![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Siyaset Meydanı forumu içinde "Baş Örtusu serbest olmalımı?" başlıklı konu görüntüleniyor, "Konuyu çarpıtmak gibi bir niyetim yok sadece bu memlekette yaşayan insanlardan bahsediyorsak ve bu insanlarda kendi memleketlerinde devlet dairelerine ve üniversitelere giremiyorsa sorun burda başlıyor demektir. Yani devlet dairelerine veya ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #31 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 12 ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Konuyu çarpıtmak gibi bir niyetim yok sadece bu memlekette yaşayan insanlardan bahsediyorsak ve bu insanlarda kendi memleketlerinde devlet dairelerine ve üniversitelere giremiyorsa sorun burda başlıyor demektir. Yani devlet dairelerine veya üniversitelere her vatandaşımızın girebilmesi lazım.... Saygılarımla. |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #32 |
| Yeni Kayıt ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? bas örtüsü serbest olmalı bence bu ınsanların özgürlüğünü kısıtlamaktır demokratık özgür bir ülkede bunun olması cok sacma insanlar kıyafetlerıyle yargılanmamalıdır... ÇÜNKÜ BAS ÖRTÜSÜ ALLAHIN EMRİ KADININ KİMLİĞİDİR NASILKİ ORUÇ NAMAZ FARZ İSE BAS ÖRTÜSÜDE ÖLEDİR... KADIN KİMLİĞİ ENGELLENMEMELİDİR... HAKSIZMIYIM:rolleyes::rolleyes::rolleyes: |
| | |
| | #33 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Nerden: istanbul Yaş: 26
Blog Mesajları: 8
Cinsiyet: Rep Gücü: 659 Rep: 64875 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? şu çağda uğraştığımız konulara bak.büyüklerimiz yıllardır süren başörtü krizini bile çözemezken neler bekliyoruz bu hayattan.kime ne kardeşim kimin ne taktığından bırakın isteyen kapalı isteyen açık gezsin.bu nasıl bir laik türkiye.ne yani insanlar dini vazifelerinidemi yerine getiremiyecek.allahaşkına büyüklerim bırakın başörtüyü,bırakın kim işe ne giyip gitmiş meselelerini dünya birbirine karışmak üzere,insanlar ölüyor,çocuklar ölüyor,insanlar bir lokma ekmeğe muhtaç,susuzluk kapıda,daha bir sürü sorun...bunlara çözüm bulalım,yaşamak için... |
| | |
| | #34 | |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 20 ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Alıntı:
Konu dünya tarafından (20-05-2007 Saat 05:15 PM ) değiştirilmiştir. | |
| | |
| | #35 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 20 ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Egerki demokratik bir ülkede yaşıyorsak tabiki başörtüsü serberst olmalı ama ülkemizde islamcı partilerin malzemesi haline geldi başörtüsü. bu nedenle insanlar her başörtülü insanaın bunu siyaset için taktıgı düşünür oldu.oysaki bunu Allahu tealanın emri oldugu için takanlar arada kaynadı gitti üniverste okuyamadılar açıktan bitirenler işe giremediler.sınavlara girerken başlarını açmak zorunda kldılar ama kimse bilmedi ki eşarbı Allahu tealanın emri oldugu için takanlar ne kadr zor durumlarda başlarını açtılar ama hepsi Allahu tealaya havale edildi evet soruyorum şimdi sayın erbakan imam hatiplileri arka bahçeniz olarak gösterip okdar imam hatipliyi siyasetinize alet ettiniz ne oldu hepsi magdur bunu hesabını öbür dünyada nasıl verceksiniz. sizden hesap soracak binlerce okuyamamamış çalışamamış imam hatipli var.ve son birşey daha söylemek istiyorum eger başörtüsü siyasi bir simge olarak takılsaydı imtihan dünyasında bu sıcaklarda bizde bilirdik açık gezmeyi ama ALLAH KORKUSU VAR.BUNUN YERİNE KOLUMUZA BAGLARDIK BU SİYASİ SİMGEYİ.... |
| | |
| | #36 | |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007 Yaş: 37
Cinsiyet: Rep Gücü: 87 Rep: 8586 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Alıntı:
Müslüman kadının örtünmesi Kur'an ve sünnete göre farz'dır. Sizin uzman kişiler dediğiniz kimselerin, İslamın farz olan emirlerini tartışma konusu yapması, maalesef o kişilerin hangi konuda uzman olduğu sorusunu gündeme getirir. "başını örtenler cennete, başını örtmeyenler cehenneme" böyle bir yaklaşım olamaz. Allah emrettiği için örtünen müslüman kadın, İslamı yaşama noktasında işi daha kolay olur. Çünkü diğer ibadetleri örtüsüyle paralellik arzettiği için ebedi saadeti kazanması daha kolay olur. Başını örtmeyen (örtemeyen) müslüman kadınlara gelince ; İslamın emirlerini inkar etmedikten sonra, alaya almadıktan sonra ve basite almadıktan sonra yine müslümandır. Ancak diğer ibadetlerini yaparken birçok güçlükle karşılaşır ve ebedi saadetini ciddi bir risk'le başbaşa bırakmış olur. Şunu da hiçbir zaman unutmamakta fayda olduğunu düşünüyorum. İslami konularda senin görüşün, benim görüşüm diye birşey yoktur. İslam dini ne emretmişse müslümanlar olduğu gibi kabul etmek zorundadır. Örtünmedeki esas gaye vücut hatlarının belli olmaması ve dikkat çekici olmamasıdır. Bunun dışına taşan örtünme şekilleri maalesef esas amacından uzaklaşmıştır. Konu dışına fazla çıkılmaması için Kısa kısa geçmeye çalıştım. Selam ve dua ile... | |
| | |
| | #37 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 20 ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? hakan kardeş bak ne güzel söylemişin sünnete göre demekki farz değilmiş .sünnet peygamberimizin yaptıklarıdır. obile sahte hadislerle çarpıtılmaktadır.ve peygamberimiz o günün şartlarına göre giyinmiştir.başörtülü kadın islama karşı yaşamı kolay olması dğer ibdetler nasıl oluyor onu anlayamadım .takmayanın kolay olmuyormu .ister başörtülü olsun ister örtüsüz erkekler içinde geçerli kul hakkı.yiyiyorsa,yalan.söylüyorsa,komşusuna zarar veriyorsa,dedi kodu yapıyorsa,temiz değilse,iftira atıyorsa,annebaba hakkı çocuk hakkı daha birçokşey bunlara DİKKAT EDİP YAŞAMIYORSA kusura bakma baş örtüsü takınca veya takmayınca cennetin kapıları açık değil yinede allah bilir sorgulamak kesinlikle bize düşmez onun müslümanlığını sorgulamak benim tereddüdüm olur ancak bonun için benim inancıma göre kılık kıyafete takılmıyorumönce yazdıklarım benim için çok önemli diye düşünüyorum. Yani anlayacağın sadece başörtüsü ve sakalla diğer kurallara göre yaşamazsak cennete girmemiz kesin değil. saygılar . Konu dünya tarafından (22-05-2007 Saat 12:36 PM ) değiştirilmiştir. |
| | |
| | #38 | |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007 Yaş: 37
Cinsiyet: Rep Gücü: 87 Rep: 8586 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Alıntı:
Benim yazdıklarımı tekrar okurmusunuz ? Gördüğünüz gibi, kadının örtünmesinin Kur'an ve sünnete göre farz olduğunu yazmışım. Daha açık yazmam gerektiğini düşünüyorum. Mü’min kadınlara söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, zinnetlerini (süslerinin takılı olduğu boğaz, baş, gerdan, kol, bacak gibi yerlerini) açarak göstermesinler. Ancak bunlardan görünmesi zaruri olan (eller, ayaklar ve yüz) müstesnadır. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar. (Boyun ve göğüslerini göstermesinler.) (Nur Sûresi, 31) “Ey Peygamber!.. Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin kadınlarına söyle, (kendilerini baştan aşağı örten) elbiselerinden giyinip örtünsünler. (Ahzap Sûresi, 59) Bu âyetleri kabul veya red etmek, insanın hür iradesine bırakılmıştır. Kabul edenler Yüce Allah’a iman etmiş Müslümanlardır, red edenler inkârcılardır. Kabul ettiği halde örtünmeyenler günahkâr Müslümanlardandır. Şuurla örtünenler, bu emri ibadet olarak yerine getirerek günahtan sakınmaya çalışan müminlerdendir. Dolayısıyla, başörtüsünün bir siyasal simge, bir süs olmadığını, İslâm dininin bir emri olduğunu herkes bilmektedir. Siyasiler bu meseleyi istismar ederek başörtüsüne ve başörtülülere zulmetmeyi bıraksınlar. Başörtülüler Cumhuriyet ve rejim düşmanı değildir. Bunları Cumhuriyet düşmanı görmek isteyenler veya öyle zannedenlere, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrim kanunlarında kadınların kılık kıyafeti ile alâkalı bir icratının olduğunu söyleyebilirler mi? Annesi Zübeyde Hanım, eşleri Latife Hanım başörtülü değiller miydi? İsmet Paşa’nın eşi Mevhibe Hanım da türbanlı değil miydi? Mevcut Anayasımıza görre de bayanların kılık kıyafetlerini yasaklayan bir madde yoktur. Anayasamızın 10–24–26–42. maddeleri de şöyle der: “Herkes dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.” “Herkes vicdan, dini inanç ve kanaatlerinden dolayı hiç kimse kınanamaz ve suçlanamaz.” “Herkes düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir.” “Kimse eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.” Aklı başında olan, okuyan, düşünen, iletişim, ulaşım araçları küçülen dünyamızı görmeye, dolaşmaya gayret edenler, genel olarak objektif görüşlü olmalıdırlar. Dünyadaki beşeri dinleri bozulmuş, ilahi dinleri ve kıyamete kadar değişmesi mümkün olmayan, son din olan İslâm ve onun Yüce Kitabı Kur’an-ı Kerim’i tanımayan, bilmeyen, öğrenmeyenler de subjektif görüşlüdürler. Bir dine inanmak veya inanmamak insanın hür iradesine bırakılmıştır. İnandığı halde gerekli olan ibadetleri yapmaması, nefsinin tesirinden kurtulamadığına işarettir. Doğrulara karşı gelmek, yanlışlara yol vermek ruh, vicdan ve karaktere bağlıdır. Güçlüden korkmak, nefsinin hevasına uymak suretiyle dünyevîlik menfaatlere boyun eğenler subjektif görüşlü oldukları için toplum sözlerine itibar etmez, tarihe de olumlu iz bırakmazlar. Hem Müslüman olduğumuzu söyleyeceğiz, hem de İslâm’ın emirlerine “çağ dışı” diyeceğiz. Hem tarihi geçmişimizle iftihar edeceğiz, hem de batılı güçlerin haksız dayatmalarına boyun eğeceğiz. Hem Cumhuriyetimize sahip çıkacağız, hem de Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerini unutacağız. Hem Mustafa Kemal Atatürk’e sevgi, saygı, hürmet göstereceğiz, hem de onun söylediklerine muhalif icraatlar yapacağız. Bu gibi anlayışta olanlara, “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” denilir. Türkiye’de yaşayan yetmiş milyon insanın büyük çoğunluğu içki içmenin, kumar oynamanın, zina yapmanın, faiz almanın, domuz eti yemenin haram ve zararlı olduğunu bildiği halde, hiç ses çıkarmıyor da, sıra başörtüsüne gelince ağzı olan da, olmayan da konuşuyor. Eli kalem tutan da, tutmayan da yazabiliyor. Başörtüsü Allah’ın emridir, bu görevi yerine getirmeye çalışanlara sadece teşekkür edilir, engel varsa kaldırılır. Cumhuriyet ve rejim düşmanı olarak azarlanmazlar; çağ dışı, yobaz diye dışlanmazlar. Zinayı suç olmaktan çıkararak Allah indinde nasıl bir bedel ödeyeceklerini düşünebilenler, başörtüsü engelini kaldırmayarak bir başka ağır bedel ödeyeceklerini farkedemiyorlar mı? Son altmış yıldan beri Türkiye’yi yönetenler, Türk milletine ne verdiklerini düşünebiliyorlar mı? İyilerini tenzih ederek söylüyorum. Atatürk’ün “muassır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmalıyız” sözünü batılılaşma olarak anlayanlar, batının nesini aldıklarını sıralayabilirler mi? Batı’nın teknolojisini alacağına, batının ahlâksızlığını aldığımızı söylersek, ayıp mı etmiş oluruz. Batı gibi üretip batı gibi tüketmeyi öğreneceğimize, sadece batı gibi tüketmeyi öğrendik. Borcumuz gırtlağa dayandı, biz hâlâ başörtüsü ile meşgul oluyoruz. Ayıptır, günahtır! Selam ve dua ile... | |
| | |
| | #39 |
| Yeni Uye ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? Bayrak hariç hiç bir bez parçası(bayrağımızı aşağılamak için söylemiyorum) baş örtüsü kadar infial yaratmamıştır.ABD deki seçim propagandalarında ise kürtaj ve ötenazi var.onlar da bu 2 şey üzerinden siyaset yapıyor
__________________ Sevdamızın; Adı:Berrak, Sonu:Toprak, Dönen:Alçak, Olsun. |
| | |
| | #40 |
| Aktif Uye ![]() | Cevap: Baş Örtusu serbest olmalımı? tabiikşi serbest olmanı her şeyden önce müslüman olarak dinine bağlı insanlar olarak yaşıyorsak serbest olması lazım
__________________ SERSERİ ÇOÇUK ''OZİ'':cool: |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |