"sizin yazdıklarınızın ölçüsü o kadarda onun için bir yere varamıyor"?(yazılan bir metin olmadıgı için sağdece cümleyi aldım ki cümle dirakt olarak tahrik edici nitelikte.)

Ne olursa olsun karşıdakı ınsanın fıkrıne saygı duymak daha önceki attıgınız mesajda belirttiginiz acıklamayla baya bagdasmıs .Çok teşekkürler aşağladıgınız için eleştirmeniz benim için seviyeli bir tartısma ortamı yaratırdı.Ama aşagılama ya denecek sözüm yok!

Bu arada aklımdayken ben hayatımda en çok öz eleştiriye yer veririm benim için enönemli olan budur.Bana yanlışımı ya da doğrumu gösterir!Bu yüzden benimle aynı fikri paylaşmayan insanlardır bana asıl doğruları öğreten.Hiçbir zaman bir tartışmayı bırakmam eğerçıkışı yoksa tartışmanın bana laf kalabalıgından başka öğretecek birşeyi yoksa!

Neyse ne olursa olsun senin fikrin yorum yapdıgın için teşekkürler iyi forumlar

Konu Go[rk]eM tarafından (04-10-2007 Saat 03:25 AM ) değiştirilmiştir.
Alt 04-10-2007, 03:32 AM   #65
Aktif Uye

Yazıların tümü tartışılır derken, benim imalı sözüme takılmışsın? bende onu farketmeniz için yazdım,- sizin yazılarınızı okumadığımdaki ısrarınız ise anlamsız, her ne kadar aynı kararlılıkla sürdürsenizde, baştan tavrınıza göre daha iyi tartışma ve paylaşıma uygun sohbet ettiğimize inanarak, başkaca konularda da görüşmek üzere iyi forumlar.

Demek ki konunun özü bir kaç cümlede olabiliyormuş_ Siz başörtüsünde Hayırlı olmayan Hayır da'sınız, ben hayıra karşı hayırlı'da yım. bu mecazi sözüme takılmayınız.
Alt 04-10-2007, 03:58 AM   #66
Aktif Uye
yaşadıklarımdan öğrendiğim birşey var .. o da SENsin...

sahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyor

Başörtüsü takan bayanlar içinde kendi inançları gereği ve gerçekten inandıkları için takan bayanlar olmasına rağmen sadece siyasi amaç ve politika uğruna bunu yapanlar da var maalesef ki. Ve laiklik anabaşlığı altında " din ve devlet işlerinin bribirinden ayrıldığı " göze alınacak olursa o zaman devletle ilgili konulara ve yerlere dini unsurların bir şekilde karıştırılmaması da bana mantıklı geliyor . Demek istediğim bir yandan Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlettir deyip de bir yandan da aksi bir görüntü çizmek ülkenin çizgisi için doğru bulunmayacağından bunca tantana yaşanıyor . Yoksa aslında evinde , sokağında , komşusuna giderken başörtüsü takan , ibadetini yerine getiren bayanlara kimsenin elbetteki tek bir kelime dahi dediği yok ve buna hakkı da yok . Eğer Türkiye Cumhuriyeti laik değilse bunu da bilelim , öğrenelim .
sahrabetis isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 04-10-2007, 04:15 AM   #67
Uye

Alıntı:
Yazıların tümü tartışılır derken, benim imalı sözüme takılmışsın? bende onu farketmeniz için yazdım,- sizin yazılarınızı okumadığımdaki ısrarınız ise anlamsız, her ne kadar aynı kararlılıkla sürdürsenizde, baştan tavrınıza göre daha iyi tartışma ve paylaşıma uygun sohbet ettiğimize inanarak, başkaca konularda da görüşmek üzere iyi forumlar.

