FORUM SUPERMEYDAN  

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > TARTIŞMA (polemik) > Siyaset Meydanı

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'den Tarihi açıklamalar

TARTIŞMA (polemik) katogorisi Siyaset Meydanı forumu içinde "DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'den Tarihi açıklamalar" başlıklı konu görüntüleniyor, "Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkanı Ahmet Türk, terör örgütü PKK'nın silahlı mücadelesinin Kürt halkına zarar verdiğini söyledi. 'Kürt sorunu' konusunda barışçıl bir adım atılmadığını öne süren Türk, ''adım atılsın ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17-05-2008, 07:03 AM   #1
SITE ADMİN

YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır

Blog Mesajları: 20
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'den Tarihi açıklamalar

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkanı Ahmet Türk, terör örgütü PKK'nın silahlı mücadelesinin Kürt halkına zarar verdiğini söyledi. 'Kürt sorunu' konusunda barışçıl bir adım atılmadığını öne süren Türk, ''adım atılsın gerekirse PKK'ya karşı da çıkarız'' dedi.

KÜRTLERE ZARAR VERİYOR

Türk, "Şahsi olarak ve açıkça söylüyorum. PKK'nın silahlı mücadelesi Kürtlere zarar veriyor, askerin elini güçlendiriyor" dedi.

Geçen hafta Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile görüşen Ahmet Türk, Talabani'nin sitesi olan Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin internet sitesine açıklamalarda bulundu.

Ahmet Türk, Kürt kimliğinin ve dilinin tanınması konusunda adımlar atılması halinde çatışmaların durdurulması için mücadele vereceklerini söyledi.

PKK'YA KARŞI ÇIKARIZ

Türk, "Eğer devlet bu sorunu askeri yolla çözmekte ısrar ediyorsa biz bir şey yapamayız. Siyasi bir çözüm ve proje ortaya getirilirse ve PKK, savaşı durdurmaz ise biz de PKK'ya karşı çıkarız" dedi.

Türk, kendileri gibi terör örgütü PKK'nın da "Kürt sorunu"nun çözümü için bir proje ortaya konulmasını istediğini iddia etti.

"Böyle bir proje konulmadığı, barışçıl adım atılmadığı için fazla etkili olamıyoruz. Eğer bu konuda fazla ısrarcı olursak halkımızdan koparız. Çok hassas bir dengenin üzerindeyiz" diyen Ahmet Türk, AKP hükümetini de eleştirdi.

Türk, "AKP'nin Avrupa'ya verdiği mesaj ile pratikleri birbirine uymuyor. AKP sorunu "Kürt sorunu" olarak değil, ümmet sorunu olarak çözmeye çalışıyor. "Kürt sorunu" konusunda da takiyye yapıyorlar" dedi.

Hürriyet
Sponsored Links

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:36 PM .

© Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir, yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız 'supermeydan@gmail.com' email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.

Aktifbir  Sinop  

eXTReMe Tracker

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0