Demek ki konunun özü bir kaç cümlede olabiliyormuş_ Siz başörtüsünde Hayırlı olmayan Hayır da'sınız, ben hayıra karşı hayırlı'da yım. bu mecazi sözüme takılmayınız.
"Yazıların tümü tartışılır derken, benim imalı sözüme takılmışsın?" (parantez içinde birşey yazdım dikkat ettiysenizyazılan bir metin olmadıgı için sağdece cümleyi aldım ki cümle direk olarak tahrik edici nitelikte.)
diye bir cümle yazmıstım bu yüzden takıldım ki metin olmadıgı halde sizin de gördügünüz
gibi cümleler tek seçilince çok farklı anlamlara sürüklenebiliyor!yazılarımı okumadıgınız hakkında bi ısrarım yok acıklamasınıda yazmıstım zaten.

Takılma deyip öyle bir söz atmıssın ki takılmamak elde değil!Sizin verdiğiniz konu özü sizin şahsi düşüncenizdir.Ama oraya benim şahsi düşüncemide koymuşsunuz ve kendi doğrularınızla karşılaştırmışsınız.Bence böyle bir cümle benim düşünceme göre ağır kaçıyor.Konuları kendi savunduğunuz şekilde değerlendirip kendi doğrularınızı gerçek doğru kabul edip kullanmışsınız.Keşke böyle bir cümle kurmasaydınız!
Alt 04-10-2007, 06:19 AM   #68
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

muhammedi is on a distinguished road
Icqonline Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı?

iyi sahurlar sitenize hoş geldim
baş örtü serbesti yorumsuz olmalı
muhammedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-10-2007, 07:33 AM   #69
Uye

hakan2034 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Atalarının Dindarlığıyla Kurtulacağını Sananlar Babalarının Yemesiyle Doyacağını Zannedenler Gibidir

hakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyor

Alıntı:
sahrabetis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Başörtüsü takan bayanlar içinde kendi inançları gereği ve gerçekten inandıkları için takan bayanlar olmasına rağmen sadece siyasi amaç ve politika uğruna bunu yapanlar da var maalesef ki. Ve laiklik anabaşlığı altında " din ve devlet işlerinin bribirinden ayrıldığı " göze alınacak olursa o zaman devletle ilgili konulara ve yerlere dini unsurların bir şekilde karıştırılmaması da bana mantıklı geliyor . Demek istediğim bir yandan Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlettir deyip de bir yandan da aksi bir görüntü çizmek ülkenin çizgisi için doğru bulunmayacağından bunca tantana yaşanıyor . Yoksa aslında evinde , sokağında , komşusuna giderken başörtüsü takan , ibadetini yerine getiren bayanlara kimsenin elbetteki tek bir kelime dahi dediği yok ve buna hakkı da yok . Eğer Türkiye Cumhuriyeti laik değilse bunu da bilelim , öğrenelim .
Ünivesitelerde başörtüsü için mücadele veren bayanların içerisinde siyasi amaç ve politika uğruna bu mücadeleyi sürdüren insanların olduğuna inanmıyorum ben.

İnançları gereği başını örten insanların herzaman başörtülerini eğitimine tercih ettiklerini görüyoruz. Bu tercih ancak inanç için yapılır.

Siyasi amaç olmuş olsa idi, başörtüsü, olmazsa olmazların arasında yerini alabilir miydi ? Bana göre hayır, çünkü amaç siyaset ve polikika olsaydı, diğer unsurlardan çabuk vazgeçilirdi.

Din ve devletin birbirinden ayrı olması, başörtülü olarak eğitimine devam edemeyeceği manasına gelmemeli. Zaten anayasamızda bu na "SUÇ" diyen bir maddeye rastlanmamaktadır. Bu yasak, kendilerini dayatmacı zihniyetin devamı gören, vatanımız için esas "TEHLİKE" teşkil eden birkaç azınlık tarafından yürütülmektedir.
Ülkemizde ; laik-müslüman, alevi-sünni tartışmalarını körükleyerek gündeme getiren hep bu bölücü zihniyettir.
hakan2034 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil